Search This Blog

Monday, February 14, 2022

Αρχιεπισκοπική αγγελία: Ζητούνται ιερείς, ιεροσπουδαστές και φιλοπτωχήνες, για τις ενορίες-κοινότητες.!!!

 Μετά την φυγή των ιερέων και σπουδαστών, του φεύγουν τώρα και οι φιλοπτωχήνες.!!!

Ύστερα από την μαζική, σχεδόν, εγκατάλειψη της Αρχιεπισκοπής, από πολλούς ιερείς της και φυσικά την άρνηση των νέων να φοιτήσουν στην ιερατική σχολή («ακαδημία») του, έχουμε τώρα και την φυγή ή ομαδική άρνηση κυριών της καναδικής ομογένειας, να συμμετάσχουν και να στελεχώσουν τις Φιλόπτωχες Αδελφότητες των ενοριών-κοινοτήτων της Αρχιεπισκοπής του Σωτηρίου.!!!

Η μαζική αυτή φυγή και άρνηση συμμετοχής των παραπάνω, ιερέων, σπουδαστών και φιλοπτώχων, είναι ένα παρήγορο δείγμα ότι κάτι άρχισε να κινείται στις παροικίες μας, οι ομογενείς των οποίων άρχισαν να αντιλαμβάνονται, επιτέλους, τι είδους …«πνευματικός» παΤΕΡΑΣ διαφεντεύει την ορθόδοξη πίστη μας, τα τελευταία 50 περίπου χρόνια…

Σωτήριε, είσουν και παραμένεις – προς το χειρότερο – ένας ανίκανος και ανάξιος κληρικός ο οποιος ΔΕΝ έγινε και ΔΕΝ θα γίνει ΠΟΤΕ «ιεράρχης», όπως κατ’ επανάληψη σου είπαμε και προσωπικά, και τούτο -πέρα από τον κουσουριαρικο χαρακτήρα σου, όπως έλεγε και ο μακαρίτης Χριστόδουλος,- οφείλεται στην αρρωστημένη σου φιλοχρηματία, από την οποία ΔΕΝ θα απαλλαγείς, όπως και από κανένα άλλο χούϊ με το οποίο σε προίκισε η φύση… 

Ας …όψεται εκείνος ο αείμνηστος Αθηναγόρας, ο οποίος - ήταν τόσο πολύ ευχαριστημένος από τις …πίττες σου -, και αναγκάστηκε μετά την απειλή σου ότι θα αποποιηθείς την ιερατική ιδιότητά σου, «υποχρεώθηκε» (ως μη αχάριστος που ήταν) να διατάξει την Επισκοποίησή σου και μετά …χιλίων προσωπικών σου προσπάθειών, την διάλυση της Κοινότητας Τορόντο, με την …πετυχημένη συμφωνία σου με τον διαπραγματευτή που «αμάρτησε γα το παιδί του» και την υπογραφή της από τον πρόεδρο Αρτεμάκη.!!!

Αν τώρα πετύχεις και την «κατάληψη» της Κοινότητας Μόντρεαλ, μέσω του Συνδυασμού του κ. Σύρου, ο οποίος προγραμματίζει την παραχώρηση των εκκλησιών -ως …ορεκτικό – και στη συνέχει την υπόλοιπη περιουσία τους, τότε θα ανακηρυχθείς σαν ο πιο πετυ-χημένος  κτηματομεσίτης και ο πιο χυμένος κληρικός…

Αυτά για τώρα

10 comments:

  1. Αντίποδα θα σε διορθώσω σε μια μόνο φράση που έγραψες για τα χούγια με τα οποία «τον προίκισε η φύση». Τα χούγια είναι επιρροές των δαιμόνων στις οποίες υποκύπτουν οι άνθρωποι και φυσικά και ο εν λόγο επίσκοπος. Η φύση δεν φταίει όταν η προαίρεση του αμαρτωλού ανθρώπου επιλέγει μια συγκεκριμένη συμπεριφορά. Τα αμαρτωλά χούγια είναι στατιστικά αθεράπευτα όπως έχει δείξει η ανθρώπινη εμπειρία. Θεραπεία υπάρχει μόνον στην χριστιανική μετάνοια, την οποία αναμένει ο Μεγαλοδύναμος και από τον Σωτήριο, και γι’ αυτό του χαρίζει έτη πολλά σαν επιπλέον ευκαιρίες μπας και αλλάξει ρότα. Αλλά μου φαίνεται ότι τζάμπα καίει η λάμπα και γι’ αυτό εσύ θα ασχολείσαι με τα χούγια του μέχρι τα βαθιά γεράματά σου.

    ReplyDelete
  2. Αν προσέξει κάποιος τον τρόπο με τον οποίο κοιτάει ο Αθηναγόρας τον Σωτήριο, δεν μπορεί παρά να αντιληφθεί, πόσο βαθύ σεβασμό τρέφει γιαυτόν ένας ολόκληρος Πατριάρχης!! Και μερικοί από σας τον κατηγορείτε αντί να του παραχωρείτε το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας σας για τα φιλανθρωπικά του έργα, όπως είναι τα ημερήσια σχολεία για να μαθαίνουν και ελληνικά τα παιδιά μας και βέβαια την Ακαδημία η οποία παράγει ενάμισο(1 1/2) σχεδόν ιερέα κάθε Δύο χρόνια! Τι θέλετε επιτέλους μωρέ; Δώστε κι' άλλα χρήματα για να σας κάνει κι' άλλα έργα!! Άνθρωπος είναι κι' αυτός, έχει και τις δικές του προσωπικές ανάγκες. Τώρα που θα μάθουν τη δουλειά οι 3 νέοι Επίσκοποι (ο ένας μπήκε στη σύνταξη, κιόλας), να είστε σίγουροι ότι η προσφορά προς το πλήρωμα της Εκκλησίας θα ανεβεί. Ήδη ο Ιάκωβος παρέλαβε 30 χιλιαρικα από τη Φιλόπτωχο της ενορίας του και πήγε στην Ελλάδα να βοηθήσει φτωχούς συνανθρώπους μας. Αν τώρα τρέξουν και πολλές άλλες κυρίες να στελεχώσουν τις οργανώσεις και φυσικά αυξηθούν τα έσοδα, θα δείτε πόσα έργα θα γίνουν, και ίσως να εξαλειφθεί και η φτώχια.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Barman.... Ο Ιάκωβος φίλε μου έδωσε και $ 70.000 στην Ερανικη Επιτροπή που μαζεύει χρήματα για τα Ελληνικά σχολεία του Μόντρεαλ. Πρώτη φορά στα ιστορικά της παροικίας. Για αυτό μη βιαζόμαστε να κρίνουμε κάποιον.

      Delete
    2. 12:48 am - - where'd that money come from exactly?? From St. Nick’s “church” through his partner in cr@m@ Merkel/Tasia? Who'd he shake down for the money? Because he had convinced an old woman from Toronto to pay even for his trips to Greece up until last year until she finally figured out who he really is and what he was doing, sound familiar anyone? Sotirios Jr.! Iakovos brags to priests how he got someone to give him a Rolex watch!! Check his wrist you’ll see it. So no one believes it came out of his own pocket that's for sure! And let’s not forget the $30K he took from the Philoptochos which is such a Sotirios move since he uses the National Philoptochos as his slush fund. Like father like son. Who takes money from the poor?? Those 2 do. That's who.

      Delete
    3. Barman: Και από που βρήκε αυτά τα λεφτά; Γιατί είναι ο ίδιος άνθρωπος που πήρε 30 χιλιάρικα από τη Φιλόπτωχο της ενορία του και μετά σηκώθηκε και έφυγε για την Ελλάδα για τρεις μήνες! ´Οταν παίρνεις λεφτά από την εκκλησία ότι αγγίζεις είναι βρώμικο.

      Delete
  3. 1:53: Χαχαχαχαχαχα ναι να βοηθήσει τον εαυτό του. Ίδιο Σωτήριος!

    ReplyDelete
  4. Ηταν επόμενο κ Αντίποδα ότι κάποια μέρα θα καταλάβαιναν οι κυρίες των φιλόπτωχων των εκκλησιών ότι είχαν να κανουν με έναν αισχρό και αδίσταχτο νταβατζή ο οποίος τις θέλει μόνον για να εισπράττει εκτός από τα δωράκια του σε σταυρούς και πετραχίλια και το 7% από τα έσοδά τους για τους ..φτωχούς! Ειδικά με την περίπτωση του παπάφίλιπα που τους έδινε επιταγές για να δικαιολογήσει στην Εφορεία, και έπαιρνε μετρητά από το ταμείο τους! Γιατί τότε να μαζεύουν δήθεν για τους φτωχούς και να τα παίρνουν ο Σωτήριος και οι παπάδες;

    ReplyDelete
  5. Again with the fucken corrupt and useless priests? They should all be thrown in jail. Sotirios first with his annual tax free cash around $60,000 per year to line his pockets. As for the appointed ass lickers. Let them be. God is great. Yah right.

    ReplyDelete
  6. Πληροφορούμαι ότι είναι πολλές οι κυρίες των εκκλησιών οι οποιες ετοιμάζονται να επανδρώσουν τις φιλόπτωχες αδερφότητες, μετά το άκουσμα ότι στον Άγιο Νικόλαο του Τορόντο φυλάσσεται λείψανο της προστάτιδας τους Αγ. Φιλοθέης. Μερικοί μάλιστα λένε ότι το κοκαλάκι αυτό το κρατούσε ο αρχιεπίσκοπος σαν άσσο στο μανίκι του για ώρα ανάγκης, λες και ήξερε ότι θα τελείωναν όσες έτρεχαν από πίσω του να τον υπηρετούν. Κάποιες από αυτές μάλιστα υπόγραψαν και συμφωνία σε χαρτί για να πάρουν τα δικαιώματα (φράντσάισες) έναντι 7% από τα έσοδά τους (πάλι καλά που ως γενναιόδωρος ο Σωτήριος για τα πρώτα 2-3 χρόνια τους έκανε κάποια έκπτωση για να τις βοηθήσει να το πάρουν πάνω τους οικονομικα! Μπράβο και στις δυο πλευρές για τη συνφωνία αυτή.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Τώρα κατάλαβα γιατί φαγώθηκε να κερδίσει πίσω τις φιλοπτωχοπάπιες των κοινοτικών εκλησιών και τελικά αυτές του τάδοσαν όλα με παπά και με κουμπάρο, σόρυ και με προίκα ήθελα να γράψω.

      Delete