Search This Blog

Wednesday, February 18, 2015

Απίστευτη πρόκληση Βαρουφάκη σε βάρος Παπανδρέου με άρθρο του στον Guardian



Απόσπασμα από άρθρο του Γιάνη Βαρουφάκη στον Guardian με τίτλο "How I became an erratic Marxist", σε ελληνική απόδοση: "Πώς έγινα ένας εκκεντρικός Μαρξιστής". Καθώς διαβάζουμε το άρθρο του, για να δούμε πόσο σπουδαίο παρουσιάζει τον εαυτό του, πέφτει το μάτι μας στην προσωπική αναφορά του στον Γιώργο Παπανδρέου. Διαβάστε σε ελεύθερη μετάφραση τι διαδίδει στον
ξένο τύπο ο έλληνας ΥΠΟΙΚ για έναν πρώην Πρωθυπουργό:

Μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα το 2000, έκανα την τύχη μου με τον μελλοντικό πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, με την ελπίδα να βοηθήσει στην ανακοπή επιστροφής στην εξουσία μιας ανακάμπτουσας δεξιά πτέρυγας που ήθελε να οδηγήσει την Ελλάδα προς την ξενοφοβία τόσο στο εσωτερικό όσο και στην εξωτερική της πολιτική. Όπως όλος ο κόσμος ξέρει τώρα, το κόμμα του Παπανδρέου, όχι μόνο απέτυχε να ανακόψει την ξενοφοβία, αλλά, στο τέλος, προήδρευσε στις πιο λοιμώδεις νεοφιλελεύθερες μακροοικονομικές πολιτικές, πρωτοστατώντας στις λεγόμενες διασώσεις της ευρωζώνης έτσι, άθελά του, προκαλώντας την επιστροφή των Ναζί στους δρόμους της Αθήνα.

Epikairo: Ο άνθρωπος έχει καβαλήσει το καλάμι και λόγω του ύψους πρέπει ο εγκέφαλός του να μην οξυγονώνεται καλά τις τελευταίες τρεις εβδομάδες που ζει τον μύθο του σαν ΥΠΟΙΚ. Προκαλεί απορία πως το ΠΑΣΟΚ απέτυχε να ανακόψει την ξενοφοβία, όταν αυτό ψήφισε τον νόμο Ραγκούση για την ιθαγένεια. Και επίσης προκαλεί θλίψη και οργή η πεποίθηση Βαρουφάκη ότι ο Παπανδρέου έφερε τους Ναζί στο προσκήνιο.

Αναρωτιόμαστε αν ο Βαρουφάκης διαπραγματεύεται με τους ευρωπαίους εταίρους θάβοντας τον Παπανδρέου, διαδίδοντας ex cathedra απίστευτες ανακρίβειες σε βάρος ενός πρώην Πρωθυπουργού. Αποτελεί πλήρης νομιμοποίηση της Χ.Α. η αναφορά Βαρουφάκη ότι η Χ.Α. ήταν δημιούργημα του Παπανδρέου και όχι του Σαμαρά και του Καμμένου, οι οποίοι με την ανοχή του Τσίπρα ξέπλυναν στις "πατριωτικές" πλατείες τους εν Ελλάδι ναζιστές.

Κάποια στιγμή πρέπει κάποιος να περιορίσει τον παραλληρηματικό λόγο του Βαρουφάκη και να του πει ότι πολιτική καριέρα δεν μπορεί να φτιάχνει συκοφαντώντας σε όλη την υφήλιο τον Παπανδρέου, απαξιώνοντας τις προσπάθειες του για αποτροπή της χρεοκοπίας της χώρας μέσω της σύστασης του μηχανισμού στήριξης. Μπορεί και να χρειάζεται να θάβει τον Παπανδρέου, επειδή οι ομόλογοί του έχουν καταλάβει τι πάστα ανθρώπου είναι.

Ας ξεπεράσει το κόμπλεξ του, τώρα του γίνεται η χάρη και κυβερνά..

No comments:

Post a Comment