Search This Blog

Sunday, July 4, 2021

Σφάλματα Σωτηρίου – Ιερέων…

 Ενδιαφέροντα σχόλια για τις σχέσεις Σωτηρίου και ιερέων της Αρχιεπισκοπής, με το έμπειρο μάτι της δημοσιογράφου κ. Ιουστίνης Φραγκούλη

Στον προσωπικό λογαριασμό του ΦΒ, της γνωστής, ομογενούς δημοσιογράφου -συγγραφέως κ. ΙουστίνηςΦραγκούλ-Αργύρη η οποία ζει και εργάζεται στο Μόντρεαλ και ως εκ τούτου γνωρίζει  καλύτερα τα της εκεί Ομογένειας εκτεινόμενα,  αλιεύσαμε και σας παρουσιάζομε κάποιες απόψεις της και μαζί κάποια σχόλια φίλων της σελίδας της. Παρακολουθήστε τα και …περιμένουμε τα ό,ποια σχόλιά σας:

Justine Frangouli-Argyris: Μαθαίνω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος έχει περιπέσει σε σφάλματα με τους ιερείς του. 

Πρώτον, βρίσκεται σε τέλμα με την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο επί μια εξαετία καθώς έχει επιβάλει την πληρωμή των μυστηρίων προς αυτόν με αποτέλεσμα να τους έχει αφήσει επί μια εξαετία απλήρωτους η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.
Δεύτερον, απαιτεί απο τις έξι εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας του Μοντρεάλ να δώσουν την ετήσια λογία των $40.000 εκάστη όταν οι εκκλησίες (εκτός του Αγίου Γεωργίου) έχουν μείνει επί ενάμισυ χρόνο αδειανές απο κόσμο και βρίσκονται σε τεράστια ελλείμματα.
Τρίτον, κακολογεί τους ιερείς του σε λαϊκούς ανοιχτά.
Μήπως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος από την κεφαλή της Εκκλησίας του Καναδά στα 86 του διότι έχει κουραστεί πολύ και δεν έχει πιά δίκαιη κρίση;

Ioannis Petsilas : Λυπηρό που το ακούω. Εγώ τον θυμάμαι ως σώφρονα ιεράρχη, ικανό να ηγείται της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά.

Justine Frangouli-Argyris : δυστυχώς όταν γεράζει ο άνθρωπος και περιβάλλεται απο κόλακες, είναι μοιραίο να πέφτει σε λάθη!


Yorgos Dardavillas: έτσι τον θυμάμαι κι εγώ. Τον έβλεπα τακτικά μετά την ενθρόνιση του το 1996

Justine Frangouli-Argyris
: δυστυχώς γεράζουν οι άνθρωποι και γίνονται ευάλωτοι στους αυλοκόλακες με αποτέλεσμα να χάνουν την κρίση τους

Ηλίας Μαμαλάκης :
Να φύγει να πάει να μονάσει να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του

Justine Frangouli-Argyris : πιστεύω πως ήρθε η ώρα του. Έκανε πολλά καλά για την Εκκλησία του Καναδά αλλά τώρα η μοναξιά της κορυφής τον έχει κάνει ευάλωτο και παίρνει διαρκώς λανθασμένες αποφάσεις

Demetrios Stavrakas: Και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είχε «παραμείνει» στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής και τα «προβλήματα» πολλαπλασιάστηκαν.
Στην Καθολική Εκκλησία οι Καρδινάλιοι είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν στα 75. Μάλιστα οι συνταξιούχοι Καρδινάλιοι ύστερα από τα 80 δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν για εκλογή του Παπα!
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαιος προσπαθεί με ευγένεια να θεσμοθετήσει παραίτηση Αρχιεραιων στα 75 αλλά νομίζω στο τέλος πρέπει να επιτύχει τον σκοπό του και ας είναι και με το ζόρι!

 

13 comments:

  1. περίμενε φίλε, από την προηγούμενη αναρτηση το ξαναστἐλνω διορθωμένο......

    ReplyDelete


  2. Γράφω ξανά το ίδιο σύντομο σχόλιο με διορθωμένα τα ορθογραφικά μου λάθη και μερικές προσθήκες φράσεων, που έστειλα βιαστικά διαβάζοντας την προηγούμενη ανάρτηση με αφορμή τα σχόλια κυρίως του τελευταίου αξιότιμου:

    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (κατά κόσμο Δημήτριος Αρχοντώνης), γεννήθηκε στους Αγίους Θεοδώρους της Ίμβρου, στην Τουρκία, στις 29 Φεβρουαρίου 1940. Αρα είναι 81 χρονὠν. Συνεπὠς, κύριε DEMETRIOS STAVRAKAS, προσπαθεί να εφαρμόσει δυο μέτρα και δύο σταθμἀ. Ας αρχίσει πρώτα από τον εαυτό του και ας παραιτηθεί με το ζόρι αυτός να δώσει το παράδειγμα. Αλλά πρώτα θέλει να φἐρει την ἐνωση του Φαναρἰου με τους Παπικούς και την ψευδο-εκκλησία τους (αν δεν προλάβει αυτὀς τὀτε ο επόμενος) που την έχουν συμφωνήσει ήδη από την εποχή του Αθηναγὀρα (το μόνο αγκάθι στην έτοιμη συμφωνία μἐχρι στιγμής είναι το, πως θα πείσουν οι Έλληνες κληρικοί το Ελληνικό πόπολο, για να δοθεί το πρωτείο στον Πάπα, όπως αυτός ανέκαθεν απαιτεί). Και γι αυτό θα τον κρατήσει από ότι φαίνεται μάλλον μέχρι πέρα από τα 100 του τον πολυχρονεμένο μητροπολίτη στην θέση του Καναδά. Αυτός θα είναι που σε πολύ λίγα χρονἀκια θα σας ανακοινώσει την ένωση με τον ψευδοπροφήτη του αντιχρίστου και θα αναλάβει να πείσει το πόπολο των ορθοδόξων του Καναδά ότι είναι το σωστό. Και τότε θέλω να σας βλέπω από μια άκρη εκεί πέρα τι θα λέτε και πως θα το καταπιείτε ΑΜΑΣΗΤΟ πουλάκια μου. Tότε θα βλέπω κάτι ρήτορες αρθρογράφους, Μανίκηδες, Παγὠνηδες και άλλους άρχοντες να προσπαθούν να σας παρουσιάσουν το μαύρο-άσπρο. Ε ρε γλέντια που θα κάνουμε όλοι και κατάμαυρο δάκρυ που θα χύσουμε. Αλλά πού είσαι, κυρ STAVRAKAS, πρώτα θα καταπιείς ὠς ελληνόφωνος πατριώτης την αναγνώριση ίδρυσης της εκκλησίας της ΨΕΥΔΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που είναι στα σκαριά από το φανάρι, και μετἀ τα υπόλοιπα. ΟΛΑ θα γίνουν με ησυχία και τάξη καλέ μου. Σε λίγα χρόνια τις δωρεές σου θα τις διαχειρίζονται οι Παπικοί, που έχουν και τράπεζα δικἠ τους (αν σου διέφυγε, ο Πάπας δεν είναι μόνον ηγέτης θρησκευτικής οργάνωσης αλλά πρωτίστως πολιτικός αρχηγός ανεξαρτήτου κράτους –με δικό του στρατό, αστυνομία και την Vatican Bank, ενώ από το 1605-1992 λειτουργούσε την Τράπεζα του Αγίου Πνεύματος –Banco di Santo Spirito). Το Βατικανό. Ἀντε με τις υγείες σου αξιότιμε ομογενή. Ενώ τώρα είσαι Τουρίστας της Ελλάδος και συγχρόνως υπήκοος Καναδά, σύντομα θα γίνεις επίσημα και ΔΟΥΛΟΣ του ΠΑΠΑ.

    Καλημέρα σε ὀλους, εδώ ξενυχτάμε κανονικά.

    ὠρα Ελλάδος 3:15πμ

    ReplyDelete
    Replies
    1. Νομίζω ότι υπερβάλεις και κάνεις υποθέσεις. Καλλίτερα να κυττάξουμε τις αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας, παρά υποθέσεις . Ισως σε μερικά να λές αλήθειες αλλά η υπερβολή διαβρώνει την αλήθεια και την καθιστά υποδεέστερη.
      Ολες αυτές οι διαπιστώσεις ή κατηγορίες έχουν ίσως κάποια βάση , αλλά εσύ με τον τρόπο που τα γράφεις και τις λέξεις που χρησιμοποιείς,, φέρνουν αντίθετο αποτέλεσμα

      Delete
  3. His time or as Greeks say emerominia lexeos has come and gone.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Εσύ Σερλοκ Χολμς επιμένεις να ψάχνεις ψύλλους στα άχυρα. Η Ελλάδα είναι 7 ὢρες μπροστἀ από το Οντάριο γιατι μάλλον εκεί είναι το ιστολόγιο. Αν ο διαχειριστἠς το ανέβασε στις 8:18 το έκανε με 11 ὠρες διαφορἀ. Άρα, ή ο αντἰποδας καθυστέρησε να ελέγξει το σχόλιο στον υπολογιστή κατἀ 4 ὠρες αργὀτερα, ή το ρολόι του υπολογιστἠ του αντίποδα είναι κακορυθμισμένο κατἀ 4 ὠρες. Πιθανόν να συμβαἰνει το πρὠτο. Μακἀρι να ψύριζες ενδελεχὠς ἐτσι τις πρἀξεις του Μητροπολίτη και του Μενεγἀκειου συμβουλίου τότε που έπρεπε, για να ἠσουν ωφέλιμος πραγματικά στους συνανθρώπους σου. Αυτά….

      Delete
    2. Μήπως (;) είσαι εσύ, αυτός που ψάχνει για ψύλλους στα άχυρα κ. (6:54) Δημήτριε Παπαδημητρόπουλε; Το ρολόι του Αντίποδα είναι 44 ώρες καθυστερημένο ενώ ο ίδιος ο Αντίποδας 244.! Όμως, σχόλιο σε όσα γράφει στο σχόλιό του ο 8:18, δεν βλέπω. Ακόμα, για τις πράξεις Σωτηρίου και Μενεγάκειου Συμβουλίου, ασχολούνταν τα τότε ΜΜΕ (με τα οποία ...συνεργαζόσασταν;) της παροικίας, προ(σ)βάλοντας το ...έργο τους με το αζημίωτο, όπως έγινε γνωστό.! Ξέχωρα που ΔΕΝ υπήρχε Αντίποδας ώστε να πληροφορούνται ΚΑΙ στην Ελλάδα, το θεάρεστο έργο τους.!!! Σχόλιό σου, λοιπόν, επί του σχολίου του και τα ξαναλέμε...

      Delete
    3. Εσὐ 9:19, γραψτο τουλάχιστον στα Ελληνικἀ για να καταλάβουμε τι θες να πεις γιατἰ δημιουργησες καυγἀ με την αγραματοσὐνη σου

      Delete
    4. Αντίποδα, μερικοί αναγνὠστες γρἀφουν σε ακατανόητη γλώσσα στα Αγγλικἀ. τι χάλια είναι αυτἀ;

      Delete
  4. Εκείνοι οι αναγνώστες που γράφουν στα ακατανόητα Αγγλικά, είναι οι μελλοντικοί παπάδες του Σωτηρίου και της Μεγάλης Πατριαρχικής Ακαδημίας ……
    Η ότι άλλο την αποκαλεί ο Σατηριος…..!!!

    ReplyDelete
  5. Not sure why anyone would care what either of them think?

    Anyone who actually knows how the church works knows that it’s up to the Patriarch. Archbishop Sotirios offered his resignation when he turned 75 and it was rejected by the Patriarch. Our Archbishop has been clear, even during the pandemic he said on live-stream at church, that when the Patriarch asks him to retire he happily will.

    And let’s remember when Demetrios retired (forced out) in America, in Canada Sotirios was getting a promotion from Metropolitan to Archbishop.

    ReplyDelete
  6. Θα απαντήσω στον αξιότιμο 11: 57

    “Ο τρόπος που έγραψα και οι λέξεις που χρησιμοποίησα” αποσκοπούσαν σκόπιμα στο να τραβήξω την προσοχή σας - γι’ αυτό άλλωστε και μου απαντήσατε. Αφορμή για να κάτσω να γράψω ήταν η ανάγνωση του φιλοπαπικού τελευταίου σχολίου του ομογενούς στην ανάρτηση. Δεν κάνω υποθἐσεις αγαπητέ, τα λόγια του μιλάνε και αποδεικνύουν. Άνθρωπος που πιστεύει ότι ο 85χρονος Πάπας του Βατικανού πρέπει να αποτελεί εκλεκτό παράδειγμα διοικητικής δικαιοδοσίας προς μίμησιν, για να καθιερωθεί και από την ορθόδοξη εκκλησία η συνταξιοδότηση ενός επισκόπου κληρικού επειδή λέει ξεπέρασε τα 75 χρόνια ηλικίας, όχι μόνον αντιμάχεται την κοινή λογική της επιχειρηματολογίας αλλά δείχνει και έναν ομογενή, από τους κάποτε ορθοδόξους, που θα χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό την σχεδιαζόμενη υποτελή ένωση του Φαναρίου με το Βατικανό. Αυτό το τελευταίο δεν αποτελεί δική μου «υποθετική σκέψη». Δεν διαβάζετε τα καθημερινά νέα και τις δημοσιογραφικές ειδήσεις; δεν ενημερώνεστε για την γενική αλλά και την εκκλησιαστική ιστορία; Ιδιαίτερα από το 1948 και εντεύθεν, οι ενέργειες, τα κείμενα, οι ανακοινώσεις των υπευθύνων, οι σύνοδοι, οι δηλώσεις των τιτλούχων, οι κοινές παραστάσεις αλλήλων σε ιερές ακολουθίες ναών, οι συμπροσευχές και οι επίσημες ανακοινώσεις βοούν και οι μύχιες προθέσεις ομολογούνται ΦΑΝΕΡΑ. Για να ευθυμήσετε σας λέω να προσέξετε την φωτογραφία σε επιτραπέζιο κάδρο που έχει με τον Πάπα σε περίοπτη θέση ο Πατριἀρχης στο γραφείο του στο Φανάρι. Βρείτε μία από αυτές στο διαδίκτυο του Πατριαρχείου, δεν είναι μυστικό. Άρα, την σχεδιαζόμενη (ψευδο)-ένωση που προανέφερα «την έχει ο κόσμος τούμπανο και εσείς κρυφό καμάρι». Απομένει μόνον να βρεθεί και επιλεγεί ο κατάλληλος χρόνος (ημερομηνία) για να πέσουν οι τελικές υπογραφές, όταν οι φερόμενοι «πιστοί» και από τις δύο πλευρές θα είναι και πλέον ευεπίφοροι στην αποδοχή του τετελεσμένου. Νομίζετε ότι τζάμπα και χωρίς αποστολή με σχέδιο, έστειλε κάποτε το Φανάρι τον νεαρό τότε Επίσκοπο Τορόντο Σωτήριο, το 1982 νομίζω, στην Λίμα του Περού (στην Λατινική Αμερική) για να παραστεί σε επίσημη λειτουργία και συμπροσευχἠ με όλους αυτούς που οι Άγιες οικουμενικές σύνοδοι έχουν επίσημα αναγνωρίσει ὠς αιρετικούς; . Το σχέδιο του αόρατου μαριονετἰστα είναι μελετημένο και προχωράει με μακρόπνοη προοπτική ανἀ τους αιώνες και τις δεκαετίες. Μόνον ο Ύψιστος Τριαδικός θεός ἐχει την εξουσία και δύναμη να το καθυστερήσει ἠ αποτρέψει.
    Άρα λοιπόν η διαπιστώσεις μου και οι κατηγορίες επ’ αυτού δεν έχουν μόνον «ίσως κάποια βάση» όπως λέτε, αλλά έχουν βεβαία και ακλόνητη –μεθ’ αποδείξεων εάν μου το ζητήσετε – βάση.
    Για σήμερα θα κλείσω την απάντησή μου με δύο σύντομα σημεία εξ’ αφορμής του σχολίου σας:
    Όποια «υπερβολή» κι αν είδατε στις λέξεις που χρησιμοποίησα, έγινε ποιητική αδεία.
    «Οι αλλαγές που πρέπει να κάνουμε στον εαυτό μας» είναι ζήτημα άσχετο με το επίμαχο θέμα της συζήτησης και αφορά τον καθένα προσωπικά. Δεν είναι πρόφαση και επιχείρημα για να αντικρούσουμε μια γνώμη του άλλου, επειδή δεν μας αρέσει ἠ επειδή δεν μας συμφέρει (η γνώμη του).

    Αύριο θα συνεχίσω με τα υπόλοιπα, επί όσων υπαινιχθήκατε.
    Και για τον αξιότιμο καχύποπτο 9:19

    Ώρα Ελλάδος, Αττικής, 5:36πμ, Πέμπτη, 8 Ιουλίου 2021

    ReplyDelete
  7. Δεν καταλαβαίνω με ποια ιδιόκτητα σχολιάζει η δημοσιογράφος; Έχει γνώσεις επί του θέματος; Φαίνεται ότι έχει απόψη γιατι προέρχεται από Παπαδοοικογένεια! Σαν πολύ αξία δίνουμε σε κάποια ανάξια άτομα!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Δεν γνωρίζουμε αν έχει "ιδιόκτητα", αλλα σίγουρα διαθέτει την ιδιότητα της ομογενούς η οποία είναι αρκετή για να έχει το δικαίωμα να σχολιάζει.! Όσον αφορά την αξία, πρέπει πρώτα να έχετε για να της τη δώσετε, κάτι που όμως εσείς, αγαπητή μου, ΔΕΝ φαίνεται ότι διαθέτετε... Σωστά;

      Delete