Search This Blog

Sunday, March 22, 2015

Η πρώτη (ηθική) ήττα



Για τον χαρακτήρα του Κατρούγκαλου είχα βγάλει ένα πρώτο συμπέρασμα από όσα είχε πει σε μια τηλεοπτική συνέντευξη πριν από οκτώ μήνες.

Η σημερινή αποκάλυψη του «Βήματος» για όσα υποσχόταν, ως δικηγόρος, έναντι αμοιβής σε απολυμένους του Δημοσίου, δεν μου προκαλεί καμία έκπληξη. Αυτή είναι η δουλειά του δικηγόρου. Το ότι το έκανε ο άνθρωπος που ανέλαβε μετέπειτα το αρμόδιο γι' αυτή τη δουλειά υπουργείο (μένει να επιβεβαιωθεί και με χαρτιά ότι το έκανε και μετά τις εκλογές), το θεωρώ συμβατό με τον χαρακτήρα του συγκεκριμένου ατόμου. Κανονικά, επειδή είχε στο παρελθόν τέτοια εμπλοκή, δεν θα έπρεπε να δεχθεί να αναλάβει αυτό το υπουργείο. Είχε ηθικό κώλυμα.

Αλλά αυτός είναι ο Κατρούγκαλος. Η έκπληξη ήρθε από το «μέγαρο Μαξίμου», που θεωρεί ότι «δεν υπάρχει θέμα». Δυστυχώς, όμως, υπάρχει και είναι μεγάλο.

Δυστυχώς (και) ο Τσίπρας ακολούθησε την πεπατημένη του «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό». Και ανέχθηκε να «σκουπίσει» την πρώτη κηλίδα στην κυβέρνησή του.

Αντί να ζητήσει από τον Κατρούγκαλο να παραιτηθεί (σιγά που θα χάσει η Βενετιά βελόνι), προτίμησε να κρυφτεί πίσω από τις «επαγγελματικές» εξηγήσεις του. Κρίμα.
ένα άρθρο των πρωταγωνιστών

No comments:

Post a Comment