Search This Blog

Wednesday, June 24, 2015

Παραλίγο να ...ξεχαστούμε.!


Είχαμε ..τάξει κάποια σχόλια στο άρθρο του μητροπολίτη, στη "ΡΟΜΦΕΑ", για το πνευματικό έργο της Μητρόπολης Τορόντο, κάτι που παραλίγο να ξεχάσουμε...
Ευτυχώς όμως, ένας καλός φίλος μας θύμισε το τάμα μας αυτό και πρέπει να πούμε δυο λόγια, τι να κάνουμε;

Γράφει, λοιπόν, ο κ.κ. Σωτήριος:

"Επειδή τελευταία έχει κατασυκοφαντηθεί το πνευματικό έργο της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, από κάποιους «δημοσιογράφους», ας το ειδούμε με πολλή συντομία."

Για να συκοφαντηθεί ένα έργο κ. μητροπολίτη μας πρέπει να υπάρχει και τέτοιο πράμα ΔΕΝ υπάρχει και το γνωρίζετε καλύτερα από μας.

"Υπό την δικαιοδοσία της Ιεράς Μητρόπολης Τορόντο, λειτουργούν 78 εκκλησίες και 2 μοναστήρια."

Μάλιστα κύριε, στον Καναδά υπάρχουν 78 εκκλησίες και οι περισσότερες εξ' αυτών λειτουργούν, εφόσον διαθέτουν ιερέα, ενώ μερικές ΔΕΝ έχουν και άρα ΔΕΝ λειτουργούν.! Γιατί λέτε ψέματα κ.
Σωτήριε; Ακόμα, γιατί καμαρώνετε για τον αριθμό των 78, αφού εσείς όχι μόνο ΔΕΝ κτίσατε ούτε μία, αλλά ΔΕΝ προσφέρατε ούτε δεκάρα τσακιστή από τον παχυλό μισθό σας;

"Σε κάθε Ελληνορθόδοξη Κοινότητα της Ι.Μ. Τορόντο λειτουργούν κατηχητικά σχολεία και απογευματινά ή σαββατιανά ελληνικά σχολεία."

Γνωρίζετε πολύ καλά ...άγιε Τορόντο, ότι τόσο τα κατηχητικά όσο και τα ό,ποια απογευματινά ή σαββατιάτικα σχολεία λειτουργούν, βασίζονται στην εθελοντική προσπάθεια των Δ. Συμβουλίων και των γονέων των μαθητών. Εσείς τι προσφέρετε σ' αυτά; 

"Σε ορισμένες Κοινότητες, αλλά και στην ίδια την Ιερά Μητρόπολη, λειτουργούν ημερήσια Ελληνορθόδοξα σχολεία."

Ημερήσια σχολεία λειτουργούν από την Κοινότητα του Μόντρεαλ, μόνον, και η οποία έχει κατα χρεωθεί γιαυτά, ενώ τα της Μητροπόλεως αφήνουν και κάποιο σεβαστό ποσό ως κέρδος, αφού είναι απαγορευτικά για φτωχότερους ομογενείς, καθ' ότι τα δίδακτρα βρίσκονται στα ύψη και μόνον γερά πορτοφόλια μπορούν να τα πλησιάσουν. Σε ποιο πράγμα διαφωνείτε κύριε; Πείτε μας αν θέλετε ότι η Μητρόπολη συμμετέχει με Α ποσό από το ταμείο της. Θυμάστε αλήθεια, πριν από κάμποσα χρόνια, που αρνηθήκατε να αποθηκεύσετε στις εγκαταστάσεις της Μητρόπολης τα βιβλία του υπουργείου Παιδείας, επειδή δεν υπήρχαν χρήματα για το ενοίκιο της αποθήκης; Θα το ενθυμήστε πιστεύω, αφού δεν σας πήραν και τα χρόνια ...σβάρνα, όπως λέει ο λαός... 

"Η Ι.Μ. Τορόντο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Οντάριο, λειτουργεί στέγες για τους αστέγους και δαπανώνται για τον σκοπό αυτό αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια δολλάρια τον χρόνο."

Μάλιστα η κυβέρνηση του Οντάριο λειτουργεί στέγες για φτωχούς και συνταξιούχους "και δαπανώνται" πολλά εκατομμύρια, αλλά μήπως μπορείτε να μας πείτε το ποσοστό με το οποίο συμμετέχετε; Σοβαροί να είμαστε...

"Πάλι η Ι.Μ. Τορόντο σε συνεργασία με την Κυβέρνηση του Οντάριο, λειτουργεί κοινωνικές υπηρεσίες και διατίθενται για τον σκοπό αυτό περισσότερες από $250.000 ετησίως. Ειδικεύονται οι κοινωνικές αυτές υπηρεσίες, στην οικογενειακή βία και στους ηλικιωμένους και μάλιστα μόνον ελληνικής καταγωγής."

Πολύ σωστά, η κυβέρνηση μέσω κάποιου προγράμματος έδινε -και δίνει- χρήματα για την "βοήθεια των δαρμένων γυναικών", όπως λέγατε τότε και μέσω των οποίων ο παπανικόλας είχε βρει δεύτερη παρτάϊμ εργασία την εποχή εκείνη.! Γιατί δεν μας λέτε όμως, από ποιόν "διατίθενται" οι 250.000 δολάρια, ετησίως;
Γιατί δεν μας λέτε έτσι απλά, με δυο λόγια ρε παιδί μου, ότι στο πρόγραμμα αυτό η Μητρόπολη συμμετέχει με  ...τόσα χρήματα.!!! Και κάτι ακόμα: Γιατί δεν διαφημίζετε στην "Ορθ. Πορεία", τουλάχιστον, αν όχι και από το τηλεοπτικό σας πρόγραμμα, τις Υπηρεσίες σας αυτές ώστε να γνωρίζουν "οι ηλικιωμένοι ελληνικής καταγωγής" πού να απευθυνθούν όταν τους ξαφρίζουν τις οικονομίες τους οι αετονύχηδες οι οποίοι, συμπτωματικά, σας υποστηρίζουν; (αν χρειαστεί θα πούμε κι' άλλα... αργότερα.!)

"Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ετήσιες συνελεύσεις νεολαίας."

"Η Ι.Μ. Τορόντο έχει ετήσιες κατασκηνώσεις στο Vancouver, το Winnipeg, το Kitchener, το Toronto και στο Montreal."

"Η Ι.Μ. Τορόντο έχει σχολή Βυζαντινής Μουσικής με παραρτήματα στις πόλεις, Toronto, Hamilton, London, Montreal, Winnipeg και Calgary."

Εντάξει, εδώ στα παραπάνω ζητήματα, θα πρέπει να ...πέφτει πολύ "πνευματικό" έργο, ΔΕΝ μπορώ να πω, με περισσότερο στις κατασκηνώσεις.!!! Και δίχως ντροπή...

"Η Ι.Μ. Τορόντο λειτουργεί Θεολογική Σχολή, πανεπιστημιακού επιπέδου, αναγνωρισμένη από όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου και από το ΔΟΕΤΑΠ της Ελλάδας και μέχρι τώρα απεφοίτησαν 47 νέοι."

Τούτο το πράμα, τώρα, το οποίο, πότε το ονομάζετε Θεολογική"Ακαδημία" και πότε "Σχολή", τι το ανακατεύετε; Γνωρίζετε πολύ καλά ότι από τους 47 που (ίσως) απεφοίτησαν, μόνον 23 δέχτηκαν να χειροτονηθούν κληρικοί και πολλοί εξ' αυτών όχι μόνο δεν είναι Έλληνες αλλά και δεν γνωρίζουν ούτε το "Κύριε ελέησον" στην ελληνική.!!! Ακόμα, τι σχέση μπορεί να έχει η αναγνώριση της "Σχολής" απ' όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου, για τον παπακώστα Παυλίδη, -και όχι μόνο- αφού τους γέροντες του Αι-Δημήτρη λειτουργεί και σε μερικούς απ' αυτούς αρνείται τη Θεία Κοινωνία; Τελικά για να μη τα ξαναλέμε, μήπως είναι πολλά λεφτά, το ένα σχεδόν εκατομμύριο το χρόνο, που μαζεύει η "Ακαδημία" για να αποφοιτήσει ένας ή πολλές φορές και κανένας νέος και συγχρόνως να την ...κοπανήσει ώστε να μη γίνει κληρικός; Μεγάλη η αφαίμαξη των αδαών ομογενών μας δεν νομίζετε;;; Να πούμε τώρα κάτι για τη σοβαρότητα των υπουργείων και των υπουργών, που αναγνώρισαν αυτό το πράμα ως ισότιμο των ελληνικών πανεπιστημίων; Ναι εκεί τα κατάντησαν τα ελληνικά πανεπιστήμια οι υπουργοί μας για να μη χαλάσουν χατήρι στον κάθε πρέσβη, ο οποίος, υποτίθεται ότι, "επιβλέπει" το χώρο στον οποίο υπηρετεί και μεταφέρει σωστές πληροφορίες στο "Εθνικό Κέντρο". (Αν χρειαστεί, να τα ξαναπούμε...)

"Η Ι.Μ. Τορόντο έχει γραφείο Ελληνικής Παιδείας, το οποίο επιβλέπει την ελληνική παιδεία σε ολόκληρο τον Καναδά και την συντονίζει."

Εδώ, είναι αλήθεια ότι, μας πιάνετε λίγο αδιάβαστους, αλλά μιλήστε μας λίγο για το έμψυχο υλικό που απασχολείται ώστε να "συντονίζει" ολόκληρο τον Καναδά και, περίπου, το κόστος που επιφέρει στη Μητρόπολη ώστε να βρεθούν και κάποιοι δωρητές, αν χρειαστεί και όχι να τα πληρώνει όλα η Μητρόπολη από την τσέπη της...

"Η Ι.Μ. Τορόντο εκδίδει μηνιαία εφημερίδα, την Ορθόδοξη Πορεία, με πνευματικό περιεχόμενο."

Κι' εδώ, μέσω της "Ο. Π", γίνεται μια καλή προσπάθεια προβολής του "πνευματικού έργου" μέσα από τις πολλές πράγματι φωτογραφίες του μητροπολίτη, που μόνον η Ζωή Κωνσταντοπούλου της Βουλής των Ελλήνων, ίσως τις ξεπεράσει σε ποσότητα... Κρίμα.! 

"Ο Μητροπολίτης Σωτήριος έχει εβδομαδιαίο, ημίωρο τηλεοπτικό πρόγραμμα που ακούγεται και παρακολουθείται σε όλο τον Καναδά, με πνευματικά κηρύγματα."

Και τούτο το, κατασκεύασμα της στιγμής, "πνευματικό σας κήρυγμα" έχει την ουσία του αφού το συνουσιάζετε ουσιαστικά με τις αυτοσχέδιες προσευχές  σας προς τον ...φουκαρά Κύριο. Κόψτε την πλάκα κ. μητροπολήτα μας κι' αφήστε τον Χριστούλη μας ήσυχο, καθ' ότι ζει -και μάλιστα πιο ήρεμα-, χωρίς τις παπαριές σας, Αμήν...

"Όλο αυτό το πνευματικό έργο της Ι.Μ. Τορόντο περιγράφεται εν συντομία στο ετήσιο ημερολόγιο της Ι.Μ. Τορόντο. Είναι τυφλοί μερικοί «δημοσιογράφοι» και δεν το διαβάζουν και δεν το ξέρουν; Δεν είναι τυφλοί. Είναι εθελοτυφλούντες. Είναι κάτι παραπάνω. Είναι ψεύτες και συκοφάντες."

ΑΥΤΟ είναι όλο το ...πνευματικό έργο της Μητρόπολης, όπως το περιγράψαμε παραπάνω εν συντομία, στο δικό μας ημερολόγιο, μπας και βρει και κάτι σωστό ο ιστορικός του μέλλοντος που τυχών θελήσει να ασχοληθεί με την αλήθεια των πεπραγμένων σας. Σταματήστε, λοιπόν, να είστε ψεύτης και συκοφάντης.! (Με τη συνέχεια του ...πονήματός σας και τη δίχως ντροπή συκοφαντία  και τις απειλές σας, στον κ. Κρανιά, θα ασχοληθούμε σε λίγο...)


No comments:

Post a Comment