Search This Blog

Monday, May 24, 2021

Λίγα λόγια για τον τραχανά που άπλωσε, ο κ. Μανικης.!!!

 Τί είναι «Εκκλησία του Χριστού;», ρωτάει και «απαντάει» ο κ. Μανίκης… Πάρτε μια μικρή γεύση και …συνεχίζουμε.!



Στην προσπάθειά του να γεμίσει τις σελίδες του ΒΗΜΑΤΟΣ, ο εκδότης του κ. Μανίκης και συγχρόνως να συνεχίσει το μπέρδεμα των αναγνωστών του, ανατρέχει σε διάφορα αρχεία όπου είναι καταχωρημένα κείμενα  ανθρώπων ασχολούμενων με την Εκκλησία ή την Κοινότητα, κατά τον ένα ή τον άλλο τρόπο, επιλέγει όσα είναι σύμφωνα με τις δικές του απόψεις και μας τα παρουσιάζει ως γεγονότα, νομοθετικά, έως και συνταγματικά, …κατοχυρωμένα, σε βαθμό, που να μην επιδέχονται την παραμικρή αμφισβήτηση.!

Γράφει ο κ. Μανίκης:

 

«Επιτρέψτε μου ως τόσο να διευκρινίσω το τί εστί ο όρος «Εκκλησία» που φυσικά και δεν έχει καμία σχέση με οποιοδήποτε πρόσωπο, ασχέτως του αξιώματος που κατέχουν στην λειτουργική δομή της «Εκκλησίας του Χριστού».

Ετσι απλά: «Εκκλησία είναι το σύνολο των πιστών.» Δηλαδή και οι κληρικοί και οι λαϊκοί. Κατ’ επέκταση και πιο απλοποιημένα, σύμφωνα με τον ορισμό που δίνει σε άρθρο του ο Αρχιμ. Κων/νος Σιαράπης: 

«Η Εκκλησία είναι το ζωντανό και πραγματικό σώμα του Χριστού, με κεφαλή τον ίδιο το Χριστό. Είναι η κοινωνία των πιστών. Είναι οι τελώνες και οι άγιοι, οι φαρισαίοι και οι μάρτυρες, οι πόρνες και οι όσιοι, οι ευσεβείς και οι αδιάφοροι. Όλοι αποτελούμε μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, όχι επειδή συνεισφέρουμε οικονομικά, αλλά επειδή με το Βάπτισμά μας είμαστε γραμμένοι στα βιβλία του Ουρανού…. 

»Η Εκκλησία στη σημερινή εποχή είναι κτιριακά ανεπτυγμένη, αλλά πνευματικά αδυνατισμένη. Έχουμε αρκετούς Ναούς που είναι πραγματικά στολίδια. Εχουμε όμως χριστιανούς που είναι αναστημένα θαύματα; Χριστιανούς, όχι μόνο του Ναού, αλλά χριστιανούς του Χριστού;

Από το σπόρο ξεπετάγεται η ζωή, όχι από τά κλαριά και τα φύλλα. Ο Χριστιανισμός είναι σπερματική δύναμη και σοφία. Είναι η γνώση, η αγάπη, η ανθρωπιά και η διακονία «υπέρ της του κόσμου ζωής». 

Είμαι βέβαιος ότι πολλοί εκ των όσων έχουν υπηρετήσει και υπηρετούν τις Κοινότητες, ξέρουν τι πραγματικά εστί ο όρος «Εκκλησία του Χριστού». Όμως σκόπιμα, ή για αλλότριους σκοπούς, αφήνουν  να καλλιεργείται η ιδέα ότι «Εκκλησία του Χριστού» είναι ο Αρχιεπίσκοπός Σωτήριος, (ή οποιοσδήποτε άλλος μία ημέρα τον αντικαταστήσει), καθώς και γενικά κάθε κληρικός. Ως εκ τούτου οι φανεροί εχθροί της «Εκκλησίας του Χριστού» καθώς και οι καμουφλαρισμένοι εχθροί της, κτυπώντας τον κ.κ. Σωτήριο κτυπούν τον θεσμό «Εκκλησία του Χριστού,» που ευκαίρως ακαίρως τα συνταυτίζουν και με πολλούς άλλους απαξιωτικούς χρακτηρισμούς όπως «Εκκλησία-Ιεροκρατία», «παπαδοκρατία», «σκοτεινή  Ιεροκρατία».. κ.α.

Σημ. Αντίποδα: Και ενώ ο κ. Μανίκης μπορεί και διακρίνει όσους σκόπιμα ή για αλλότριους σκοπούς επιτίθονται στον (κ. κ. κεριά και λιβάνια) Σωτήριο και όχι στην Εκκλησία του Χριστού, πού οφείλεται η τόση πρεμούρα του για την υπαράσπισή του; Κοίτα την Εκκλησία του Θεού, λοιπόν, κ. Μανίκη, στην οποία ΔΕΝ επιτίθεται κανένας και άσε τον κ.κ.κ.κ. (!) Σωτήριο να υπερασπιστεί μόνος  του τον εαυτό του αφού ως μεγάλο παιδί που είναι τα έχει κάνει σκ@τ@, όλα αυτά τα χρόνια, με αποτέλεσμα να τον επιτίθονται όλα τα Δ Συμβούλια των δυο Ελληνικών Κοινοτήτων, όλων των τελευταίων 50 χρόνων…

Εξ’ άλλου,, γιατί ΔΕΝ εχουμε παρόμοιες επιθέσεις σε άλλους επισκόπους-μητροπολιτάδες-αρχιεπισκόπους, ανά τον Απόδημο και από τον απόδημο Ελληνισμό; ΔΕΝ έχει καμιά ευθύνη για όλα αυτά ο αλητήριος Τορόντο και παντός Καναδά, κ. Μανίκη; Ποιόν προσπαθείς να αποπροσανατολίσεις μωρέ με τα κατεβατά «σεντόνια» σου και τους απλωμένους τρχανάδες σου; Άντε γύρνα πίσω στα δικά σου οικόπεδα και κάνε ό,τι έκανες κι πριν για να βγάλεις τον επιούσιον άρτο σου και άσε τα άλλα στους άλλους που τα γνωρίζουν καλύτερα… Γιατί ΔΕΝ ασχολείσαι με κουσούρια του και τα κάθε λογής και μορφής ακοίνητα που έχει στο όνομά του, αλλά τρέχεις πίσω του να τον υπερασπιστείς; Ανάπηρος είναι και ΔΕΝ μπορεί να απαντήσει μόνος του σε καμιά από τις κατηγορίες που του προσάπτουν;

No comments:

Post a Comment