Search This Blog

Wednesday, March 11, 2015

Τσιρώνης: Λάθος η ανάκληση άδειας για εργασίες υλοτομίας στις Σκουριές

H σχετική άδεια ήταν καθ’ όλα σύννομη, δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.





Ξεκινούν αύριο Τετάρτη οι εργασίες υλοτομίας στις Σκουριές Χαλκιδικής, αφού το υπουργείο Περιβάλλοντος αναγνώρισε ότι κακώς ανακάλεσε τη σχετική άδεια, καθώς ήταν καθ’ όλα σύννομη, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Τσιρώνης.

«Οι εργαζόμενοι στην ‘Ελληνικός Χρυσός’ δεν κινδυνεύουν, η απασχόληση τους είναι απόλυτα διασφαλισμένη» τόνισε νωρίτερα ο αρμόδιος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Λαφαζάνης, με αφορμή τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 250 εργαζόμενων έξω από το υπουργείο.

Οι εργαζόμενοι διαμαρτυρήθηκαν για τις ανακλήσεις αδειών από την πλευρά του υπουργείου, καθώς υποστηρίζουν πως θα οδηγήσουν σε κλείσιμο του έργου και συνεπώς τους ίδιους στην ανεργία.

Ο κ. Λαφαζάνης προσέθεσε ότι τη εταιρεία, η οποία «κατά τη γνώμη μας δεν ακολουθεί αυτές τις ρυθμίσεις που επιβάλει η ελληνική νομοθεσία, τουλάχιστον σε όλο το εύρος της».

Ο υπουργός επισήμανε ότι υποχρέωση της κυβέρνησης είναι να τηρεί με ουσιαστικό τρόπο τους πολεοδομικούς και περιβαλλοντικούς κανόνες στη χώρα μας, ανεξάρτητα από τα συμφέροντα τα οποία διακυβεύονται και τα οποία προωθούν επενδύσεις.

No comments:

Post a Comment