Search This Blog

Tuesday, August 11, 2015

Η διύλιση του κώνωπα και η κατάποση της καμήλου.

«Στοχοπροσήλωση»


Στις 25 Ιανουαρίου 2015 η Ελλάδα υπήρξε η πρώτη χώρα της ευρωζώνης που εμπιστεύθηκε σε αριστερή κυβέρνηση το μέλλον της και την έξοδο της από τα καταστροφικά μνημόνια του νεοφιλελεύθερου ευρωπαϊκού κατεστημένου. Χθες, 11 Αυγούστου 2015, η Ελλάδα εξασφάλισε μια ακόμη πρωτιά. Η αριστερή κυβέρνηση της γνωστοποίησε ότι η συμφωνία με το «κουαρτέτο» είχε
επέλθει και ότι το μόνο που απέμενε για την εφαρμογή του πρώτου αριστερού μνημονίου ήταν η τυπική επικύρωση του.
Ένα εικοσιτετράωρο πιο πριν ο επικεφαλής της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας Ε. Τσακαλώτος είχε εξηγήσει το λόγο για τον οποίο το μνημόνιο αυτό ήταν αριστερό. Το είχαν επιτύχει επειδή «προσπάθησαν με στοχοπροσήλωση, όπως έλεγαν και οι παλιοί αριστεροί». Γι’ αυτό και δεν κατανοώ το λόγο για τον οποίο δεν έσπευσε ο πρωθυπουργός να το ανακοινώσει με διάγγελμα του προς τον ελληνικό λαό ως το πρώτο μεγάλο επίτευγμα της διακυβέρνησης του.
Δεν έκανε και λίγα, άλλωστε, για να το επιτύχει. Επί έξι μήνες αυτός και οι συνεργάτες τους αγωνίστηκαν προγραμματισμένα και μεθοδικά για να φτάσουν στον επιδιωκόμενο στόχο – την κατάργηση του άθλιου μνημονίου των γερμανοτσολιάδων Σαμαρά και Βενιζέλου και την αντικατάσταση του με το εθνικά υπερήφανο δικό του. Η ανάθεση της υπονόμευσης της εκκρεμούσης κατάπτυστης διαπραγμάτευσης του Χαρδούβελη ανατέθηκε στον… δεξιοτέχνη Βαρουφάκη και η προεκλογική υπόσχεση του Α. Τσίπρα τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια: επί πέντε μήνες η Ευρώπη έζησε ένα πανούργα σχεδιασμένο διαπραγματευτικό αλαλούμ που είχε ως απώτερο στόχο να μη μείνει τίποτα όρθιο από τα μέχρι τότε ισχύοντα, έτσι ώστε η νέα αριστερή εποχή να ξεκινήσει από το μηδέν.
Τα έχουν αυτά οι νέες εποχές. Κάποιοι κερδίζουν, οι πολλοί χάνουν. «Όχι» αποφαίνονται τα δημοψηφίσματα, «ναι» αποφασίζει ο νέος εκφραστής της λαϊκής βούλησης. Κι εκεί που επί πέντε μήνες αποτύγχανε η διύλιση του κώνωπα, επιτυγχάνεται εντός δεκαπενθημέρου η κατάποση της καμήλου. Και μαζί και η απαλλαγή από τους λαφαζανοστρατούληδες και λοιπούς ενοχλητικούς που δεν εννοούν να καταλάβουν ότι και η κωλοτούμπα θέλει την τέχνη της.
ΥΓ Αν φτάσουμε και σε πρόωρες κάλπες και η λαϊκή ψήφος δικαιώσει το νέο ηγέτη οφείλουμε ν’ ανακηρύξουμε, από την επομένη, το σανό ως εθνικό φαγητό μας.
Ερ. Μπαρτζινόπουλος

No comments:

Post a Comment