Search This Blog

Thursday, February 14, 2013


Το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο Σικάγου
θα τιμήσει τον πρόεδρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης,
Ο πρόεδρος του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης
καθ. Παπαδημητρίου Αντώνης με το μέλος του
Δ. Συμβουλίου, καθ. Κώστα Γραμμένο και τον πρύτανη
κ. Ρίτδαρντ Γκίλλιγκουώτερ
Αντώνη Παπαδημητρίου      

Τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, δρ. Αντώνη Παπαδημητρίου, θα τιμήσει το Εθνικό Ελληνικό Μουσείο Σικάγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μουσείου, στον δρ. Παπαδημητρίου θα απονεμηθεί το «Βραβείο Αριστείας» για την προσφορά του στην προβολή και προώθηση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εκδήλωση για την απονομή του βραβείου θα γίνει μέσα στα πλαίσια του ετήσιου δείπνου, που θα πραγματοποιήσει το Ελληνικό Μουσείο σε ξενοδοχείο της "πόλης των Ανέμων", το Σάββατο 2 Μαρτίου.
Στην ανακοίνωση παρατίθενται στοιχεία από το "πολύπλευρο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο" του τιμώμενου και γενικότερα του Ιδρύματος Ωνάσης.

Από το φθινόπωρο του 1999, λειτουργεί το Θυγατρικό Ίδρυμα Ωνάσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Από τότε, έχει διοργανώσει πληθώρα εκδηλώσεων, εκθέσεων, θεατρικών παραστάσεων και διαλέξεων, τόσο στο πολιτιστικό του κέντρο (το οποίο ανακαινίζεται) στο Μανχάταν, όσο και σε αμερικανικά πανεπιστήμια και άλλους καλλιτεχνικούς και ακαδημαϊκούς χώρους, για την ανάδειξη και προώθηση του αρχαίου και σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού, καθώς και για τον εμπλουτισμό των διμερών πολιτιστικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ.

Δεν γνωρίζουμε αν η μετάβαση του κ. Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ, μετά την εδώ επίσκεψή του, είναι στα πλαίσια της εκδήλωσης αυτής ή απλά θα επισκεφθεί τον γιό του ο οποίος σπουδάζει εκεί. Μόλις μάθουμε θα σας το πούμε…

No comments:

Post a Comment