Search This Blog

Wednesday, May 15, 2013


Γιατί προκαλείτε κ. Κρανιά;

Ο εκδότης της …μοναδικής, κατ’ αυτούς, βδομαδιάτικης παροικιακής εφημερίδας «Ε. Τ.», έχοντας μείνει στο «απυρόβλητο», για κάποιους λόγους, τα τελευταία χρόνια, σκέφτηκε (;) να προκαλέσει με τις ιστορικές του γνώσεις κάποιους παλιότερους, …απόστρατους πλέον, συναδέλφους του. Και ως μη όφειλε, ασχολήθηκε με το ιστορικό της έκδοσης της «Εβδομάδας» και με το πόσο ….αχάριστοι ήταν οι τότε εκδότες της.!
Γράφει, λοιπόν, ο κ. Κρανιάς, ότι ενώ η «Εβδομάδα» πήρε χρήματα από τον αείμνηστο γιατρό, πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας, για να εκδοθεί, η, τότε, συντακτική της επιτροπή όχι μόνο έγραφε εναντίον του αλλά τον σατίριζε συγχρόνως δημοσιεύοντας κάποια φωτογραφία-μαϊμού στην πρώτη της σελίδα.
Δεν γνωρίζουμε τι θέλει να πει ακριβώς ο …ιστορικός κ. Κρανιάς με την αναφορά του στην -διαστρεβλωμένη οποσδήποτε- υπόθεση που έλαβε χώρα πριν 40 σχεδόν χρόνια και επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα πάρουμε απάντηση, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τις δικές μας ερμηνείες μαζί με την αποκατάσταση της αλήθειας….
Είναι αλήθεια ότι ο πρόεδρος Πολυμενάκος ήθελε την έκδοση μιας σοβαρής κοινοτικής εφημερίδας και για το λόγο αυτό συνέβαλε με το ποσό των δυο χιλιάδων δολαρίων (και όχι με πέντε χιλιάδες όπως αναφέρει ο εκδότης του «ελληνικού Τύπου») στην έκδοσή της. Με την πάροδο όχι πολύ χρόνου από την έκδοση, ο χρηματοδότης Λεωνίδας Πολυμενάκος είχε την απαίτηση η εφημερίδα «Εβδομάδα» να γίνει υποχείριό του γράφοντας και προβάλλοντας όσα και όπως εκείνος ήθελε.! Ήταν κάτι στο οποίο οι συντελεστές της εφημερίδας με αρχισυντάκτη τον κ. Πέτρο Μπελεγρή, δεν ήθελαν και δεν μπορούσαν να υποκύψουν λόγω των αρχών τους. Ο Πολυμενάκος θύμωσε, η ρήξη επήλθε, η συντακτική επιτροπή του επέστρεψε τα δυο χιλιάρικα και η έκδοση συνεχίστηκε χωρίς την κηδεμονία του… Και φυσικά λόγο ιδεολογικής διαφοράς η εφημερίδα καυτηρίαζε κάποιες πράξεις του προέδρου οι οποίες ήταν αντίθετες με τα συμφέροντα του οργανισμού. Ποιο είναι το πρόβλημά σας κ. Κρανιά; Σας ενόχλησε μήπως η ανεξαρτησία της, κάτι που δεν μπορέσατε να κάνετε ο ίδιος στην περίπτωση της δεκαετίας Μενεγάκη; Διότι είναι γνωστό τοις πάσι ότι όσο διάστημα έρεε το κοινοτικό χρήμα στα ταμία της εφημερίδος σας, προσποιούσασταν ότι δεν βλέπατε πως η Κοινότητα υπερχρεώνεται και ότι θα ήτο αδύνατη η αποπληρωμή του δυσβάστακτου χρέους, όπως τελικά και έγινε; Σας ενόχλησε μήπως, 37 χρόνια μετά, η δημοσιογραφική σοβαρότητα των, πάλαι ποτέ, συναδέλφων σας και προσπαθείτε με την ιστορική σας αναφορά να τους φέρετε στα …μέτρα σας;
Θα μπορούσαν να γραφούν πολλά αλλά θα σταματήσουμε εδώ, περιμένοντας την ό, ποια απάντησή σας, για τη συνέχεια. Σας συνιστούμε πάντως να αφήσετε για τους ιδικούς την όποια καταγραφή ιστορικών γεγονότων, ασχολούμενος με την τρέχουσα και μόνον ειδησεογραφία, η οποία φανεί ίσως χρήσιμη στον ιστορικό του μέλλοντος… Σοβαροί να είμαστε.!!!       


No comments:

Post a Comment