Search This Blog

Saturday, August 11, 2012

ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΑΜΑΞΑ…



(Μια ανάλυση της «Ανοικτής Επιστολής» του κ. Δαλακούρα (;) από άλλη οπτική γωνία…)
Μιλάει χωρίς να καταλαβαίνει
4η Κουκουνάρα (προτελευταία)
o    Δεν μπορώ να καταλάβω τι σημαίνει μείωση του Δ.Σ με πρόσχημα την ευέλικτη 
λειτουργία. Άλλωστε και τώρα με τους 36, μόνο 3-4 παίρνουν τις αποφάσεις, οι υπόλοιποι έχουν διακοσμητικό ρόλο.
Ο σημερινός πρόεδρος της ελληνοκαναδικής ομοσπονδίας Οντάριο αφού πριν ένα χρόνο πέταξε την "ασπίδα" και το έβαλε στα πόδια μαζί με τους άλλους της "ομάδας", όταν πίστεψαν ότι η δραματική οικονομική κατάσταση της ελληνικής κοινότητας δεν θα ήταν ανατρέψιμη, έρχεται τώρα να μας πει πως δεν καταλαβαίνει - λες και έχει καταλάβει όλα τα άλλα - σε τι θα εξυπηρετήσει την ελληνική κοινότητα Τορόντο ένα πιο ευέλικτο ΔΣ, δηλαδή με αρκετά μικρότερο αριθμό συμβούλων.
Θα προσπαθήσω λοιπόν να του θυμίσω πράγματα που γνωρίζει αλλά που κάνει πως δεν τα καταλαβαίνει.
Αν το συμβούλιο της ΕΚΤ θέλουμε να απαρτίζεται από 36 μέλη και οι υποψήφιοι είναι λιγότεροι (παλιά οι υποψήφιοι ξεπερνούσαν τους 70 – 80), όπως είναι ευκολονόητο δεν θα γίνονται εκλογές, ενώ 5-6 σύμβουλοι θα μπαίνουν από το παράθυρο ως διορισμένοι για να συμπληρωθεί ο αριθμός 36 (θυμήσου δεκαετία Μενεγάκη).
Αν ο αριθμός των υποψήφιων είναι 1-4 περισσότεροι (όπως στις τελευταίες εκλογές) τότε θα γίνονται εκλογές μόνο και μόνο για να αποκλεισθούν οι «περισσευούμενοι 1-4» και οι οποίοι θα έχουν πάρει 1-10 ψήφους λιγότερες από τον 36ο εκλεγμένο ή θα πείθονται να παραιτηθούν πριν τις εκλογές για να γλυτώσουμε το κόστος των εκλογών (θυμήσου δεκαετία Μεναγάκη).
Από ότι φαίνεται οι περασμένες εκλογές, στις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος, δεν τον έκαναν πιο σοφό. Δεν πείρε χαμπάρι πως μαζί με τους εργατικούς και ικανούς μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 36 συμβούλων, στους υποψήφιους προσχώρησαν και υπερήλικες, ανισόρροπες, γλάστρες και υπερφίαλοι, οι οποίοι δεν πρόσφεραν το παραμικρό στον οργανισμό, τουναντίον δημιούργησαν καθυστερήσεις, εντάσεις και ένα σωρό καταστάσεις.
Με ένα πιο ευέλικτο ΔΣ. για παράδειγμα 21 συμβούλων και εκλογές με ενδιαφέρον θα γίνονται γιατί οι υποψήφιοι κατά πάσα πιθανότητα θα είναι άλλοι τόσοι από αυτούς που θα χρειάζονται για να απαρτίσουν το ΔΣ και αυτοί που θα εκλέγονται θα είναι οι περισσότερο ικανοί, δραστήριοι και κυρίως νέοι. Οι υπόλοιποι και όσοι θέλουν, θα μπορούν να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους στις εκκλησιές και στα πανηγύρια, όπως τόσες δεκάδες άλλοι αγνοί και εργατικοί εθελοντές, που δεν έχουν πρεμούρα να κάτσουν σε «υπουργικές» ή «βουλευτικές» καρέκλες μέσα στην αίθουσα που παίρνονται οι μεγάλες αποφάσεις.
Αν ούτε αυτό το απλό δεν μπορεί να καταλάβει ο πρόεδρος ενός αστικού φορέα, το καλυτερο που θα μπορούσε να κάνει στην παροικία αυτή αλλά κυρίως στον εαυτό του, αντί να απειλεί ή να συντονίζει ανοιχτές συζητήσεις με προξένους και μητροπολίτες, ας ξυπνήσει πρώτα και στη συνέχεια ας υποβάλει την παραίτηση του, ώστε να μη ξεφτιλίζεται περισσότερο με ανοικτές επιστολές και στημένες συνεντεύξεις...

No comments:

Post a Comment