Search This Blog

Wednesday, February 5, 2014

Σαν σήμερα γεννιέται ο Ηγέτης της 
Ελλάδας και της δημοκρατικής παράταξης 
Ανδρέας Γ. Παπανδρέου




Πριν από 95 χρόνια, στις 5 Φεβρουαρίου του 1919 έμελλε να ξεκινήσει από το όμορφο νησί του Βορείου Αιγαίου, τη Χίο, το μεγάλο ταξίδι της ζωής, για τον άνθρωπο που θα χάραζε την ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας και κυρίως θα έδινε υπόσταση και πνοή στα όνειρα και τις ελπίδες εκατομμυρίων απλών Ελλήνων πολιτών.

Τον άνθρωπο που θα εδραίωνε την δημοκρατία και θα θωράκιζε τους θεσμούς της σε καθεστώς πραγματικής λειτουργίας και χρηστικότητας προς τον πολίτη, έτσι όπως δεν την έζησε ποτέ ξανά η σύγχρονη εκδοχή του κράτους που ιστορικά την γέννησε και την παρέδωσε στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Τον άνθρωπο που θα ανέτρεπε σαρωτικά με την παρουσία του και την πολιτική του αύρα καθεστωτικές αντιλήψεις και δεδομένα των πρώτων τριών τετάρτων (3/4) του 20ου αιώνα, καθιερώνοντας ανθρώπινα δικαιώματα, πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές ευκαιρίες σε πρωτόγνωρο και ζηλευτό πλαίσιο ισότητας και ισοπολιτείας ακόμη και για τους πιο αδύναμους Έλληνες και Ελληνίδες.

Τον άνθρωπο που θα κυβερνούσε την Ελλάδα με την καρδιά στην Ανατολή, τα σπλάχνα στον Αραβικό Κόσμο και το μυαλό στη Δύση, πετυχαίνοντας πολύχρονες συνθήκες υπερήφανης και κυρίαρχης διεθνούς παρουσίας της χώρας σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Τον άνθρωπο που βάσει βαθύτατου οράματος, νοοτροπίας αλλά και ανατροφής, κράτησε την Ελλάδα γερά στα χέρια του και την παρέδωσε ολοκληρωτικά και κυρίαρχα στους Έλληνες, εκεί που πάντα πίστευε και διακήρυττε ότι ανήκει.
S. P.

No comments:

Post a Comment