Search This Blog

Saturday, September 1, 2012


Από τον ΜΑΚΕΔΝΟ κλέβουμε το παρακάτω κείμενο διότι είναι και καλό, πώς να το κάνουμε;
Ότι σπέρνεις …θερίζεις…
 Ο αδρανής πνευματικά Ελληνικός λαός επί δεκαετίες, παρήγαγε ένα κοινωνικοπολιτικό σύστημα γελοίο και τώρα το πληρώνει. Για να αντέξει τόσες κακουχίες και αυτού του είδους τα δεινά χρειάζεται δύναμη ψυχής και ανώτερο πνεύμα, κάτι που δυστυχώς, ο λαός μας δεν φρόντισε να εξασφαλίσει ή να δημιουργήσει.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει στα υψηλότερα αξιώματα των παροικιακών οργανισμών και ποιό συγκεκριμένα στην Ομοσπονδία. Μπορεί στην δουλεία του κάποιος να έχει επιτυχία με καλά αποτελέσματα, είτε είναι επιχειρηματίας, είτε γιατρός, είτε οτιδήποτε. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι και στην ενασχόλησή του με τα κοινά ισχύει το ίδιο. Άλλα είναι τα χαρακτηριστικά και τα προσόντα διαχείρισης τέτοιων θέσεων. Οι απαιτήσεις του σήμερα και οι ανάγκες της σύγχρονης εποχής κυρίως σε οργανισμούς κοινωφελούς χαρακτήρα , χρειάζονται ανθρώπους με ικανότητες τουλάχιστον συμφιλίωσης των μελών.
Παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορούν στα ΜΜΕ (εφημερίδες και ηλεκτρονικό τύπο) διάφορες επιστολές, ανακοινώσεις, προσκλήσεις κ.λ.π. που το νόημα τους δηλώνει πόλεμο αντί συμφιλίωση και μάλιστα σε εκδικητική βάση. Πριν από καιρό είχαμε επισημάνει, ότι η μέθοδος των αντεγκλήσεων με δημοσιεύματα λάσπης, θα κάνουν κακό στην Ελληνική κοινωνία και θα επέλθει σύγχυση και διχόνοια. Με τέτοιο επικοινωνιακό ταλέντο  έγινε η χωροθέτηση των στρατοπέδων. Εσείς καλείστε και εσείς δεν καλείστε στην συνέλευση γιατί έτσι μας αρέσει, γιατί μας κάνατε κριτική και γράψατε τα κακώς κείμενα, διαβάσαμε σε κάποια ανακοίνωση-πρόσκληση. Από γνώση δε της ελληνικής γλώσσας, της πιο πλούσιας στο κόσμο, πολύ κάτω του μετρίου για προέδρους και γραμματείς. (ποτέ δεν προσφωνείς είτε σε επιστολή είτε σε ακροατήριο άψυχα αντικείμενα, παρά μόνο  πρόσωπα. Και τα ΜΜΕ δεν είναι πρόσωπα αλλά έχουν εκπροσώπους.)         
Στους θεσμούς αυτού του βεληνεκούς οι εκάστοτε ηγέτες εκλέγονται κυρίως για να ενώνουν τον κόσμο και να αυξάνουν τα μέλη, ώστε οι οργανισμοί εκτός από το να δικαιολογούν την ύπαρξή τους, να μπορούν να διεκδικούν προς όφελος του Ελληνισμού ένα καλύτερο αύριο. Η επισήμανση αυτή γίνεται για το καλό όλων μας. Ο επαναπροσδιορισμός των στόχων σε τέτοια κατεύθυνση μόνο θετικό αποτέλεσμα θα φέρει. Η αυτοκριτική δε όσες φορές γίνεται είναι σαν την μετάληψη, βοηθάει για νέο ξεκίνημα. Αυτά όμως θέλουν ανώτερο πνεύμα και θάρρος. Και αν δεν υπάρχει η τεχνογνωσία ωφέλιμο είναι να απευθυνόμαστε σε αυτούς που ξέρουν. Πάντα η γνώση βοηθάει, να μαθαίνει δηλαδή κάποιος καινούργια πράγματα, έστω και σε μεγάλη  ηλικία
Οι εποχές του... εμείς αυτά ξέρουμε, έτσι μάθαμε, έτσι μας αρέσει, πέθαναν. Προσωπικές αποφάσεις χωρίς "τι μέλλει γενέσθαι'' είναι καταστροφικές. Μοιραία έπειτα οτι έσπειρες θα θερίσεις. Και αν δεν έχει να θερίσεις τότε πεινάς και μετά πεθαίνεις.

Η επιλογή είναι καθαρά προσωπική υπόθεση.   

No comments:

Post a Comment