Search This Blog

Friday, August 10, 2012

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ


Μίλα μόνος σου…

3η Κουκουνάρα

(Μια ακόμα (3η) κουκουνάρα του κ. Δαλακούρα (;) από τον Αμαξά)

o    Θα επιδιώξουμε ανοιχτό διάλογο με όλους τους φορείς, αστικούς και θρησκευτικούς και με την Ελληνική Πολιτεία. Με αρχή τον Γενικό Πρόξενο, που χαίρει την εκτίμηση της Παροικίας, καθώς και τον Σεβασμιώτατο που είναι ο πνευματικός μας πατέρας, να καθίσουμε σε ένα τραπέζι, να βρούμε μια κοινή γραμμή για το καλό όλου του ελληνισμού, στην δεύτερη μας πατρίδα.
Και αυτή η παράγραφο της επιστολής του Σταύρου αποδεικνύει πως βρίσκεται στην κοσμάρα του.
Δεν έχει καταλάβει ότι μετά τις αναπόδεικτες καταγγελίες του προς Ξενία, Γεωργακόπουλο και Σκουτάκη κατόρθωσε να χάσει τελείως την επαφή με την ελληνική κοινότητα και το ελληνικό σπίτι καθώς και με τον κύριο όγκο των συλλόγων οι οποίοι αποτελούν τους αστικούς φορείς της παροικίας.
Τώρα τι διάλογο ελπίζει οτι θα έχει με το μητροπολίτη Καναδά ο οποίος, όπως είναι φυσικό, υπερασπιζόμενος την δομή που τον έχει καθιερώσει πανκαναδικά ως ηγέτη των ελληνορθόδοξων κοινοτήτων, επανειλημμένα, δημοσίως και ευθαρσώς έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πιστεύει στην αποτελεσματικότητα καμιάς άλλης δομής εκτός της ελληνορθόδοξης; 
Άρα η μόνη περίπτωση να καθίσει ο Δαλακούρας στο τραπέζι μαζί με το μητροπολίτη θα είναι για κανένα καφεδάκι και για να βγει καμιά αναμνηστική φωτογραφία με το κουστούμι.
Όσον δε για την πρόθεση του να αναμίξει τον γενικό πρόξενο σε συζήτηση όπου το κλίμα που θα επικρατούσε θα ήταν απρόβλεπτα εκρηκτικό, αποτελεί όχι απλά «κουκουνάρα» αλλά τεράστια κουταμάρα.
Είναι όμως παραπάνω από βέβαιο, ο έλληνας διπλωμάτης, όπως γνωρίζει να συμπαρίσταται εκεί που πρέπει, γνωρίζει και να αποφεύγει τις κακοτοπιές.

No comments:

Post a Comment