Search This Blog

Thursday, May 27, 2021

Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!! (1)

 

Εκεί που είπαμε να γλυτώσουμε από τα …σεντώνια και τους τραχανάδες του κ. Μανίκη, νάσου και μας προέκυψε μια νέα εβδομάδα με πολύ Αντίποδα, και φυσικά περισσότερο ξεσάλωμα του εκδότη, εναντίον μας. 

Μας βρήκε λίγο πιο ευγενικούς κι’ άρπαξε την ευκαιρία να μας κατατροπώσει με την δική του έμφυτη αγένεια.!

Γράφει, λοιπόν, ο κ. εκδότης:  

 

Και τώρα στα του «Αντίποδα»

 

«…….Πριν δημοσιεύσω ένα από τα άρθρα που μου αφιερώνει ο «Αντίποδας» θα τον προτρέψω να δημοσιεύει μία και όχι πολλαπλές απαντήσεις επί των ερωτήσεών μου για να μπορεί να γίνεται διάλογος.»…..

Αντίποδας: Θα …παρακαλέσω τον  κ. Μανίκη, να μου επιτέπει να απαντώ ό,πως εγώ μπορώ και γουστάρω, αδιαφορόντας για την προτροπή του. Εξ’ άλλου ο ίδιος επέλεξε τον μη διάλογο, τα σεντώνια και τα μπουδουκλώματα των θεμάτων των δυο κοινοτήτων, ώστε να μη τον διαβάζει κανένας ή να μη καταλαβαίνουμε τι θέλει να πει.

«……Ως τόσο πριν αναφερθώ στις απόψεις του, επιβάλλεται να σταθώ, στον εντυπωσιακό τίτλο του άρθρου του που είναι: 

«Ξεσάλωσε ο Μανίκης… Καβάλησε το καλάμι και τρέχει να μαζέψει 

τα ξεροκόμματα που του πετάει ο πρώην Μοντρεαλήτης Σωτήριος.! »

Δεν ξέρω αλλά ποτέ δεν εκτιμούσα αυτούς που υβρίζουν μέσω διφορούμενων λογοπαίγνιων. Οπωσδήποτε το να κάνεις καλή χρήση ενός λογοπαίγνιου είναι εξυπνάδα, αλλά το να βρίζεις και να πετάς λάσπη μέσω ενός λογοπαιγνίου είναι ηλιθιότητα, και η ηλιθιότητα  είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα όσων στερούνται επιχειρημάτων. 

Πέρα του ότι έχει σε κεντρικό σημείο του άρθρου του το σύνθημα, των αναρχικών που φαίνεται ότι τον εκφράζει «Αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι,» με «εξυπνάδες» και με φαντασιώσεις, νομίζει ότι με στήνει στον τοίχο αφού με κατηγορεί ότι:

*ξεφάντωσα, 

*καβάλησα καλάμι,

*τρέχω να μαζέψω ξεροκόμματα…

Χειροκροτείστε τον εξυπνάκια που όμως δεν αρκείται σε αυτά, αλλά αφού με συνδέει «με τα ξεροκόμματα, που μου πετάει ο Σωτήριος» παίζει με την ορθογραφία του δεύτερου συνθετικού του πρώην «Μοντρεαλίτη» Σωτηρίου. «…..

Αντίποδας: Από την ανάγνωση του κειμένου αυτού αντιλαμβάνεται ο πάσα ένας πώς ενοεί ο εκδότης τον διάλογο και πως παραποιεί τη λέξη Μοντεαλήτης σε Μοντρεαλίτη. Ο κ. Σωτήριος, αγαπητέ Μανίκη είναι απλά μοντρεαλήτης, εκτός κι’ αν κρατάτε τον τίτλο για κάποιον άλλο που πλησιάζει προς τα εκεί…

«…..Μα, μεγάλε λασπολόγε Αντίποδα, υποτίθεται ότι φόρεσες την προβιά της ευγένειας και θέλεις να κάνεις σοβαρό διάλογο. Ξεχνάς, ή μήπως σαν την σουπιά, μόνο με ύβρεις και μαύρο μελάνι απαντάς σε εκείνους που διαφωνούν μαζί σου; Δεν έμαθες  ποτέ σου ότι ο πολιτισμένος διάλογος, βασίζεται σε επιχειρήματα, σε στοιχεία, σε έρευνα αρχείων, σε γραπτές απόψεις; Δεν έμαθες ότι συχνά μέσω διαλόγου αποκαλύπτονται οι πάσης φύσεως πολιτικάντηδες που έκαναν κολοτούμπες, αφού άλλα έλεγαν προεκλογικά, ας πούμε υπόσχονταν διαφάνεια, και τα ακριβώς αντίθετα έκαναν σαν ανέλαβαν την εξουσία; Γιατί λοιπόν συνεχίζεις να ρίχνεις μακροβούτια στον βούρκο; Αν αυτοί που σε βάνουν να απαντάς με ύβρεις, σε χρησιμοποιούν «ως τον χρήσιμο ηλίθιο της ομαδούλας,» αναλογίσου ότι εκτός των άλλων, προσβάλεις βάναυσα και εκείνους που σαν ήσουν μικρός, σαν όλους τους γονείς και τους δασκάλους εκείνης της εποχής, άλλον δρόμο σου έλεγαν να ακολουθήσεις στην ζωή σου!»….

Αντίποδας: Αξιότιμε κ. Μανίκη, όσο κι’ αν έψαξα ΔΕΝ κατάφερα να βρω στο νούμερό μου μια προβιά της ευγένειας, όπως κακώς κατάλαβες, με αποτέλεσμα να νοιώθω καλύτερα. Όσο για τους γονείς μου, μήπως θα πρέπει να αισθάνεσαι λίγη ντροπή για την μνεία τους στο συγκεκριμένο θέμα; Καθ’ ότι νοιώθαμε πολύ καλά στις μεταξύ μας σχέσεις… ΔΕΝ θ’απρεπε να σου πεύτει λόγος, εσένα, άνθρωπο της Εκκλησίας.!!!
 
«……Πάντως σε όλους αυτούς που σε θεωρούν σπουδαιοφανή και εξ αιτίας των υβρεολογίων που εκστομίζεις σε χειροκροτούν, θα τους ευχηθώ «να σε χαίρονται» και να προσέχουν αφού υβριστές αυτού του είδους, ούτε φίλους έχουν ούτε και ποτέ θα κάνουν και ενδεχομένως μία ημέρα να δεχτούν και αυτοί τα βοθρολύματα που τώρα προσπαθεί να τα ρίψει σε άλλους.»…… 

Αντίποδας: Δεν μου χρειάζονται και δεν επιδιώκω χειροκροτήματα από καμιά κουφάλα του κερατά Τους έχω όλους γραμμένους και όσοι συμφωνούν μαζί μου καλώς κάνουν και είναι πάντα δική τους η επιλογή. Εντολές και υποδίξεις ΔΕΝ δέχομαι από κανέναν και ιδιαίτερα από κάποιο, αποδεδειγμένα, τομάρι…

 

3 comments:

  1. Αντίποδα, με όλα όσα γράψατε για την τελευταία έκδοση του ΒΛΗΜΑ γιατί δεν μας δώσατε τις σκέψεις σας για τη Φιλική Εταιρεία όπου ο κ. Μανίκης έδειξε την υποστήριξή του στις σελίδες 3 & 4. Εδώ είναι τι δηλώνουν στον ιστότοπό τους για τη θρησκευτική τους πλατφόρμα:


    "Each church would have an elected parish council of Greek Orthodox members that would be under the ecclesiastical authority of the Archdiocese, with the mandate of providing religious services to the parish members and promoting the Greek orthodox faith. To be clear, the churches would remain the property of the HCGM. All operations, upkeep, salaries and fees for the Archdiocese would be the responsibility of the Parish council and the priest.

    The HCGM would sign a Memorandum of Understanding with the Archdiocese of Canada, adapted from the Uniform Parish regulations of the Archdiocese. This will establish the authority of the Archdiocese and the Priests for the effective operations of all church-related activities and responsibilities of the Parish and to ensure that the Parish will not duplicate the services of the HCGM."

    https://filikieteria.ca/vision-and-proposals

    Αντί να μιλάμε για αυτό που έχουν κάνει στο παρελθόν, ας μιλήσουμε για το πώς ο Σωτήριος σχεδιάζει να κατακτήσει τις εκκλησίες στο Μόντρεαλ. Ναι, η ιδιοκτησία θα παραμείνει στην κοινότητα, αλλά γιατί ο Σωτήριος θα ανακαινίζει τις εκκλησίες αντί να κρατά τα χρήματα για τον εαυτό του; Πότε θα μας μιλήσει ο κ. Μανίκης για την πλατφόρμα τους;

    ReplyDelete
    Replies
    1. Αγαπητέ φίλε (;), θα ευχόμουν να μπορώ να ασχοληθώ με τα του Μόντρεαλ και την Κοινότητά τους, αλλά δυστυχώς ΔΕΝ διαθέτω τα μέσα και το έμψυχο υλικό ώστε να μπορώ να σχηματίσω τη σωστή γνώμη για το θέμα. Εξ' άλλου, εκεί υπάρχουν πάρα πολλά έγκριτα ΜΜΕ για να ασχοληθούν με το ζήτημα της Φιλικής... Τώρα, αν ένας φτασμένος Καναδός πολιτικός, προερχόμενος εκ της ομογένειας ξεπέσει να πουλήσει τους ομογενείς σε έναν κουσουριάρη ο οποίος έχει κατά νου του ΜΟΝΟ τα χρήματα, ε με βλέπω λίγο αδύναμο να μπορώ να φρενάρω κάτι τέτοιο.!!!

      Delete
    2. Με όλο τον σεβασμό, δεν νομίζω ότι το ζήτημα είναι χρήματα. Ο Αρχιεπίσκοπος πληρώθηκε τα 40,000$/εκλ από την Κοινότητα του Μόντρεαλ από τη συμφωνία τους το 2014 μέχρι την πανδημία. Κατά τη γνώμη μου, ο Αρχιεπίσκοπος θέλει εκδίκηση εναντίον του Ανδριανού Μάρη και προσπαθεί να καταστρέψει όλα όσα έχτισε ο Μαρής.
      Χθες ανακοινώθηκε ότι η ΕΚΜΜ έλαβε με δωρεά μια πολυκατοικία 15-20 εκατομμυρίων $. Σας ευχαριστώ κύριε Μάρη για ό,τι κάνατε για την κοινότητά μας. Αιώνιος και καλό παραδησω. Αναρωτιέμαι τι έχει κάνει ο Αρχιεπίσκοπος για τον Ελληνισμό και πότε θα σταματήσει να βοηθά την τουρκική οικονομία στέλνοντας χρήματα στην Κωνσταντινούπολη;
      Φαίνεται ότι η πολυκατοικία των 15-20 εκατομμυρίων δολαρίων θα έρθει με δάνειο ένα εκατομμυρίου $ και η ΕΚΜΜ θα μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα χρήματα με όποιον τρόπο θέλει. Αναρωτιέμαι πόσος χρόνος θα χρειαστεί πριν ξεκινήσει η προπαγάνδα των MME του Αρχιεπισκόπου που διαμαρτύρεται για διαφάνεια και πώς είναι πάντα καλύτερο για να πνιγεί η ΕΚΜΜ και να πεθάνει παρά να δανειστεί περισσότερα χρήματα από το BMO. Φυσικά θα υπάρχουν και άλλοι τρελοί που θα επιμείνουν στην κοινότητα να έχει μια Γενική Συνέλευση κατά τη διάρκεια πανδημίας...

      Delete