Search This Blog

Tuesday, July 6, 2021

Ένας ακόμα ιερέας, ο παπα-Γιώργης, έφυγε στην Ελλαδα.!

Ευτυχώς, …λειτουργεί (;) η Ακαντι-μία…

…και παράγει νέους ιερείς.!!!

Φεύγουν οι παπάδες μας, ένας μετά τον άλλο, και ο Σωτήρης …καμαρώνει.! Δεν διαθέτει, λέει, ιερείς για να καλύψει τις θέσεις των ενοριών.! Για το λόγο αυτό ξεκίνησε πάλι την εκστρατεία, μπας και βρεί λίγα ρήματα να βάλει μπρός την σχολή για να σπουδάσουν κάποιοι νέοι, να αποφοιτήσουν, να πάρουν το πτυχίο του αριστεύσαντα σε ειδική τελετή και να φύγουν να πάνε στις δουλειές τους οι άνθρωποι, αποφεύγοντας οι περισσότεροι τα κ@λοπιάσματα του κουσουριάρη αφέντη…

Ακόμα και ο παπαΓιώργος, από την εκκλησία του Σωτήρα, το ελληνικό Γηροκομείο του Σκάρμπορω και μετέπειτα ιερατικώς προϊστάμενος σε εκκλησία του Μόντρεαλ, αναγκάστηκε να φύγει πίσω στην Ελλάδα, ο φουκαράς, μην ανεχόμενος άλλο, τα πειράγματα του κοραφέξαλα ο οποίος είχε και έχει ως χόμπι του να κοροϊδεύει τους ιερείς, θεωρώντας τους  κατώτερούς του, όπως αυτός νόμιζε και νομίζει.! Καθόλου ντροπή ο τετράποδος επικυψίας του κερατά.!

Ακόμα και η δημοσιογράφος-συγγραφέας  κ. Ιουστίνη Φραγκούλη, γνωστή για τον σεβασμό της στην Εκκλησία,  ΔΕΝ άντεξε πλέον και του τα σούρνει, έξω από τα δόντια, γράφοντας, μεταξύ άλλων: «Τρίτον, κακολογεί τους ιερείς του σε λαϊκούς ανοιχτά.
Μήπως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος από την κεφαλή της Εκκλησίας του Καναδά στα 86 του διότι έχει κουραστεί πολύ και δεν έχει πιά δίκαιη κρίση;
»…

Θέλει κι’ άλλα ο αλητήριος;;;

16 comments:

  1. Wrong photo. You seriously can’t tell the difference between Fr George and Bishop Bart?

    ReplyDelete
  2. Η κ. Φραγκούλη επιβεβαίωσε σήμερα στο ΦΒ ότι παραιτήθηκε ο Επίσκοπος Νεκτάριος Μοσράτος. Τα Κληρικά MME θα κάνουν κάποια έρευνα και θα μας πουν γιατί παραιτήθηκε; Οι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται από την κ. Τελίδου και τον κ. Μανίκη να ακούσουν γιατί η κ. Κωσταρίδου παραιτήθηκε από τη Στέγη. Ας μιλήσουμε για σοβαρά θέματα και ας μάθουμε γιατί ο Νεκτάριος παραιτήθηκε.

    Δεν πιστεύω τις μαλακίες για τον Επίσκοπο Ιάκωβο. Η πνευματικότητα, η θεολογική του κατάρτιση, η αμεσότητα και μεστότατα του λόγου του, η εργατικότητά του, η αγάπη του για τον άνθρωπο και για την εκκλησία έχουν καταστεί παροιμιώδεις και ειλικρινά θλίβομαι ν’ ακούω βρώμικες κατηγορίες χωρίς ίχνος αλήθειας. Είναι πιο πιθανό ότι ο Αθηναγόρας είναι αυτός που εφηύρε αυτές τις ιστορίες για να τον διευκολύνει να πάρει τη θέση του κ.κ.κ.κ.κ Σωτηρίου. Χωρίς τον Αντωνόπουλο και τον Μόσταρατο εκεί, θα είναι εύκολο για τον Αθηναγόρα να γίνει Αρχιεπίσκοπος. Αν πράγματι έκανε κάτι τέτοιο, τότε αξίζει να γίνει Αρχιεπίσκοπος γιατί μόνο ο Αθανα$$ούλα$ θα έκανε κάτι τόσο αηδιαστικό.

    H Φιλόπτωχο του Αγίου Γεωργίου και η Κα Τσιτούρα θα πρέπει να διευκρινίσουν τα πάντα. Πού είναι όλα τα λαμόγια που απαιτούν πάντα διαφάνεια; Φυσικά, η εκκλησία είναι το τέλειο παράδειγμα διαφάνειας.

    ReplyDelete
  3. he is gone too. Sotirios is keeping it hush hush

    ReplyDelete
  4. Στή φωτογραφία που έχετε δεν είναι ο π.Γεώργιος αλλα ο πάτερ Νεκταριος, ο οποίος αφού έγινε Επίσκοπος πέρυσι, τώρα παραιτήθη.
    Ο Σωτήριος κυνηγά τούς ιερείς του και τούς κατηγορεί όπου βρίσκει έδαφος.
    Τουλάχιστον 8 ιερείς απεχώρησαν.

    ReplyDelete
  5. Συγχαρητήρια στους ανθρώπους από το Εθνικό Κογκρέσο για την ουδετερότητά τους στα θέματα που επηρεάζουν τον Αρχιεπίσκοπο. Πιστεύω ακόμα ότι πρέπει να παραιτηθούν και να διεξαγάγουν νέες εκλογές. Σχεδόν όλοι οι υποστηρικτές τους δεν έχουν εκφράσει γνώμη και ορισμένοι όπως ο Γιώργος Νικολόπουλος & Ηλίας Χoνδρονικόλας ζήτησαν να παραιτηθεί ο Αρχιεπίσκοπος. Δεν πιστεύω ότι ο γιατρός Χαλάτσης είναι κάποιος που έχει αγοραστεί από
    τον Αρχιεπίσκοπο. Π.Χ. Το 2014 ο Καρύδης ήθελε να επιτρέψει στον Σωτήριο να έχει υποθήκη στις εκκλησίες για να εγγυηθεί τη συμφωνία με την ΕΚΜΜ. Στη Γενική Συνέλευση το 2014 υπήρξε μια επιτυχημένη αντί-πρόταση από Δρ. Χαλάτση & Κα Φραγκούλη για χαμηλότερο ποσό και για την απαγόρευση της υποθήκης.

    Ωστόσο, ο Χαλάτσης θα έπρεπε να καλέσει νέες εκλογές στο Εθνικό Κογκρέσο και προσωπικά θα τον προτιμούσα ως Πρόεδρο της ΕΚΜΜ και όχι ύπουλους όπως το Σύρρο και το Καρύδη.

    Μια καλή πηγή μου λέει επίσης ότι ο Αρχιεπίσκοπος μείωσε πρόσφατα την ετήσια συνδρομή
    για όλες τις εκκλησίες στην Αλμπέρτα, το Κεμπέκ και το Νιου Μπράνσγουικ σε 15.000 $ αντί για 40.000 $. Ορισμένες εκκλησίες στο Οντάριο, όπως αυτή στην Οτάβα, είναι αναστατωμένες που η ετήσια συνδρομή τους δεν έχει μειωθεί στα 15.000 $ όπως οι άλλοι.


    Ορισμένα μέλη της Φιλικής Εταιρίας παραιτήθηκαν. Είναι αναστατωμένοι που η πλατφόρμα συντάχθηκε 99% από τον Καρύδη και δεν τους επιτρέπεται να έχουν λόγο.
    Τα ονόματά τους εξακολουθούν να εμφανίζονται στον ιστότοπό της Φιλικής Εταιρίας. Διαφωνούν επίσης με τη θρησκευτική θέση που παίρνουν. Είναι επίσης αναστατωμένοι που ο Καρύδης και ο Σύρρος δεν πιστεύουν ότι μια Γενική Συνέλευση πρέπει να εγκρίνει μια νέα συμφωνία με την Αρχιεπισκοπή. Πιστεύουν ότι το Διοικητικό Συμβούλιο μπορεί να ενοικιάσει τις εκκλησίες για 1 $ στην Αρχιεπισκοπή για 100 χρόνια και η Γενική Συνέλευση δεν χρειάζεται να το εγκρίνει.

    Τέλος, ενημερώνομαι ότι έχουν ήδη επιλέξει το CEO για την Κοινότητα του Μόντρεαλ εάν κερδίσουν τις εκλογές. Θα είναι ο Νίκος Καταλίφος που είναι ένας πολύ σεβαστός διευθυντής σε ένα σχολείο αυτιστικών παιδιών. Προφανώς η διοίκηση του Παγώνη προσπάθησε επίσης να τον προσλάβει πριν από 5 χρόνια.

    ReplyDelete
  6. Οσον αγορά ποιός θα είναι ο επόμενος Αρχιεπίσκοπος μην έχετε ελπίδα για τον Αθηναγόρα ή τον Ιάκωβο. το Πατριαρχείο ξέρει τι κάνει.
    Αλλος θα έλθει που θα είναι πιστός και "δούλος" του Πατριαρχείου
    Μην λέτε αερολογίες!!

    ReplyDelete
  7. Ο κ. Μανίκης εμφανίστηκε για άλλη μια φορά στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα του νεαρού από τα Χρόνικα. Περίμενα να μιλήσουν για πόσο έφαγε η Σούλα Τελίδου πωλώντας το κτίριο της Ορθόδοξης Φωνής για $ 380,000 και φυσικά ποιοι ξάφρισαν τα υπόλοιπα χρήματα. Αντ 'αυτού αφιέρωσαν όλο το ραδιοφωνικό πρόγραμμα στον κ. Αντίποδα. Συγχαρητήρια κύριε Αντίποδα για το ξύπνημα του Μόντρεαλ!

    Άκουσα τις ανακοινώσεις από την Αρχιεπισκοπή, την Φιλοπότοχο, την ΕΚΜΜ και τον Επίσκοπο. Όλοι λένε Fake News. Ωστόσο, κανείς δεν επιβεβαιώνει ότι δεν δόθηκαν ποτέ χρήματα στον Επίσκοπο. Ίσως δόθηκαν 30.000 $, αλλά τα χρήματα δεν είχαν κλαπεί. Το «δεν απαντάμε στις φήμες» του Αρχιεπισκόπου δεν αρκεί. Επιπλέον, η Φιλόπτωχος από τον Άγιο Γεώργιο δεν είναι εγγεγραμμένοι ως φιλανθρωπικός οργανισμός στην κυβέρνηση. Άλλοι Φιλόπτωχοι όπως αυτοί του Ευαγγελισμού και του Τιμίου Σταυρού είναι εγγεγραμμένοι στην κυβέρνηση. Για αυτές τις φιλανθρωπικές οργανώσεις μπορούμε να δούμε τους οικονομικούς απολογισμούς τους. Δεν έχουμε αυτόν τον τύπο διαφάνειας για την Φιλόπτοχο από τον Άγιο Γεώργιο και αυτό προκαλεί ανησυχία.


    Πριν αρχίσει ο κ. Σύρος να παραπονιέται για εμπιστοσύνη προς την κοινότητα, κάποιος θα πρέπει να ερευνήσει. Η Ταμίας της Κοινότητας έχει το δικαίωμα να ερευνήσει, αλλά πιστεύω ότι η Εξελέγκτικη Επιτροπή της ΕΚΜΜ θα πρέπει να κάνει την έρευνα. Με αυτόν τον τρόπο ολόκληρη η ιστορία θα τελειώσει γρήγορα και αποτελεσματικά.

    Εδώ είναι το ραδιοφωνικό πρόγραμμα :

    http://greektimes.ca/9067/?fbclid=IwAR1KA3t2DrTByoaGrIJeVcUbC46IK4iPGGLBVLRFAKKAmXmFKLRy97Ri7OE







    ReplyDelete
  8. History repeatsd itself. Man of cloth ( bishop , priest, archbishop, ladies) takes money from Philoptochos and use it for their personal purposes. Congratulations to GCT for stopping the staling by throwing those ladies out who run to do what ever the man of the cloth instructs them even if it is illegal or a fraud. Why don't the ladies just produce their bank statements to shut Antipodas' mouth? they cant because it is true the orders were given from the top to skim the tills.

    ReplyDelete
  9. Bishop Iakovos is a good man and I would be very surprised if there is any truth to the allegations. My children always love when he visits their school next door to St George. He is their favorite teacher even though he is not a teacher at Socrates! The Philoptochos should just open up their books to whomever asks and all this will go away very quickly. The community has enough checks and balances in place to get to the bottom of everything. Filiki Eteria wants to remove all these safeguards because decentralization is better according to them. In the future everything can just be swept under the rug by asking the Archbishop to handle the hot potato. Can someone from their group tell us how a matter like this would be handled under the new regulations they propose and why the current structure is inadequate to handle the issue. The word "decentralization" is nice and cozy but lets see how Filiki Eteria's proposals would handle this real life example that has the potential to destroy the life of a good man. There is nothing wrong with the Philoptochos covering the Bishop's salary during the pandemic if he was laid off. If that is the case, the Philoptochos should just come out and say that. I am sure that no one will find anything wrong with that but no one will tolerate anymore vague and evasive press releases. At my Parish at Archangels there are always rumors that linger for years that never go away and no one is doing anything about it. These financial and sex scandals rumors have an effect and none of the younger parishioners trust the system at Archaengels St. Michaels. I send my 3 kids to Socrates II and it seems that the HCGM has a better structure in place to deal with scandals. I am baffled why some people think that the Archangels Enoria system of procrastination and thumbsucking is better for the HCGMs 6 churches. I live next to Archaengels and that is my dedicated church. If it was up to me and distance was not an issue, I would go to St George if Bishop Iakovos was there.

    ReplyDelete
    Replies
    1. 4:12 pm What makes you think Sotirios will allow Philoptochos to open their books?

      Ask the ladies of St John in Toronto who told the court in their statement of defence a public public document that they can do with their money as they see fit as long as the Archdiocese first gets its 7% cut.

      Delete
  10. There are more pressing issues that involve the HCGM such as the cost of reconstruction of Panagitsa church and aerial bridge of St-George's Cathedral. 2 audits reports have been produced to the BOD of the HCGM and none were ever presented to the members... The BOD is known to follow this operational tactics and act in secrecy

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1:24 Αυτές είναι οι μαλακίες που πάντα επαναλαμβάνει ο Μανίκης. Τα παιδιά που έκαναν τον πρώτο έλεγχο ήταν μέλη του Εθνικού Κογκρέσου. Κοιτάζοντας την Παναγίτσα ήθελαν να εξευτελίσουν τον Πρόεδρο του Κογκρέσου του Κεμπέκ που ήταν ο γενικός εργολάβος της εκκλησίας. Γιατί δεν μας λέει ποτέ ο κ. Μανίκης ότι οι ομιλητές του πρώτου ελέγχου δεν εμφανίστηκαν να παρουσιάσουν το πόρισμα τους στο ΔΣ; Αντ 'αυτού, προτίμησαν να εμφανιστούν στο ράδιο CFMB εκείνη την ημέρα για την προεκλογική τους εκστρατεία. Κανείς δεν τους παίρνει στα σοβαρά.

      Delete
    2. Κάνετε μεγάλο λάθος! Οι ομιλητές του πρώτου ελέγχου και μέλη της Εξελεκτικής Επιτροπής παρεβρέθηκαν στην παρουσίαση και σύσκεψη του ΔΣ. Αλλά ο Πρόεδρος είχε πει στα τσιράκια του να μην παρουσιαστούν για να μην υπάρχει απαρτία… αυτή είναι η αληθεία.

      Delete
  11. Δεν το καταλαβαίνω. Χτύπησαν την κοινότητα όταν δεν σχολίασε τις φήμες για υποθήκη της Στέγης. Τώρα επικρίνουν την κοινότητα επειδή απάντησε σε φήμες σχετικά με τον Επίσκοπο.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Το θέμα της στέγης ήταν γνωστό στην παροικία και είχε καλυπτεί απο όλα τα ΜΜΕ. Σε αντιπαράθεση με το θέμα των παπάδων, που δεν το γνώριζε κανείς και δεν γνωρίζαμε το λόγο της ανάρτησης στο Φασεμποοκ

      Delete