Search This Blog

Friday, March 13, 2015

ΧΤΥΠΗΣΑΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Αντιεξουσιαστές εισέβαλαν στη Νομική με ρόπαλα και πυροσβεστήρες 

Ζητούν απελευθέρωση του Ξηρού.!


Σε κατάληψη του κτιρίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών προχώρησαν 20 αντιεξουσιαστές.

Σύμφωνα πληροφορίες, οι καταληψίες, που έχουν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, εισέβαλαν στο πανεπιστήμιο το πρωί της Παρασκευής, κρατώντας ρόπαλα και πυροσβεστήρες και ζητώντας από όλους όσοι βρίσκονταν εκείνη την ώρα εντός της Σχολής να την εγκαταλείψουν. Φοιτητές μιλώντας στο iefimerida.gr ανέφεραν ότι οι αντιεξουσιαστές τους είπαν: «Φύγετε, δεν έχει μάθημα σήμερα».

Αίτημά τους είναι η απελευθέρωση του Χριστόδουλου Ξηρού, αλλά και όλων όσοι έχουν συλληφθεί προσφάτως για τρομοκρατία. Μάλιστα, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι όταν μπήκαν στο κτίριο φώναζαν το σύνθημα «Λευτεριά στον Χριστόδουλο Ξηρό». Επίσης απαιτούν και την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ' (υψίστης ασφαλείας).

Πάντως, όσο περνά η ώρα οι καταληψίες αυξάνονται. Αυτή την ώρα υπολογίζονται σε 150 με 200.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ζητηθεί από τις πρυτανικές αρχές συνδρομή της Αστυνομίας, αν και φοιτήτρια καταγγέλλει ότι οι καταληψίες χτύπησαν φοιτητή στο κεφάλι ενώ εκείνος προσπάθησε να μπει στο κτίριο. Ενας από τους αντιεξουσιαστές πήρε ένα κράνος και τον χτύπησε προκειμένου να τον εμποδίσει. Η φοιτήτρια καταγγέλλει ότι ενώ κάλεσαν κατ' επανάληψη την αστυνομία, εκείνη δεν ανταποκρίνεται επειδή εξ αιτίας του πανεπιστημιακού ασύλου πρέπει να γίνει κλήση από τον Πρύτανη. Πάντως, ο φοιτητής δεν τραυματίστηκε.

Επιπλέον, νωρίς το μεσημέρι, έξω από την είσοδο που βρίσκεται επί της οδού Σόλωνος, σημειώθηκε ένταση, όταν ομάδα αντιεξουσιαστών επιτέθηκαν σε αυτοκίνητο τηλεοπτικού σταθμού και του έσπασαν τα τζάμια.

Σημειώνεται ότι από τον αντιεξουσιαστικό χώρο έχει ανακοινωθεί για σήμερα το απόγευμα στις 17.00, η διεξαγωγή μοτο-πορείας διαμαρτυρίας με αφετηρία τα Προπύλαια και προορισμό τις φυλακές Κορυδαλλού, με στόχο την ικανοποίηση των αιτημάτων των κρατουμένων - απεργών πείνας για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ'.



www.iefimerida.gr/

No comments:

Post a Comment