Search This Blog

Sunday, September 2, 2012

ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ


Απάντηση του κ. Γιώργου Παπαδάκη
σε σχόλιό μας…
Από τον Έλληνα πολίτη κ. Γιώργο Παπαδάκη (αντιπρόεδρο δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας και γραμματέα του Εθνικού Κογκρέσου), λάβαμε την παρακάτω επιστολή – απάντηση σε ένα προχθεσινό σχόλιό μας, με αφορμή απάντησή του στο blog «ΜΑΚΕΔΝΟΣ». Για να μην επηρεάσουμε τη γνώμη  σας, δημοσιεύουμε ευχαρίστως την απάντησή του για να κρίνετε μόνοι σας, επιφυλασσόμενοι να ανταπαντήσουμε εν καιρώ…
   
Αγαπητέ κε ΑΝΤΙΠΟΔΑ,
Είχα το θάρρος να απαντήσω επώνυμα και νομίζω ότι θα ήταν δείγμα σεβασμού και αντρισμού να πράξετε όλοι εσείς οι αντι-Ομοσπονδιακοί, αντι-Κογκρεσιακοί Bloggers το ίδιο. Λέω δε αντι-Ομοσπονδιακοί, αντι-Κογκρεσιακοί και αντι-Δαλακούρες και αντι-Πάππες γιατί ο τρόπος σας δηλώνει καθαρά εναντίωση προς  στους Οργανισμούς αυτούς αλλά και στα πρόσωπα που τους διοικούν.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια για το άτομό μου (ΜΕ την ευαισθησία που τον διακρίνει και τα άμεσα αντανακλαστικά του, ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας του Οντάριο και συγχρόνως γραμματέας του Εθνικού Κογκρέσου (πότε τα προλαβαίνει όλα;)). Αν κουβαλάω πολλά καρπούζια κάτω από τη μασχάλη μου είναι γιατί αυτά τα καρπούζια τα άφησαν οι προηγούμενες διοικήσεις των οργανισμών να σαπίσουν τελείως. Από ενδιαφέρον ή από αφέλεια, αν θέλετε, θέλησα να τα μαζέψω μήπως και σωθούν μερικά κουκούτσια τουλάχιστον για να τα ξαναφυτέψουμε. Πάντως μεταλλαγμένα δεν θα είναι, γιατί ότι σπείρεις, αυτό θα θερίσεις. Θα κοιτάξουμε μόνο να βγάλουμε την Ήρα από μέσα τους.
Ας αντιπαραθέσουμε τα επιχειρήματά μας,  κε ANTIΠΟΔΑ, για να ξεκαθαρίσουν ορισμένες καταστάσεις.  Σαν μέλος, κι εγώ, και της Ελληνικής Κοινότητος θα ήθελα όλοι αυτοί οι οργανισμοί να συνεννοηθούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν ένα σύνολο δυναμικό και αντάξιο του Ελληνικού ιδεώδους. Η προσπάθεια θα πρέπει να αρχίσει από κάτω προς τα πάνω. Εμείς βέβαια προσπαθήσαμε το αντίθετο αλλά η προσπάθεια δεν έφερε αποτελέσματα. Αν π.χ  χρωστάς ενοίκια στον ιδιοκτήτη της κατοικίας που μένεις και δεν έχεις λεφτά να του τα πληρώσεις, δεν βγαίνεις στην παροικία κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη ότι είναι απαιτητικός. Προσπαθείς να έρθεις σε επαφή μαζί του και αναλύοντας τα προβλήματά σου, ζητάς ευνοϊκότερους όρους αποπληρωμής. Στην προκειμένη περίπτωση όμως έχετε ήδη βγάλει τα συμπεράσματά σας: (Γιατί δεν κάνατε το αυτονόητο, να …χαρίσετε στην Κοινότητα τις συνδρομές των δύο χρόνων, ώστε να πετύχετε δυο μαζί στόχους; Και (κάποια) χρήματα να εισπράξετε και μέλη στην Ομοσπονδία να προσθέσετε; Μικροπρεπές το σχόλιό σας κε ΑΝΤΙΠΟΔΑ, πολύ μικροπρεπές και είναι τρία χρόνια των οφειλομένων συνδρομών, όχι δύο. Οι καλοί φίλοι κάνουν τους καλούς λογαριασμούς λέει η λαϊκή μας παροιμία ή ακόμη και οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους. Εσείς προσωπικά, θα χαρίζατε μια οφειλή κάποιου απέναντί σας, όταν μάλιστα σας βγάζει και κλέφτη από επάνω; Γιατί να μην …χαρίσει (σύμφωνα με τη δική σας λογική) η Ελληνική Κοινότητα τις συνδρομές των μελών της που αδυνατούν οικονομικά ή ακόμη να μην …..χαρίσει τα τετρακόσια πενήντα δολάρια στο κάθε παιδί που θέλει να μάθει Ελληνικά στα σχολεία της. Δυστυχώς η λογική σας δεν στέκει. Έτσι με αυτή τη λογική κατάντησε η Ελληνική Κοινότητα και η Ελληνική κοινωνία στη γενέτειρα, να μην ξέρει από πού ήρθε και που πηγαίνει. Να βοηθά τον κάθε λαθρομετανάστη, η τον κάθε μη Έλληνα σύμβουλο (δικηγόρο, λες και δεν υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες δικηγόροι στην παροικία του Τορόντο) και να ρίχνει δακρυγόνα και σφαλιάρες στον αυτόχθονα  Έλληνα. Αλλά ακόμη και αν κάναμε αυτό που προτείνετε (να ..χαρίσουμε τις συνδρομές), θα υπήρχαν τα κακοπροαίρετα Blogs να μας κατηγορήσουν ότι μιας και δεν μπορούμε να μαζέψουμε μέλη, …χαρίζουμε τις συνδρομές για να μαζέψουμε κόσμο.
Μια συμβουλή θα ήθελα να σας δώσω για τα εξυβριστικά σας σχόλια για τα γραφεία της Ομοσπονδίας και των υπαλλήλων της, αλλά και τις οικογένειες των συμβούλων της Ομοσπονδίας (έτσι ώστε να πληρώνονται άνετα τα ενοίκια του πεθερού, όπου στεγάζονται τα κορίτσια των Κ. Υπηρεσιών), είναι τόσο κακόγουστα και πικρόχολα που δείχνουν το ποιόν του ανυπόστατου εαυτού σας. Στο κάτω –κάτω δεν φταίει η πεθερά μου ή ο ανιψιός μου για το τι κάνω εγώ. Τα σχόλιά σας λοιπόν θα πρέπει να απευθύνονται σε αυτόν που «δεν γουστάρετε» και όχι στην οικογένειά του. Όταν κάποιος κάνει μια ευνοϊκή προσφορά (αγαθοεργία) στην Κοινότητα είναι ευεργέτης, όταν όμως την κάνει για την Ομοσπονδία είναι εκμεταλλευτής. Γιατί άραγε σας πειράζει τόσο πολύ που μπόρεσε η Ομοσπονδία να έχει γραφεία και πάλι.  Δεν είναι (σοβαρός θεσμός) η Ομοσπονδία ή το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο;
Το θέμα των συνδρομών, κε ΑΝΤΙΠΟΔΑ, είναι εθελοντικό. Κανένας δεν απαίτησε από τους οργανισμούς –μέλη της Ομοσπονδίας να εγγραφούν, καθώς και η Κοινότητα δεν απαίτησε από κανέναν να γίνει μέλος της . Τα μέλη νοιώθουν ότι πρέπει να στηρίξουν ένα οργανισμό  αλλά και τις ομπρέλες του και το κάνουν με τη θέλησή τους. Πως π.χ ο σύλλογος Θεσσαλονικέων είναι μέλος της Παμμακεδονικής, της Κοινότητος και της Ομοσπονδίας. Θέλουν και είναι.  Όσο για την (απαίτησή σας να εισπράξετε τριών χρόνων καθυστερημένες συνδρομές από συλλόγους και οργανώσεις, δεν κρύβει κακές σκέψεις για αποχή των πολλών και έλεγχο των ολίγων που θα λάβουν μέρος στο συνέδριο;), δεν βάλαμε το σχοινί στο λαιμό κανενός αλλά ούτε και θα παρακαλέσουμε κανέναν. Με το ζόρι το σκυλί δεν φυλάει πρόβατα, λέγανε στο χωριό μου. Όλοι είναι καλοδεχούμενοι, όλοι πρέπει να νοιώθουν την ανάγκη να είναι μέλη ενός οργανισμού που τους αντιπροσωπεύει και όλοι πρέπει να συνεισφέρουν αν θέλουν την πρόοδο του Ελληνισμού στον Καναδά.
Το γράμμα αυτό είναι προσωπική μου άποψη και δεν ψηφίστηκε από καμία συνέλευση. Μέλη των οργανισμών που υπηρετώ μπορεί να συμφωνούν μαζί μου και ίσως κάποιοι να διαφωνούν. Σαν ενεργό μέλος της παροικίας μας, θέλησα να εκφράσω τις σκέψεις μου σχετικά με την λασπολογία που επικρατεί μεταξύ των φερεφόνων των Ελληνικών οργανώσεων. Αν δεν πάψουμε να είμαστε ατομιστές και βολεψάκιδες, δεν πρόκειται να καταφέρουμε τίποτα σαν εθνοτοπικοί σύλλογοι, σαν Ελληνική Κοινότητα, σαν Ελληνοκαναδική Ομοσπονδία αλλά και σαν Εθνικό Κογκρέσο. Κρατήστε τα σκάγια σας κύριοι για τους σφετεριστές και πολέμιους του Ελληνισμού και φέρτε κλάδο ελιάς στους πατριώτες.
Άντε ΑΝΤΙΠΟΔΑ, πολύ φαιά ουσία ξόδεψα για χάρη σου.

Γιώργος Παπαδάκης.
Έλληνας πολίτης.

2 comments:

  1. Για να ξοδέψει κάποιος κάτι πρέπει να έχει και σεις κ. Παπαδάκη δεν έχετε φαιά ουσία…..
    Αν εννοείτε ότι καίτε λάδια ή βαλβολλίνες το δέχομαι απόλυτα αφού φαίνεται από το περιεχόμενο του γράμματος….. Και αν δεν με πιστεύεις ξαναδιάβασέ το και θα καταλάβεις!!..
    Νάσαι καλά, μέκανες και γέλασα

    ReplyDelete
  2. Με τέτοια γνώση γραφής, με τέτοιο τρόπο σκέψης και λογικής -!!!- παραμένεις ακόμα να διευθύνεις τις τύχες του Κογκρέσου και της Ομοσπονδίας; Μα είναι δυνατόν; Είχαμε τις μετριότητες, τον Δαλακούρα, τον Πάππα, τώρα αποκτήσαμε κι’ εσένα; Κάτι δεν πάει καλά…… Νίκος

    ReplyDelete