Search This Blog

Thursday, May 27, 2021

Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!! (2)

 Είπε ο «γάιδαρος» τον πετεινό κεφάλα.!!!


Συνεχίζει ο κ. Μανίκης, με την παρακάτω εισαγωγή, για να απαντήσει  σε ένα κάποιο «άρθρο» του Αντίποδα, το οποίο αναδημοσιεύει για καλύτερη ενημέρωση των αναγνωστών του και φυσικά για να εμπεδώσουμε τις απαντήσεις του, με τις οποίες σίγουρα μας «συντρίβει» αφού ΔΕΝ πετύχαμε να το κάνουμε εμείς, κάτι που σιγουρα ΔΕΝ προσπαθήσαμε…

Γράφει, λοιπόν:

 

«Αντιπόδειος» ακατάσχετη φλυαρία, με αλληλοσυγκρουόμενες ανοησίες

 

Σίγουρα με τον «εμπνευσμένο» τίτλο του άρθρου του θα αισθάνεται ότι με «συνέτριψε.» Φαίνεται όμως ότι παριστάνοντας το τσοπανόσκυλο και προκειμένου να με διώξει οριστικά από τα βιλαέτια του, που μάλλον έτσι θα θεωρεί την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο, έγραψε και δύο ακόμα άρθρα.  Θα δημοσιεύσω το ένα στο οποίο συμπυκνώνονται και όσα αναφέρονται και στα άλλα άρθρα και θα απαντήσω σε όσα γράφει. Πέρα του τίτλου για τον οποίο μίλησα, σας  συνιστώ να το διαβάστε με προσοχή.

(Σ. Αντίποδα: Σίγουρα κ. Μανίκη, τσοπανόσκυλο της Κοινότητας του Τορόντο είμουν, είμαι ΚΑΙ θα είμαι όσο υπάρχω, προσπαθώντας να μην τη δαγκώσει κανένα γομάρι από αυτά που την περιτριγυρίζουν για να καρπωθούν την περιουσία της… Όπως, για παράδειγμα προσπάθησε και προσπαθεί  ο «πνευματικός» μας παΤΕΡΑΣ κ.κ.κ.κ. Σωτήριος, με σύμμαχο τον πρέδρο της δεκαετίας - και 10αιτίας, -Μενεγάκη, ο οποίος ήταν πιθανόν ο μόνος που το προσπάθησε εκ των έσω, ενώ τα σημερινά κουταβάκια της ίδιας αντικοινοτικής κλίκας του, φαντάζουν πολύ αδύναμα να πετύχουν κάτι κακό, μηδέ της δικής σας παρουσίας, εξερουμένης, κ. Μανίκη.!

Ακόμα και οι πρώτοι αποστάτες – διασπαστές οι οποίοι …ξεφύτρωσαν με το πάτημα του Σωτηρίου στο Τορόντο και την …αγία Έδρα του Καναδά, πριν από μισό αιώνα, έφυγαν για να χτίσουν τις νέες δικές του ενορίες, με …μοναδικό σκοπό την οικονομική αποδυνάμωση της μιας, μοναδικής, μεγάλης και σοβαρής Κοινότητας.! Η οποία πρόσφερε και συνεχίζει να προσφέρει, εκατό χρόνια μετά, Παιδεία, Πολιτισμό και ελληνικό Πατριοτισμό με τις παρελάσεις, τις όποιες πολλές εκδηλώσεις και την άλλη πολύπλευρη παρουσία της στην καναδική χώρα και κοινωνία της ευρύτερης περιοχής του Τορόντο.

Διαβάστε, τώρα, ό,σοι έχετε χρόνο, το άρθρο του Αντίποδα, τις απαντης του κ. Μανίκη επ’ αυτού και κάποιες ανταπαντήσεις μας κι’ αν ώ μη γένητω χρειαστεί τα ξαναματαλέμε εν καιρό.!!!)

 

Γράφει ο «Αντίποδας θαυμάστε τον!!!

 

 «Δέκα χρόνια μετά την, δήθεν για οικογενειακούς λόγους, αποχώρηση Μενεγάκη από την προεδρεία της Κοινότητας του Τορόντο, θυμήθηκε ή πληροφορήθηκε, ο …μεγαλοεκδότης κ. Χρ. Μανίκης την ύπαρξη της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο και σκέφτηκε να βάλει ένα χεράκι  για να …διορθώσει τα κακώς κείμενα.! Κατά τη γνώμη του, μάλιστα, τα «κακώς κείμενα» ξεκίνησαν από την μεταμενεγάκειο διοίκηση του οργανισμού η οποία ήταν επίσης σε λακωνικά χέρια, αφού πρόεδρος ήταν ο ορκωτός λογιστής Νίκωνας Γεωργακόπουλος και η οποία διοίκηση έβαλε το χέρι της και την τράβηξε από τον γκρεμό όπου την εγκατέλειψε ο Μενεγάκης, πιστεύοντας ότι σίγουρα είχε εκτελέσει το καθήκον του, που ήταν η  υπερχρέωσή της και κατ’ ανάγκην η πτώχευσή της, βάση  του σχεδίου που εκπονήθηκε από τον ίδιο τον κουραφέξαλα πνευματικό μας πατέρα Σωτήριο… 

Το γεγονός της υπερχρέωσης της Κοινότητας με 13 εκατομμύρια δολάρια, από την διοίκηση Μενεγάκη, άφηνε αδιάφορο τον μεγάλο εισαγγελέα-ανακριτή Χρ. Μανίκη, όπως και πολλά τοπικά ΜΜΕ, τα οποία για κάποιο …ανεξήγητο λόγο, ΔΕΝ έβλεπαν την κατακόρυφη αύξηση του κοινοτικού χρέους και την κατ’ επέκταση αδυναμία αποπληρωμής των τραπεζικών υποχρεώσεων.

Και έρχεται τώρα ο κυρ Χρήστος του Μόντρεαλ και κατηγορεί την «ομάδα» που διοικεί σήμερα την Κοινότητα και η οποία είναι αυτή η οποία την έσωσε με τους σωστούς χειρισμούς της, ώστε να υπάρχει ακόμη μέχρι σήμερα, κατηγορώντας τους ως ανίκανους.!!! Αυτή η … «ομάδα» κ. Μανίκη, είναι το εκλεγμένο από τα μέλη, Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας Τορόντο και κανένα δικαίωμα ΔΕΝ έχεις να μιλάς υποτιμητικά γι’ αυτό και κατ’ επέκταση για μας που το επιλέξαμε, διότι έτσι γουστάραμε. Εσύ ΔΕΝ δικαιούσαι να αποκαλείς «ομάδα» το Δ. Συμβούλιο που νόμιμα εκλέξαμε, αλλα μπορείς – αν δεν έχεις να ασχοληθείς με κατι καλύτερο – να κρίνεις τα όποια λάθη του, να τα επισημάνεις και να μας τα παρουσιάσεις, αλλά «ομαδούλα», ακατάλληλους ή άσχετους, ΔΕΝ δικαιούσαι να το λες, διότι εμείς αυτή την «Ομαδούλα» γουστάραμε, αυτή εκλέξαμε και μ’ αυτή πορευόμαστε, αφού με αυτή μπορούμε να συντηρούμε την εκατοντάχρονη Κοινότητά μας, παρά τις 40χρονες τρικλοποδιές του αλητήριου κ.κ.Σωτηρίου…»

 

Η απάντησή μας

 

Πρώτον: Τονίζω ότι δεν έχω καμιά συμπάθεια, ή αντιπάθεια με κανέναν από όσους εθελοντικά διοίκησαν, ή διοικούν τόσο την ΕΚΚΜ (Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, όσο και την ΕΚΤ (Ελληνική Κοινότητα Τορόντο). Ως παρατηρητής, περίεργος αλλά και καχύποπτος αν θέλετε, εντόπισα και αναδεικνύω τις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων οφθαλμοφανείς ομοιότητες, αφού αυτές, πέρα του ότι με εντυπωσίασαν, εν πολλοίς οδήγησαν τις δύο Κοινότητες στα πρόθυρα της χρεοκοπίας και της απαξίωσης. 

Αντίποδας: Λίγο, έως καθόλου, νομίζω ότι, τους ενδιαφέρει η αντιπάθειά σου ή ακόμα και η συμπάθειά σου. Τουλάχιστον, αυτό είναι το συμπέρασμα που παράγεται από την, απέναντί σου, φανερή συμπεριφορά τους. Σε έχουν …γραμμένο κανονικά, Μοντρεαλίτες και Τοροντιανοί.! Θα μπορούσα βέβαια να αναφερθώ στην όψιμη παρατηρητικότητα, περιέργεια και καχυποψία σας, για τον εντοπισμό και την ανάδειξη των οφθαλμοφανών ομοιοτήτων των δυο Κοινοτήτων, αλλά ο νοών νοείτω και ο μη, …ανοήτω.!

Δεύτερον: Καλό θα είναι να αποφεύγουμε να εμπλέκουμε τους τόπους καταγωγής μας. Σαν Ελληνες που είμαστε, μπορεί από περιοχή σε περιοχή, να διαφέρουμε σε πολλά, αλλά δεν νομίζω να διαφέρουμε λόγω Νομού, ή τόπου καταγωγής μας. Ως εκ τούτου, καλό και λογικό θα είναι  να μην ανακατεύουμε τα «τοπικιστικά.» Αλλωστε δεν προσφέρουν τίποτα. Είναι ανθρώπινο, η κοινή καταγωγή δύο ανθρώπων, να προκαλεί κάποια αρχική μεταξύ τους συμπάθεια. Αυτή όμως δεν θα μας κάνει να εθελοτυφλούμε από τυχόντα λάθη, παραλήψεις, ή και σκάνδαλα του οποιοδήποτε «συντοπίτη.»  Επί πλέον δεν πρέπει να ξεχνάμε το πανθομολογούμενο ότι σε κάθε χωριό και τόπο υπάρχουν και καλοί και ανάποδοι. Χρέος του καθενός μας είναι να είμαστε καλοί, έτσι ώστε στο πρόσωπο ενός εκάστου εξ ημών, να τιμάται και ο τόπος καταγωγής μας.

Αντίποδας: Εδώ, τώρα, τι μπορεί να σας πει κάποιος κ. Μανίκη; Ότι ΔΕΝ ξέρετε τι σας γίνεται ή το κάνετε απλά προς δική μας επιβεβαίωση, περί εσκεμένου μπουρδοκλώματος των αναγνωστών σας;

Εσείς κ. Μανίκη, ασχοληθήκατε με τους γονείς μου και την ό,ποια Παιδεία ΔΕΝ μου έδωσαν και σας ενοχλεί τώρα η δική μου αναφορά στην καταγωγή κάποιου συνέλληνα λωποδύτη ο οποίος συμμάχησε με τον αληταρά πνευματικό σας πατέρα, για να «φάνε» την Κοινότητα; Άντε μέχρι τη γωνία να δεις αν …έρχομαι, σε παρακαλώ.!!!

 

Τρίτον. Γιατί στην αντιπαράθεση μας, που μόνος σου επεδίωξες κ. Αντίποδα, ανακατεύεις και μάλιστα με τόσο υβριστικό τρόπο τον Αρχιεπίσκοπο;

Αν μη τι άλλο, όλοι ξέρουμε ότι ισχύει το: τιμούμε το αξίωμα, αλλά κρίνουμε το άτομο που το φέρει.

Επειτα αν κάνεις τον κόπο και διαβάσεις την ερμηνεία της λέξεως «αλιτήριος» τόσο από το λεξικό του Γ. Μπαμπινιώτη, όσο και εκείνο του Εμμ. Κριαρά, μάλλον δεν θα την ξαναχρησιμοποιήσεις για κανέναν, πολύ  περισσότερο για ένα άτομο που φέρει τον τίτλο του Αρχιεπισκόπου, και εκτός των άλλων κατηγορείται ότι «πετάει τα ξεροκόμματα σε κάποιον που… ξεσάλωσε».

Σίγουρα το κράμα του υβρεολόγιου που εκπηγάζει από την γελοιότητα, την βλακεία και το μίσος και περιτυλίγεται με λιμνάζοντα  βοθρο λύματα είναι πολύ τοξικό και γελοιοποιεί πρωτίστως τον λασπολόγο που το ρίχνει στον ανεμιστήρα της συκοφαντίας, και δευτερευόντως σε εκείνους που σαν το οσμίζονται, αν και ξέρουν ότι κανένα στεγνωκαθαριστήριο δεν μπορεί να το ξεπλύνει, σφυρίζουν αδιάφοροι…

Αντίποδας: Πρώτ’ απ’ όλα κ. εκδότα μας, εσύ μπήκες στα χωράφια της Κοινότητάς μας ύστερα από …εκατό χρόνια, για να μας κατηγορήσεις την «Ομαδούλα» που εμείς εκλέξαμε για την διοίκηση της, επειδή έτσι γουστάραμε.! Στο κάτω κάτω, για σένα ούτε η ομαδούλα της Κοινότητας Μόντρεαλ είναι η σωστή, αλλά τον επί πολλά χρόνια πρόεδρό της τον είχατε συνεργάτη στην εφημερίδα σας.! Μήπως μόνον αυτός ήταν καλός – ως άρχοντας του Βοθρολομαίου – ενώ τώρα ΔΕΝ είναι; Δηλαδή αποχωρόντας από την προεδρεία τον πετάξατε στα σκ@τ@ σαν στημένη λεμονόκουπα…

Όσο για τις ύβρεις μου κατά αρχιεπισκόπου, είναι υπαρκτές και επαναλαμβανόμενες για όσο διάστημα θα συμπριφέρεται ως ένας κοινός κουσουριάρης, φιλοχρήματος απατεονίσκος. Αυτός πρώτα θα γίνει σοβαρός ιεράρχης και μετά εγώ σοβαρός άνθρωπος… Όσο για τον κ. Μπαμπινιώτη, έχει πολλά χρόνια να με πάρει τηλέφωνο με αποτέλεσμα να μη γνωρίζω τη γνώμη του για την ερμηνεία της λέξης «αλιτήριος». Θα επιδιώξω μια συνάντηση, μπας και τον πείσω για την ορθότητα της δικής μου ερμηνείας.!!! Τέλος, μπορώ να πω ότι τρέφω τον ανάλογο σεβασμό στους τίτλους των ιερωμένων, όπως και του αρχιεπισκόπου, αλλά απολύτων κανέναν σε αρκετούς που τον φέρουν, όπως ο Σωτήριος ας πούμε, επειδή έτυχε να βρεθεί κοντά, …πολύ κοντά σε κάποιον πρωκτωμερακλή Αθηναγόρα.! Είδατε, πιστεύω, την πρόσφατη φωτογραφία τους, πώς τον χαλβαδιάζει σαν νεαρό, τότε, γλυφιτζούρι .. Ήταν αυτός που τον μύησε και στις ανότατες Στοές, για τις οποίες εδώ και 30 χρόνια τον ρωτώ, χωρίς όμως να παίρνω απάντηση… Άσε μας σε παρακαλώ, κ. Μανίκη, που μόλις βγήκες από το …αβγό σου θες να μας διδάξεις και ομογενειακή ιστορία.! Κάνε μας τη χάρη… Και αν χρειαστείς στεγνοκαθαριστήριο να ξεβρωμήσεις, εδώ είμαι , μπορώ να βοηθήσω…

Τέταρτον: Μα δεν απάντησες σε καμία από τις ερωτήσεις μου. Εκτός, και αν…

Πέμπτον: …αν, ως απάντηση θεωρώ αυτά τα περί «εκλεγμένου από τα μέλη, Δ. Συμβούλιο της Κοινότητας» που «δεν έχω κανένα δικαίωμα να αποκαλώ υποτιμητικά ομαδούλα» την οποία εσείς τα μέλη, «εσείς νόμιμα επιλέξατε» γιατί «έτσι γουστάρατε..» και η οποία «έσωσε με τους σωστούς χειρισμούς της την «Μεταμενεγάκη Κοινότητα…» 

Αν κάποιος μου πει ότι εκφράσεις αυτού του είδους δεν απηχούν τις απόψεις ενός ατόμου που «εξ όλης της καρδίας του» πιστεύει στην δημοκρατία, τότε θα του πω μα καλά δεν ξέρει αυτό το άτομο, ότι τόσο ο Χίτλερ, όσο ο Στάλιν και οι όλων των αποχρώσεων δικτάτορες, και όλου του κόσμου τα «λαϊκά δικαστήρια» δεν έστηναν στον τοίχο τους αντιπάλους τους λέγοντας προς αυτούς το περίφημο «εμείς έτσι γουστάρουμε,» «εσύ ΔΕΝ δικαιούσαι να το λες! »

Πολύ μου αρέσει αυτό το «εμείς έτσι γουστάρουμε,» «εσύ ΔΕΝ δικαιούσαι να το λες!»

Όμως εδώ θα πρέπει να κάνω μια διόρθωση. Στις μεταξύ των δύο Κοινοτήτων συμπτώσεις ομοιοτήτων που έκανα πρόσθεσα και μία εμφανή ανομοιότητα. Ανέφερα ότι και στις δύο Κοινότητες λειτουργούν «Ομαδούλες,» επειδή εμείς στο Μοντρεάλ, τις διάφορες κοινοτικές παρατάξεις, συνήθως τις αποκαλούμε «Ομάδες» εξ ου και «Ομαδούλες» ενώ  στο Τορόντο τις παρατάξεις τις αποκαλείτε «Συνδυασμούς.»

Αν και ουσιαστικά δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ των όρων «Ομάδα» και «Συνδυασμός» έτσι και αλλιώς, οι διοικούντες τις Κοινότητες «Ομαδούλες,» είναι το πολύ πενταμελείς. Οι εντασσόμενοι σε αυτές, γενικά και διαχρονικά μιλάω, αποτελούν την κορυφή της εκάστοτε διοικητικής πυραμίδας. Διαχρονικά και παντού, σε αυτές όσο και να προσπαθήσει κανείς να δώσει την νομιμοποίηση των «εκλογών» και την έγκριση των «Γενικών Συνελεύσεων» δεν παύουν να αποτελούν «ομαδούλες ενδεδυμένες με δημοκρατικό μανδύα»..

Στο σημείο αυτό, προκειμένου να μην παρεξηγηθώ, οπωσδήποτε σε αντιδιαστολή με το «εμείς έτσι γουστάρουμε,» «εσύ ΔΕΝ δικαιούσαι να το λες!» που έχει εκφραστεί και στην Κοινότητά μας, εκ πεποιθήσεως πιστεύω ολόψυχα στον θεσμό των εκλογικών αναμετρήσεων, και των Γενικών Συνελεύσεων, και κατακρίνω όσους δεν συμμετέχουν σε αυτές. Όμως όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα ακόμα και στις Κοινότητές μας που διοικούνται από εθελοντές, αυτοί οι θεσμοί προ πολλού έχουν διαβρωθεί πλήρως, αφού ολοφάνερα οι «διοικούντες, πάνε πακέτο!!»

Αντίποδας: Εμείς έτσι γουστάρουμε κ. Μανίκη και σε ό,ποιον αρέσουμε.  Για τους άλλους , τους βλάκες δηλαδή που πουλάνε μυαλό, εκ του μη όντως, ΔΕΝ θα μπορέσουμε… Εκλέγουμε δημοκρατικά Δ. Συμβούλιο, αποτελούμενο από 5, 8, 13, ή …πεντακόσια μέλη, του αναθέτουμε τη διοίκηση, εγκρίνουμε με πλειοψηφία κάθε χρόνο τα πεπραγμένα του, του δίνουμε ή του αφαιρούμε άμα λάχει την ψήφο εμπυστωσύνης, όταν μας ζητηθεί από τους ίδιους ή ένα μέρος των μελών και συνεχίζουν το έργο τους μέχρι νεοτέρας.! Πού και ποιο είναι το πρόβλημά σου κ. Μανίκη; Δεν μας χέζεις, λέω εγώ, για να μη σου πω να πας να χεστείς και με ξανακακοχαρακτηρήσεις ανάγωγο, αν βέβαια ΔΕΝ είμαι…

Σ.σ. Περί των πακέτων και τις ομαδούλες σας, θα τα πούμε στο επόμενο άρθρο μου, αφού πρώτα ξεκουράσω το λιγοστό μυαλό που, νομίζω ότι, μούμεινε… Σύντομα, λοιπόν, πάμε πακέτο, όπως λέει και το λαϊκό άσμα.!!!

No comments:

Post a Comment