Search This Blog

Friday, February 15, 2013


Εργολαβία κατά Παπανδρέου,
από το …συγκρότημα.!
ΕΙΝΑΙ αλήθεια ότι εδώ και πάρα πολλούς μήνες σταμάτησα να παρακολουθώ τον «Ελληνικό Τύπο» και τα γραφόμενα των μεγάλων -φτασμένων θα έλεγα- δημιουργών του, εκδοτών, δημοσιογράφων και γενικά των επιστημόνων - συνεργατών του. Είναι κάποια -τα περισσότερα ίσως- κείμενά τους τόσο φτασμένα, που δεν μπορώ να τα παρακολουθήσω. Είναι το λεξιλόγιό τους τόσο κοντά στο τέλειο της ελληνικής γλώσσας που δυσκολεύομαι πράγματι να κατανοήσω.
Και να θέλεις όμως ν’ αγιάσεις δεν σ’ αφήνουν… Ένας «φίλος» (;) με υποχρέωσε ουσιαστικά, να διαβάσω ένα άρθρο-κομψοτέχνημα του εκδότη κ. Κώστα Κρανιά ο οποίος ζηλεύοντας, προφανώς, τη δόξα ενός εκ των συνεργατών του, ο οποίος έβαλε στόχο της ζωής του να αντιπαπανδρεΐζει, πήρε τη σκυτάλη και έχοντας ένα παραπάνω πλεονέκτημα -την γνώση της γαλλικής- του πήρε ουσιαστικά την καραμέλα από το στόμα…
Γράφει, το λοιπόν, ο κ. Κρανιάς στην έκδοση της 25ης Ιανουαρίου, ένα σχόλιο για τον κ. Γιώργο Παπανδρέου. Αντιπαρέρχομαι τα περί «πολιτικής τύφλωσης από συγκεκριμένο άτομο» όπως τον χαρακτηρίζει  ο κ. εκδότης -μη δεχόμενος να κατανοήσει μια άλλη άποψη- και πάω στο ψητό. Γιατί κ. Κρανιά η “Le Monde” και κάποιοι συνεργάτες της, να είναι σοβαρότεροι από τον «Ε. Τ.» και τους δικούς σας συνεργάτες; Μια παλιοδεξιάντζα του κερατά είναι, όπως και η δική σας και βλέπει αυτά που θέλει και τα παρουσιάζει ό, πως τα θέλει. Ακριβώς όπως κι’ εσείς… Η λέξη κονφερασιέ στην γαλλική γλώσσα έχει το νόημα του ομιλητή, αλλά όχι του παρουσιαστή των παραστάσεων του αγαπημένου σας Χάρρυ Κλυν. Και για να συντομεύουμε, γνωρίζετε πολύ καλά κύριε ότι ο Παπανδρέου καλείται από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια για διαλέξεις οι οποίες περιέχουν και τον διάλογο με τους φοιτητές οι οποίοι πληρώνουν μέχρι και 500σάρικο για να τις παρακολουθήσουν.!!! Και (θα πρέπει να) είναι, πιστεύω, τιμή για τους Έλληνες, που ένας πρωθυπουργός της χώρας τους έφτασε τόσο ψηλά.
(Το ότι έκανε το μεγάλο λάθος του μνημονίου, το οποίο ο Σαμαράς …αντικατέστησε με το Ζάπειο 3, ή το ότι έκανε περικοπές μισθών και απολύσεις υπαλλήλων, τους οποίους η κυβέρνηση των 3 επαναπροσλαμβάνει, με γρήγορους ρυθμούς, έχετε απόλυτο δίκιο…)
Πάντως πρέπει να ομολογήσω ότι η προσπάθειά σας να μειώσετε το κύρος ενός μεγάλου Ελληνα πολιτικού, θα (πρέπει να) εκτιμηθεί δεόντως από τα μεγάλα κέντρα προσπάθειας αποδόμησης των Παπανδρέου και του έργου το οποίο άφησαν πίσω τους. Αυτά και πολλά είναι…     

No comments:

Post a Comment