Search This Blog

Saturday, February 19, 2022

Τον Μάϊο οι εξετάσεις Πιστοποίησης της Ελληνομάθειας, στα σχολεία της Κενότητας (π. Ε. Κ.Τ.) - Σχόλιο αναγνώστη…


Αγαπητέ Αντίποδα, γνωρίζοντας ότι λόγω αρχής, δεν  ασχολείσαι με ανακοινώσεις, οργανισμών «μαϊμού», παρακαλώ για τη φιλοξενία, του παρακάτω σχολίου μου, για μια ανακοίνωση του τμ. Παιδείας, προς ενημέρωση γονιών και μαθητών, για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειάς τους, κατά την φοίτησή τους στα σχολεία.

Αρκετά σωστός, θα έλεγα, ο θεσμός της Ελληνομάθειας, αλλά θέλω, όμως, από την πλευρά μου να επισημάνω, και συμβουλεύσω τόσο τους γονείς όσο και τους μαθητές να μη δεχτούν, αυτή τη φορά, να λάβουν, εκ των προτέρων, γνώση του περιεχομένου των θεμάτων των εξετάσεων.

 Όπως έγινε κάποιες περασμένες χρονιές, με πρωταγωνίστρια μια δασκάλα τους, η οποία τυγχάνει σήμερα να είναι και «αναβαθμισμένη» στο πόστο και την ισχύ της, αφού ελέω  του π. προέδρου, προβιβάστικε σε …αντιπροεδρίνα εξ’ αγχιστείας! Ξέρει πολύ καλά αυτή, τι και πώς το έκανε και ένεκα της ατιμίας του εγχειρήματος αυτού, βρέθηκαν αρκετοί σοβαροί άνθρωποι οι οποίοι μίλησαν, όπως και μερικοί – αλλά λιγότεροι, δυστυχώς -, εκπαιδευτικοί!!!

 Βλέπεις, δεν υπήρχε άλλο κατάλληλο πρόσωπο στην παροικία για τη θεση του αντιπροέδρου, και επιλεχτηκε ο συγκεκριμένος, σύντροφος της κυραδασκάλας, και καλά αμειβόμενος, ώστε να είναι και ο τοποτηρητής του κ.κ. Σωτηρίου, και εκπαιδεύομενος για την προεδρεία, όταν «έλθει το πλήρωμα του χρόνου» για την ολοκληρωτική αρχιεπισκποίηση του οργανισμού, σύμφωνα με την απόφαση της επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Ελπίζω να έγινα αντιληπτός τι θέλω να πω, ως προς τη σοβαρή ελληνόφωνη εκπαίδευση των παιδιών και πως οι γονείς θα δώσουν κάποια περισσότερη σημασία για τα παιδιά τους μιάς και οι απ’ έξω άλλα έχουν στο νού τους, τα τελευταία χρόνια, απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω…..  






2 comments:


  1. Sure results appear to be great because students are given the answers by the examiner. Flegas and his wife who are well paid employees use this to justify their jobs. What happens if the examiner is monitored? Disaster no passes.

    ReplyDelete
  2. Απορώ πώς δεν το ανακάληψε κανένας από τους δημοσιογράφους των μέσων ενημέρωσης για να μας ενημερώσει στην ώρα του, για το συγκεκριμένο φιάσκο! Μήπως είναι παπαριές δκές σου ή το ήξεραν αλλά έκαναν το κορόιδο ως συνήθως, για τα περισότερα τέτοια ζητήματα; Για να δούμε τώρα που το έγραψε έστω και κάποιος άσχετος, θα το ψάξουν να μας πούνε κάτι επίσημα; Διότι από ότι καταλαβαίνω τα ίδια αυτά άτομα παραμένουν στη θέση τους και μάλιστα αναβαθμισμένα ή κάνω λάθος;

    ReplyDelete