Search This Blog

Wednesday, February 18, 2015

Ας πουν την αλήθεια στο λαό:



 Παράταση δανειακής σύμβασης σημαίνει παράταση μνημονίου...


Αύριο το πρωί καταθέτει τελικά η κυβέρνηση το αίτημα για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, όπως είπε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης σήμερα στο βρετανικό Sky News.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, τις οποίες επιβεβαίωσε και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, το αίτημα της
Αθήνας θα συνοδεύεται και από κοστολογημένα μέτρα, όπως παγίως ζητά η πλευρά των δανειστών.

Epikairo: Ας ξεκαθαριστεί η απάτη ότι είναι διαφορετικό πράγμα η δανειακή σύμβαση και διαφορετικό το μνημόνιο. Το αίτημα της παράτασης συνέχισης της δανειακής σύμβασης συνοδεύεται κάτω από τις λέξεις που κρύβει ο Αλέξης και αίτημα παράτασης του υφιστάμενου μνημονίου. Το νέο δάνειο που ζητά η κυβέρνηση Τσίπρα, δεν μπορεί να μη συνοδεύεται από μνημόνιο, όπως αναφέρει και η θεμελιώδης συμφωνία δανειοδότησης από τον EFSF, όπως αναφέρεται ρητά στο άρθρο 3 παρ. 1 της Συμφωνίας.

Σας παραθέτουμε το screenshot από το πρωτότυπο στα αγγλικά κείμενο της Συμφωνίας και ακολουθεί η ελληνική μετάφραση:




Μετάφραση στα ελληνικά:

"Πριν από κάθε εκταμίευση της χρηματοδοτικής συνδρομής στο πλαίσιο της Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη σχετική Σύμβαση Διευκόλυνσης Οικονομικής Ενίσχυσης (σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που εγκρίθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του EFSF, σύμφωνα με τα άρθρα 2 (1) (β) ή 2 (1) (γ) και ισχύει για την αντίστοιχη κατηγορία της Συμφωνίας Χρηματοδοτικής Διευκόλυνσης), η Επιτροπή, σε συνεργασία με την ΕΚΤ, παρουσιάζει μια έκθεση στην Ομάδα Εργασίας του Eurogroup αναλύοντας τη συμμόρφωση του δικαιούχου κράτος μέλος με τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο Μνημόνιο και με τις αποφάσεις του Συμβουλίου (εάν υπάρχουν) που σχετίζονται με αυτό.Οι εγγυητές θα αξιολογήσουν τη συμμόρφωση αυτή και θα αποφασίσουν ομόφωνα σχετικά με την έγκριση εκταμίευσης της σχετικής Χρηματοδοτικής Ενίσχυσης."

Από τα παραπάνω συνάγεται ότι η δανειακή σύμβαση συνοδέυεται απαραίτητα από μνημονιακούς όρους και στενή επιτήρηαη των Ευρωπαϊκών θεσμών και για την εκταμίευση της κάθε επόμενης δόσης, θα πρέπει να γίνεται πρώτα αξιολόγηση υλοποίησης των μνημονιακών προϋποθέσεων.

Αυτά τουλάχιστον γνωρίζαμε ως τώρα, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύει ότι θα τετραγωνίσει τον κύκλο, πουλώντας λέξεις για εσωτερική κατανάλωση εντός Ελλάδας..

No comments:

Post a Comment