Search This Blog

Friday, March 15, 2013


Περί διαμαρτυριών…
ΚΑΙ βέβαια δεν αξίζει τον κόπο να ασχοληθεί σοβαρά κάποιος, με τις οποιεσδήποτε διαμαρτυρίες οποιουδήποτε σαλτιμπάγκου, οποιουδήποτε επαγγέλματος ή … «λειτουργήματος» το οποίο νομίζει ότι υπηρετεί.! Στη δημοκρατία του Καναδά όλα επιτρέπονται, αρκεί να μην παραβαίνουν τους δημοκρατικούς κανόνες της χώρας… Όταν κάποιος - οποιοσδήποτε – εκφράζει τις απόψεις του δημόσια, πρέπει να γνωρίζει και ως εκ τούτου να περιμένει την ό, ποια δημόσια κριτική στις απόψεις τις οποίες εκφράζει.! Αυτό, λοιπόν, γίνεται τον τελευταίο χρόνο στην παροικία μας. Κάποιος πίστεψε ότι βρήκε ένα ….χωράφι χέρσο, ακαλλιέργητο, εγκαταλειμμένο στο έλεος του Θεούλη (ή του ..παππούλη του;) και προσπάθησε με την πονηριά του ή αν θέλετε, με την παγαποντιά του-σίγουρα, πάντως, ΟΧΙ με την εξυπνάδα του- να το ιδιοποιηθεί …καλλιεργώντας το, μόνο για πάρτι του, αφού πρώτα ξωπετάξει ύστερα από τόσα χρόνια τους καλλιεργητές - δικαιούχους του.!
Αφού, λοιπόν, έκατσε λίγο για να …ξεκουραστεί, να προσανατολιστεί και να προσαρμοστεί, βρήκε 3-4 ανθρώπους δυνατούς, στους οποίους κλάφτηκε για την κατάστασή του.! Εκείνοι σοβαροί και πετυχημένοι επιχειρηματίες, σβήνοντας τις παλιές του αμαρτίες, τού ‘δωσαν τους ώμους τους να ακουμπήσει και να σταθεί στα πόδια του, ώστε να βγάλει τίμια το ψωμάκι του.!!! Αυτός όμως, λόγω του περιορισμένου λεξιλογίου που διαθέτει, δεν κατάλαβε την έννοια της λέξης «τίμια» και ξανοίχτηκε σε έναν …πόλεμο κατά πάσης και παντός, δηλ. κατά πάντων, που νόμιζε ότι μπορεί να του φανούν εμπόδιο στις …δουλειές του, αφού για πάρα πολλά χρόνια πρόσφεραν αυτοί ένα παρόμοιο επιχειρηματικό έργο στην παροικία και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα…
Έτσι ξεκίνησε μαζί τους έναν άνισο πόλεμο, αφού ο ίδιος διέθετε εναντίων τους τα «ιδιόκτητα» Μ.Μ.Ε. που οι άλλοι δεν είχαν, εκμεταλλευόμενος και «χρησιμοποιώντας» τους δυνατούς που έλεγε ότι έχει μαζί του.!!!
Αυτό το είδαμε όλοι και κουβέντα στην κουβέντα και δημοσίευση στη δημοσίευση, φτάσαμε στη σημερινή κατάντια, την εξής:
Να «Διαμαρτύρεται στον Ελληνισμό» της παροικίας αυτός που δεν άφησε  ΤΙΠΟΤΑ όρθιο, στην παροικία, φεύγοντας νύχτα και με  …σβηστά φώτα.!
Σημ.: Θα πρέπει (;) να πω ότι στις άγνωστες λέξεις, μαζί με το «τίμια» συγκαταλέγεται και η «ντροπή».! Δεν την έχει ακούσει ποτέ του… Άσε που δεν φταίει ο ίδιος αφού ο δάσκαλός του, στα αθηναϊκά κολέγια, δεν του τις έμαθε.!
Υποθέτω, όπως κι’ εσείς, ότι μόλις αρχίσαμε, αφού οι διαμαρτυρίες είναι πολλές και προς πολλούς…  
        

No comments:

Post a Comment