Search This Blog

Sunday, August 9, 2015

Ο Τράγος που γίνεται Ελάφι

 - το "morphing" της Ιστορίας.


Δεν ξέρω που θα σας βρει αυτό το σχόλιο από το πουθενά, και μακάρι να περνάτε καλά, ας είναι καλά η τεχνολογία που (μας) πάει παντού, αλλά μου ήρθε μια σκέψη δεν αντέχω να μη την καταγράψω.

Να το πούμε και ευθέως: Έχουμε αντιληφθεί ότι ο Αλέξης Τσίπρας ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να διέρχεται μια περίοδο ευκταίας βίαιας "εξαστικοποίησης" και μετατόπισης προς το σοσιαλδημοκρατικό τόξο και ελπίζουμε ότι υπάρχουν προς τούτο οι απαραίτητοι "σύμβουλοι" οι οποίοι συμβάλλουν σε αυτή την εκλογίκευση αντι να τον παροτρύνουν σε πολεμικά σενάρια δραχμής. Εξάλλου και η Γιάννα-Αγγελοπούλου-ΤΕΝΕΟ αλλά και τα ιδρύματα του εξωτερικού έλαβαν σαφή απόσταση από τις ανοησίες των τελευταίων δυο μηνών.

Το εάν θα ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος χωρίς παλινωδίες και χαζοαριστερισμούς μας ενδιαφέρει. Όχι για το καλό του κυρίου Τσίπρα (για να προλάβω κάποιους που θα την πουν την κουτουράδα τους, έτοιμη την έχουν πάντα), ο οποίος δεν μας είναι δα και ιδιαίτερα συμπαθής. Αλλά για το καλό της Ελλάδας.

Πάμε λοιπόν
Όταν επέκειτο το δημοψήφισμα-φιάσκο, Ο Αλέξης σύμφωνα με δημοσιεύματα ήθελε μεν το "ΝΑΙ", αλλά με συνεχή -επαναλαμβάνω διότι ξεχνάμε εύκολα- με ΣΥΝΕΧΗ "διαγγέλματα" υποστήριζε ανοικτά το "ΟΧΙ"(*)

Τώρα, ετοιμάζεται συμφωνία-τέρας (έτσι που τα κάνανε) η οποία θα "κλειδώσει" τις μέρες των διακοπών και ενδεχομένως θα μας την πετάξουν στα μούτρα σαν μια πατσαβούρα με λασπόνερα (μην πω τίποτα άλλο) και το πολύ-πολύ να προκηρύξει μετά "εκλογές" με σύνθημα, "εντάξει μωρέ, ένα λάθος έκανα, σας έσκισα αλλά ψηφίστε με γιατί δεν υπάρχει άλλος".

Νομίζω ότι ο Πρωθυπουργός, ακόμα και εαν αυτός ονομάζεται Αλέξης Τσίπρας, θα πρόσφερε μια μεγάλη υπηρεσία στη χώρα εάν έκανε Ένα Ακόμα "Διάγγελμα" και εξηγούσε στον Ελληνικό "Λαό", δηλαδή στην κοινωνία και τους πολίτες αυτής της χώρας (αμάν πια με τα πλήθους και όχλου σημαντικά ονόματα και ουσιαστικά), γιατί εκεί που συμφωνούν όλες οι διεθνείς αναλύσεις ότι το "Γενάρη" η χώρα πήγαινε "καλά", ξαφνικά, πέρα από τους διχασμούς, τους καυγάδες μεταξύ αλλοπαρμένων φίλων και συγγενών, πέρα από την χειρουργικής στόχευσης προπαγάνδα από (γνώμη μου) ειδικούς, θα πρέπει να πληρώσει και ΠΑΛΙ τα μαλλιοκέφαλά του.

Θα πρέπει να ζητήσει ένα μεγάλο Συγνώμη για αυτό που Μας έκανε. Σε όλους μας, "μνημονιακούς" και "αντιμνημονιακούς" διότι το άδειασμα της τσέπης και η αλλοφροσύνη μπροστά στα χρέη από το πουθενά και τους λογαριασμούς σίγουρα δε θα έχει "αριστερό" πρόσημο. Τουλάχιστον όπως το εννοούσε αυτός.

Ταυτόχρονα -και αυτό είναι το Σημαντικότερο- θα πρέπει να μας εξηγήσει τι θα πετύχει η νέα συμφωνία. Είναι ενδεχομένως ο Μόνος Έλληνας (**) ο οποίος θα μπορεί "να πει την αλήθεια στο λαό" και ο χαζεμένος πολτός που μας κρατάει σε διαρκή πολιτισμική ομηρεία να τον ακούσει χωρίς να καεί η Αθήνα (αν και ως γνωστόν κάθε τέτοια εποχή η επανάσταση πάει διακοπές, που να βάλεις μαύρη κουκούλα με τόση ζέστη LOL).

Να είναι σίγουρος ότι μαζί με την υπογραφή της συμφωνίας αυτή θα είναι η μόνη σωστή πράξη που θα έχει κάνει στη ζωή του, θα είναι μια αντρίκια πράξη που θα του δώσει σημαντικότατες και βιώσιμες ελπίδες προσωπικής προοπτικής για το μέλλον, χωρίς να χρειαστεί να περάσουμε από μια ακόμα εκλογική αναταραχή που θα καθυστερήσει την εφαρμογή ενός ούτως ή άλλως πανδύσκολου προγράμματος πέραν του οποίου υπάρχει μόνο το χάος, το χάος του οποίου ζήσαμε όλες τις φάσεις εκτός από τις τελευταίες (και κάντε ένα κόπο να δείτε πόσο μέσα έπεσαν ορισμένα προεκλογικά "σποτάκια" της αντιπολίτευσης, αλλά ποιος θυμάται...)

Όχι εκλογές. Όχι τώρα. Δυστυχώς είμαστε σε ομηρία λόγω του εκτάκτου χαρακτήρα των στιγμών που ζούμε, και κάθε έκτακτη εκλογική αναμέτρηση ή βλακώδες δημοψήφισμα, πέραν της μεγάλης έως ανυπολόγιστης ζημιάς που κάνει στην εύθραυστη οικονομία μας, καταρρακώνει τους θεσμούς, εννοώ τους ΔΙΚΟΥΣ μας θεσμούς.

Μόνο να τηρήσεις τα συμφωνηθέντα και να κάνεις τις μεταρρυθμίσεις. Και ίσως να υπάρξει η επιείκεια της ιστορίας που τότε θα δικαιούσαι.
ΚΚ2
ΥΓ: (*) Η επιστήμη έχει απαντήσεις για την περίπτωση του αλλά δεν είναι του παρόντος
(**) Ελέω ψήφου, καθότι ως γνωστόν οι Ελληνες ψηφίζουν με το κάτω κεφάλι και έχουν και κακό γούστο στις επιλογές τους, τα έχουμε πει αυτά

No comments:

Post a Comment