Search This Blog

Wednesday, August 8, 2012

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΑΛΑΚΟΥΡΑ…



Κάθε παράγραφος και …μπράβο.!
Από τα εγκαίνια των γραφείων της Ομοσπονδίας
(Όπως η κάθε γουλιά του καφέ BRAVO…)

Μπορεί να άργησε η δημοσίευση της Επιστολής Δαλακούρα, αλλά τουλάχιστον βγήκε σωστή. Ξέρετε, μέχρι να τη γράψει, και μέχρι να συνεδριάσει κατακαλόκαιρα το Δ. Συμβούλιο της Ομοσπονδίας για να την εγκρίνει, ο καιρός περνάει, τι νομίζετε… Και ειδικότερα όταν η δομή ενός τόσο μεγάλου οργανισμού, όπως η Ομοσπονδία, είναι περισσότερο από όσο ίσως θα έπρεπε …δημοκρατική, συμβαίνουν παρόμοιες καθυστερήσεις.

«Γράφει» λοιπόν μεταξύ άλλων ο κ. Δαλακούρας:

«Ένα μεγάλο ερωτηματικό γεννιέται μέσα στην Ομοσπονδία, εδώ και δύο χρόνια. Που ήμασταν, που είμαστε και που θέλουμε φυσικά να φτάσουμε, με όλους τους αστικούς οργανισμούς.»

Είτε σας αρέσει είτε όχι, προσωπικά πιστεύω ότι το …ερωτηματικό αυτό γεννάται μόνον στον εγκέφαλο του κ. προέδρου, διότι ο οργανισμός αυτός έχει στις τάξεις του και ανθρώπους με μυαλό, ώστε να είναι σε θέση να δώσουν απάντηση, σε πολύ λιγότερο από δυο χρόνια, στο συγκεκριμένο ερώτημα. Διαφορετικά πάμε χαμένοι.! Εξ’ άλλου μόνον εσείς γνωρίζετε πού ήσασταν και πού φτάσατε, αλλά δεν μας το λέτε… Στο κάτω-κάτω, εσείς ελέγχετε τους 100-150 συλλόγους και οργανισμούς της Οντεριανής  ομογένειας και θα πρέπει καλλίτερα από οποιονδήποτε άλλο να γνωρίζετε που θέλετε να φτάσετε. Κάτι που είμαι σίγουρος πως μπορείτε να πετύχετε χωρίς ιδιαίτερα δύσκολη προσπάθεια…

Στη συνέχεια και επειδή η παράγραφος δεν κάνει νόημα, την παραβλέπω και πάω στην επόμενη:

«Κύριε Ξενία, η αποπομπή της Ομοσπονδίας από το Δ.Σ του Γεροκομείου τι σκοπό εξυπηρετεί; Είναι αυτό πρόοδος; Η αποπομπή του Οργανισμού που πριν μερικά χρόνια, μαζί με την Κοινότητα, πρωτοστατήσανε για να ιδρυθεί αυτό το κοινωφελές ίδρυμα για τους ηλικιωμένους.»

Εδώ, εκτός του ότι ο όρος «Γεροκομείο» είναι αδόκιμος για έναν πρόεδρο ενός τόσο μεγάλου οργανισμού, όπως ο δικός σας, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι τα μέλη του Δ. Σ. ένοιωθαν απλώς άβολα να συνεδριάζουν υπό την υψηλή παρακολούθηση ενός ανωτέρου, προέδρου δευτεροβάθμιου οργανισμού και αποφάσισαν να το αποφύγουν, έστω κι’ αν αυτό δεν είναι πρόοδος... Πολύ απλό.!
Όσο για την συμμετοχή και βοήθεια της Ομοσπονδίας (καθώς και της Κοινότητας) στην ίδρυση του Γηροκομείου, πέρα του ότι είναι αληθέστατο, αλλά έχουν περάσει μερικές δεκαετίες από τότε και πολλά πράγματα άλλαξαν… Εκλέχτηκαν …εντελώς καινούρια Δ. Συμβούλια σε όλους τους εν λόγω οργανισμούς, ώστε να δικαιολογούνται κάποιες διαφορετικές θέσεις και απόψεις στη συνύπαρξη αυτή. Εδώ ολόκληρες οικογένειες διαλύονται, χιλιάδες παιδιά εγκαταλείπουν τις εστίες των γονιών τους φτιάχνοντας το δικό τους τσαρδάκι, ε, αποφάσισε το Γηροκομείο να απαλλαγεί από την παρουσία του προέδρου της Ομοσπονδίας, τι να κάνουμε; Εξ’ άλλου όπως είπα και πριν, υπάρχουν πάνω από 100-150 σύλλογοι στο Οντάριο με τους οποίους (θα πρέπει να) ασχολείται η Ομοσπονδία, δεν νομίζω ότι της χρειάζεται και το Γηροκομείο…
(συνεχίζεται σύντομα…)
 


No comments:

Post a Comment