Search This Blog

Friday, June 26, 2015

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΤΗΝ ΠΗΡΑΝ ΣΤΟ ΜΕΖΕ.!!!

Ζωή για Στουρνάρα: Μπορώ να τον φέρω με τη βία στη Βουλή... Μεϊμαράκης: Να τον δέσεις χειροπόδαρα και να τον μαστιγώνει ο φρούραρχος...


Χαμός στη Βουλή μετά τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου κατά του διοικητή της ΤτΕ Γιάννη Στουρνάρα.

Αφορμή η δήλωση του κ. Στουρνάρα ότι δεν μπορεί να προσέλθει στην Επιτροπή ΔΕΚΟ αυτή την εβδομάδα, λόγω των δραματικών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Η επιμονή της κ. Κωνσταντοπούλου για την κλήτευση Στουρνάρα στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή προκάλεσε την αντίδραση ακόμη και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σε σημείο που δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος «άδειασαν» την πρόεδρο της Βουλής.

Ως γνωστόν, ο κ. Στουρνάρας, με επιστολή του, διεμήνυσε προς τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ότι λόγω των αυξημένων υποχρεώσεών του αυτή την εβδομάδα θα μπορέσει να παρουσιαστεί ενώπιον της Επιτροπής μετά τις 6 Ιουλίου.

Η πρόεδρος της Βουλής ξέσπασε εναντίον του διοικητή της ΤτΕ για ακόμη μία φορά: «Μέχρι σήμερα δεν έχει έρθει η έκθεση κατά τον προσήκοντα τρόπο. Δεν έχει επικοινωνήσει ο κ. Στουρνάρας για να υποβάλει την έκθεση. Μόνο την έστειλε με προκλητικό τρόπο, με usb και με κλητήρα. Το αντίγραφο δεν εστάλη και ο Στουρνάρας αρνείται να προσέλθει στην επιτροπή», είπε.

Πρόσθεσε ότι ο κ. Στουρνάρας είχε κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών για τη Siemens και «επικαλούμενος την ιδιότητα του διοικητή και το φόρτο δήλωσε ότι δεν μπορεί να προσέλθει στην Επιτροπή», θυμίζοντας με νόημα ότι η εν λόγω επιτροπή «έχει την εξουσία και για βίαιη προσαγωγή».

Τόνισε μάλιστα ότι η επιτροπή για τις ΔΕΚΟ δεν έχει δικαιοδοσία για βίαιη προσαγωγή, αλλά η επιτροπή της Siemens δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Κωνσταντοπούλου: Η επιτροπή για τις ΔΕΚΟ δεν έχει δικαιοδοσία για βίαιη προσαγωγή, αλλά η επιτροπή της Siemens την έχει

Οπως υποστήριξε, «ο κ. Στουρνάρας στην πραγματικότητα με τη στάση του υλοποίησε την άποψη της μειοψηφίας. Και καταστρατήγησε την άποψη της πλειοψηφίας».

Μάλιστα, είπε πως «η σημερινή άρνηση είναι ακόμα χειρότερη, γιατί του ζητάμε να τον εξετάσουμε», τον κατηγόρησε ότι «παρεμβαίνει στην πολιτική και στην κυβερνητική πολιτική κατά παράβαση των υποχρεώσεων του» και σημείωσε: «Το μόνο που όφειλε να κάνει ήταν να είναι στην διάθεση της επιτροπής σήμερα και μάλιστα όχι να περιμένει να τον καλέσουμε, αλλά να έρθει μόνος του. Αντ' αυτού, αρνείται να έρθει. Είναι στάση που σημαίνει παραβίαση των καθηκόντων του στη σημερινή του ιδιότητα».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να χαρακτηρίσει ως «ύποπτη» τη στάση του διοικητή της ΤτΕ, υποστηρίζοντας πως μπορεί να αναπληρωθεί από τους υποδιοικητές στις συνεδριάσεις της ΕΚΤ.

«Ευθέως σας λέω ότι θεωρώ προκλητική τη στάση του. Και προκλητικό ότι δεν έχει έρθει στη Βουλή μέχρι σήμερα. Και ιδιαιτέρως προβληματικό ότι έχει επιχειρήσει παρέμβαση υπονομευτική και όχι υποστηρικτική για την κυβέρνηση» ισχυρίστηκε η πρόεδρος της Βουλής.

«Προτείνω να ερευνηθεί αμέσως το κώλυμα Στουρνάρα για σήμερα και για την άλλη εβδομάδα και να κληθεί χωρίς άλλη αναβολή», κατέληξε.

Αγριο τρολάρισμα Μεϊμαράκη

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης επιστράτευσε ειρωνικά σχόλια: «Εγώ μαζί σας, κυρία πρόεδρε. Χειροπόδαρα να έρθει ο Στουρνάρας και ο φρούραρχος από πίσω να τον μαστιγώνει... Είναι δυνατόν να τολμήσει να αμφισβητήσει και να προσβάλει εσάς, την πρόεδρο της Βουλής;», διερωτήθηκε σαρκαστικά.

Αδειασμα από Μπαλαούρα και Μπαλάφα

Τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «άδειασαν» δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Μπαλάφας διαφώνησε ευθέως με την εμμονή Κωνσταντοπούλου. «Δηλώνω την απορία μου για το επείγον της εξέτασης Στουρνάρα από την Επιτροπή», είπε. Στην ίδια λογική και ο Γεράσιμος Μπαλαούρας: «Θα πρέπει να τον καλέσουμε στις ημερομηνίες που λέει αυτός, αφού δεν μπορεί» είπε.

Αποχώρησε ο Γρηγοράκος - «Καλύτερα, γιατί θα σας απέβαλα»

Ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδας Γρηγοράκος αντέδρασε έντονα: «Δεν θα καταντήσεις τη Βουλή οιονεί δικαστήριο και προσωπικό φέουδο», είπε απευθυνόμενος στην πρόεδρο της Βουλής.

«Σας ανακαλώ στην τάξη για τις φράσεις που είπατε», είπε η πρόεδρος της Bουλής και τον προειδοποίησε: «Ο κανονισμός έχει κλιμάκωση, προσέξτε». Οταν ρωτήθηκε τι εννοεί, απάντησε: «Η κλιμάκωση των ποινών είναι να σας αποβάλω. Οπότε καλύτερα που αποχωρείτε» είπε την ώρα που αποχωρούσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

Ο Nικήτας Κακλαμάνης από τη ΝΔ είπε προς την πρόεδρο της Βουλής: «Με αυτά που κάνετε με αναγκάζετε να υποστηρίξω τον Στουρνάρα, που εξαιτίας του διαγράφηκα από τη ΝΔ. Δεν το πίστευα ότι θα υπήρχε άνθρωπος που θα με ανάγκαζε να το πράξω. Είναι αδιανόητο από τη στιγμή που έχει επαφή με τον Ντράγκι και τον χρειαζόμαστε σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, να τον διαπομπεύουμε».
Στην ίδια λογική κινήθηκε και ο Σπύρος Λυκούδης από το Ποτάμι: «Σήμερα με την επιστολή του δηλώνει σαφώς γιατί δεν μπορεί. Να τον καλέσουμε τις μέρες που μπορεί».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου βρήκε υποστήριξη στο πρόσωπο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκου Νικολόπουλου: «Να μη μας αναγκάσει να τον φέρουμε βιαίως. Μεταφέρω απόφαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ να φέρουμε τον κ. Στουρνάρα ακόμα και το Σαββατοκύριακο, ακόμα και βιαίως» είπε ο κ. Νικολόπουλος. Μάλιστα, συνέδεσε την αποχή Στουρνάρα με δημοσιεύματα που τον θέλουν να αναλαμβάνει πρωθυπουργός.

Παράλληλα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είχε «χοντρό» επεισόδιο και με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο.

Η Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι και το ΚΚΕ συμφώνησε να πάει στην Ολομέλεια το πόρισμα για το χρέος με τον Νίκο Καραθανασόπουλο να απαντάει ότι «Ολα αυτά αγγίζουν τα όρια της γελοιότητας. Είστε κοινή συκοφάντρια και ψεύτρα. Λέτε ψέμματα και από πάνω γίνεστε και τιμητής του ΚΚΕ».

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου απάντησε «Ελπίζω να έχει καταγραφεί ο τρόπος με τον οποίο χαριεντιζόσταν με τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τραγάκη».

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος συνέχισε λέγοντας «ελπίζω να έχετε βγάλει την κουκούλα».

Πάντως, λίγη ώρα αργότερα συνεχίστηκε η κόντρα με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε στην κα Κωνσταντοπούλου «Τι ζητάτε πια; Τι θέλετε από όλους μας; Εδώ η χώρα καίγεται και εσείς κάνετε πράξη την προσωπική σας ατζέντα. Θέλετε να τα βάλετε με τον Τσίπρα; Πείτε μας επιτέλους»

No comments: