Search This Blog

Friday, May 28, 2021

Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!! (3)Τελευταίο...

 «Πάνε πακέτο…»

Γράφει μεταξύ  άλλων, στο τελευταίο, του για τούτη την εβδομάδα, άρθρο του, ο κ. Μανίκης:

 «Όμως για μην νομίζει κανείς ότι αυτά τα περί «Ομαδούλες,» που συνήθως «πάνε πακέτο» που γράφω, είναι ένα φρούτο που ευδοκιμεί μόνο στην ΕΚΜΜ, και ως εκ τούτου αδικώ, εκείνους που δραστηριοποιούνται στην διοίκηση της ΕΚΤ , αγαπητοί Τοροντιώτες, σας ζητώ να ρίξετε και πάλι μια ματιά σε δύο παραπομπές, του πράγματι πολύ κατατοπιστικού βιβλίου «Οσα δεν  έσβησε ο Χρόνος» του Μιχάλη Μουρατίδη, που είναι έκδοση της Ελληνικής Κοινότητος του Τορόντο.

 Η πρώτη παραπομπή είναι από τις σελίδες 280, 283 και 284, όπου και το κεφάλαιο «Εκλογές  Δ.Σ. περίοδος θητείας 1992-1994».

Αρχικά αναφέρεται το εκλογικό αποτέλεσμα: κ.λπ, κ. λπ, κ. λπ…

Αντίποδας: Και για να τελειώνουμε με όλες τις μέχρι σήμερα …εκρεμότητες με το ΒΗΜΑ και τον κ. Μανίκη, θα πούμε και δυο λόγια για τις ιστορικές του αναφορές τις οποίες αλιεύει ως ενδιαφέρουσες, από το «όσα δεν έσβυσε ο χρόνος»  τις ψαλιδίζει συχνά-πυκνά και μας τις παρουσιάζει ποιος ξέρει γιατί, και τι στο διάολο, έχει στο μυαλό του.!
Το βιβλίο του κ.. Μουρατίδη, αγαπητέ κ. Μανίκη, είναι τόμος 800 περίπου σελίδων οι οποίες περιέχουν διάφορα κείμενα, δημοσιεύσεις εφημερίδων και άλλων εντύπων, με απόψεις διάφορων Κοινοτικών και συλλογικών παραγόντων, ή μη, καταθέτοντας έκαστος εξ’ αυτών τις προσωπικές του απόψεις για συγκεκριμένο θέμα της εποχής τέλεσης ή …εκτέλεσής του.! Ουδεμία σχέση έχει και δεν θα μπορούσε να έχει με την αντικειμενική καταγραφή της ιστορίας της παροικίας μας. Το αξιόλογο βιβλίο του κ. Μουρατίδη, το οποίο είναι έκδοση της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο, εκδόθηκε μόνο και μόνο για να διασωθεί όσο υλικό ήταν δυνατόν, μιας συγκεκριμένης μεγάλης χρονικής περιόδου, ώστε να το βρεί έτοιμο ως βοήθημα ο ό,ποιος ιστορικός του μέλλοντος και να καταγράψει ό,σο αντικειμενικότερα μπορέσει, την Ιστορία του Ελληνισμού της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο. Αν υποθέσουμε ότι μια καταγραφή μιας συγκεκριμένης συνεδρίασης, παραποιήθηκε κατά κάποιον τρόπο από τον δημοσιογράφο ή εκδότη ενός οποιουδήποτε εντύπου πώς μπορούμε να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας την ορθότητα του περιεχομένου; Δεν είναι αυτό ακριβώς που θα ερευνήσει ο ιστορικός ώστε να διαπιστώσει μέσα και από άλλες πληροφορίες του, το αληθές του περιεχομένου;
Αν  – για παράδειγμα -  εγώ υποστηρίζω ακράδαντα ότι ο Σωτήριος συμμάχησε με τον πρόεδρο Μενεγάκη για να υπερχρεώσουν την Κοινότητα ώστε να μην μπορεί να ανταποκριθεί στις τραπεζικές υποχρεώσεις της και να πέσει η περιουσία της στα χέρια της Αρχιεπισκοπής και του Πατριαρχείου, και η άποψη αυτή έχει καταγραφεί στο βιβλίο αυτό, δεν θα πει ότι αποτελεί και ιστορικό γεγονός.!
 Αυτό το είπα εγώ, ένας τενεκές ξεγάνωτος και θα πρέπει να ψαχτεί από κάποιον  ειδικό ιστορικό ο οποίος θα συγκρίνει και θα τεκμηριώσει τις πληροφορίες αυτές με πολλά άλλα γεγονότα της εποχής, τα οποία θα τον βοηθήσουν να βγάλει κάποιο σωστό συμπέρασμα υπέρ του ναι ή του όχι.! Αν τα στοιχεία που θα συγκεντρώσει θα συνηγορούν στο ότι ο Μενεγάκης ήταν αρκετά άσχετος με το αντικείμενο, ώστε να μη γνωρίζει ότι η Κοινότητα ΔΕΝ μπορούσε να ανταποκριθεί  σε επιτόκια χρέους ύψους 13 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τις περιορισμένες εισπράξεις της, τότε φυσικά και θα καταλήξει στο ιστορικό συμπέρασμα ότι ήταν ένα λάθος και όχι σκεβορία. Αν όμως τα στοιχεία γύρο από τον πρόεδρο Μαναγάκη δείξουν ότι τα είχε τετρακόσια και γνώριζε πολύ καλά τι έκανε, τότε ο Μενεγάκης έκανε εσκεμμένα τις όποιες κινήσεις του και ως εκ τούτου θα συμπορευθεί ο ιστορικός με την δική μου, ας πούμε άποψη. Αυτό θα πει ΙΣΤΟΡΙΑ κ. Μανίκη κι’ όχι ότι παπαριά είπε κάποιος, εκλεγμένος ή  μη σε κάποια συνεδρίαση κάποιου συμβουλίου, υπέρ ή κατά του ό,ποιου προέδρου και της ό,ποιας πρότασης…Αφήστε, επομένως, κ. Μανίκη τις αντιγραφές έτοιμων αμφιλεγόμενων κειμένως-πληροφοριών και ερευνήστε μόνος σας τα γεγονότα, τεκμυριόστε μια άποψη και καταθέστε την ενυπόγραφα στην εφημερίδα σας, ώστε νε ξέρουμε ότι έχει τη βαρύτητα του Μανίκη, την ακαιρεότητα του οποίου γνωρίζουμε.!!!

Η σοβαρότητα και η αλήθεια, «πάνε πακέτο» κ. Μανίκη… Ιδού η Ρόδος, λοιπόν…


3 comments:

  1. Να και ο εγγονός που θέλει να δείξει στον παππού τα αμπελοχώραφα του! Βρε Μανίκη, η Κοινότητα Τορόντο τύπωσε και κυκλοφόρησε το λεύκωμα που ετοίμασε ο κ. Μουρατίδης και συ τους ζητάς να διαβάσουν ό,τι εσύ επέλεξες για να δημοσιεύσεις στη φυλλάδα σου; Δεν ξέρουν τίποτα αυτοί που αποφάσισαν να το πληρώσουν αν δεν βρίσκονταν χρηματοδότες και θα τους πεις εσύ τι να κάνουν και τι να διαβάσουν; Τέτοιο καλάμι μωρέ έχεις καβαλικέψει;

    ReplyDelete
  2. Αύριο θα έχουμε ένα ραδιο-μαραθώνιο στο Μόντρεαλ, όπου 4 τοπικοί ραδιοφωνικοί σταθμοί θα βοηθήσουν στη συγκέντρωση χρημάτων για τα σχολεία της ΕΚΜΜ που περιλαμβάνει τα σχολεία Σωκράτης-Δημοσθένης και τα σχολεία του Σαββάτου του Αγίου Νικολάου, του Αριστοτέλη και του Πλάτων-Ομέρου. Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί οι ραδιοφωνικοί σταθμοί που έχει στην τσέπη του ο Σωτήριος αρνούνται να χρησιμοποιήσουν τα ονόματα των σχολείων στις εκπομπές τους και στο ΦΒ; Αντί να λένε «Σωκράτης-Δημοσθένης» & «Αριστοτέλης», μας μιλούν για «τα σχολεία». Κάποιοι αποφάσισαν να ονομάσουν το ραδιο-μαραθώνιο ως «Μεταμόρφωση». Θεωρώντας ότι αυτό είναι το όνομα απο το σχολείο του Αρχιεπισκόπου στο Τορόντο, τότε ίσως σχεδιάζουν να αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος τα πάντα στο Μόντρεαλ και στη συνέχεια να μετονομάσει όλα τα σχολεία ως «Μεταμόρφωση». Ντροπή τους.

    ReplyDelete
  3. Πιστεύω πως τελικά όλα έρχονται να επιβεβαιώσουν αυτό που λέμε πως
    να παλέψει κάποιος με το γουρούνι στη λάσπη, ενώ αυτός λασπώνεται πατόκορφα, το γουρούνι το ευχαριστιέται. αφήστε το μανίκι να κρατάει τον άσσο στο μανίκι, έχει και άλλα προβλήματα η παροικία

    ReplyDelete