Search This Blog

Tuesday, February 17, 2015


100.000 Σκαδιναβοί στην Κρήτη για το ρεθεμνιώτικο καρναβάλι

Βαλίτσες για την Κρήτη ετοιμάζουν και αυτήν τη χρονιά οι Σκανδιναβοί, όπως αυτό έγινε ξεκάθαρο στην τουριστική έκθεση «Grekland Panorama 2015» που έλαβε χώρα στη Σουηδία.

Μάλιστα, ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, ο οποίος έδωσε το «παρών» στην έκθεση,
μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο εκτίμησε ότι η Κρήτη θα κινηθεί ανοδικά στις αφίξεις Σκανδιναβών σε σχέση με πέρυσι (αύξηση περίπου 10%) γεγονός που γεμίζει με αισιοδοξία τους εμπλεκόμενους με τα τουριστικά, προσδοκώντας να μετριασθούν οι απώλειες από τη ρωσική αγορά εφέτος.

Το Ρέθυμνο που ζει αυτές τις μέρες στους ρυθμούς του Καρναβαλιού, αναμένεται να προσελκύσει το τελευταίο τριήμερο της Αποκριάς περισσότερους από 100.000 επισκέπτες και ήδη η διαθεσιμότητα σε κλίνες είναι οριακή. Το Ρέθυμνο σημειώνει ο κ. Μαρινάκης είναι έτοιμο να υποδεχτεί τους χιλιάδες επισκέπτες. Μάλιστα, αποτελεί θετικό τεστ, όπως τονίστηκε, ότι ο νομός αλλά και το νησί μπορεί να ανταποκριθεί σε αυξημένη τουριστική ζήτηση μεσούσης της περιόδου, συμβάλλοντας έτσι στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν. Σε ό,τι αφορά τα οφέλη για την τοπική οικονομία από το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι αυτά μεταφράζονται σε 10 εκατομμύρια ευρώ, όπως χαρακτηριστικά ανάφερε ο κ. Μαρινάκης.

No comments:

Post a Comment