Search This Blog

Monday, June 22, 2015



Απίστετη επίθεση Daily Mail στον Τσίπρα με φωτογραφίες από τη Γένοβα


Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η Daily Mail και εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων, δημοσιεύει φωτογραφίες από τη συμμετοχή του νυν πρωθυπουργού σε διαδήλωση που είχε πραγματοποιηθεί το 2001 στο πλαίσιο της συνόδου της G8 στη Γένοβα.

«To πορτρέτο του ανθρώπου που έχει φέρει το ευρώ στο χείλος του γκρεμού: Αποκαλύπτεται πως ο "σκληροπυρηνικός" Έλληνας πρωθυπουργός συγκρούστηκε με την ιταλική αστυνομία σε διαδήλωση στη σύνοδο της G8 στη Γένοβα - Η κομμουνίστρια σύντροφός του η οποία είπε ότι θα τον εγκαταλείψει αν υποκύψει στις απαιτήσεις της ΕΕ», αναφέρεται στον πρόλογο του δημοσιεύματος που εμπεριέχει πολλούς βαρείς χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο του Έλληνα Πρωθυπουργού.

Φορώντας ένα T-shirt με τον Τσε Γκεβάρα και ένα κουβανέζικο κασκέτο, οι φωτογραφίες δείχνουν τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα σε μια βίαιη σύγκρουση με την ιταλική αστυνομία πριν από τη σύνοδο της G8. Ο Τσίπρας ήταν ανάμεσα σε μια ομάδα 1.000 Ελλήνων "σκληροπυρηνικών" που βρέθηκαν στην Ιταλία με σκοπό να διαταράξουν τη σύνοδο της G8 στη Γένοβα το 2001. Οι αδημοσίευτες αυτές φωτογραφίες δείχνουν τον Τσίπρα, 26 ετών τότε, να παρακολουθεί τη στιγμή που ένας σύντροφός του προσάγεται από την αστυνομία.

Λίγο αργότερα, χρειάστηκε να απομακρυνθεί βιαίως από την μπουκαπόρτα από τους αστυνομικούς, ώστε να μπορέσει το πλοίο να αναχωρήσει. Ο Τάσος Κορωνάκης, σήμερα γενικός γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, αργότερα υποστήριξε ότι οι ρίζες του κόμματος μπήκαν εκείνη την ημέρα. Θυμάται τον Αλέξη Τσίπρα την ώρα της δράσης, προσθέτοντας: Ο Αλέξης πήρε κάποιο γκλομπ", γράφει μεταξύ άλλων η εφημερίδα.

"Οι αγωνιστές, από τον Συνασπισμό, μια συμμαχία της ριζοσπαστικής αριστεράς, ήταν αποφασισμένοί να πάνε στις διαδηλώσεις στη Γένοβα. Αντί να επιστρέψουν στην Ελλάδα αμέσως, οργάνωσαν μια ολοήμερη διαμαρτυρία, εμποδίζοντας την αναχώρηση του πλοίου. Στις βίαιες συγκρούσεις που ακολούθησαν τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Η έκφραση του 26-year-old προδίδει ένα μίγμα ανησυχίας και ενθουσιασμού..." συνεχίζει η Daily Mail που στη συνέχεια του μακροσκελούς δημοσιεύματος αναφέρεται με ιδιαίτερα επικριτικά και κακόβουλα σχόλια στην πορεία του κ. Τσίπρα από τα εφηβικά του μέχρι και σήμερα, στη σχέση του με την Μπέτυ Μπαζιάνα, στις διαπραγματεύσεις καθώς και στις συναντήσεις του με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

iefimerida.

No comments:

Post a Comment