Search This Blog

Thursday, July 1, 2021

ΛΙΓΗ ΝΤΡΟΠΗ κύριε…

 Μανίκη ρεζιλεύεσαι με τα απανωτά …σεντόνια, τους χορτοτάπητες και τα μπουρδουκλώματα.! Κοντεύεις να ξεπεράσεις και τον αρχιεπίσκοπο στην ξεδιαντροπιά.!!

Στα …σεντόνια με τους τραχανάδες, πρόσθεσε και τον μακρύ …χορτοτάπητα για να βοσκίσει τις προβατίνες του, οι οποίες συνεχίζουν να …τρέφονται με την ενημέρωση της «αποβλάκωσης» που εξακολουθητικά τις παρέχει, ώστε να παραμένει αρεστός στους …πνευματικούς πατέρες του.…

Διαβάστε, λοιπόν, ή ξαναβοσκήστε – όσοι ΔΕΝ έτυχε να το κάνετε- ένα μικρό κομμάτι του, με λίγο μπαγιάτικο χορταράκι και τα ξαναλέμε.!!!

Γράφει, λοιπόν:


«Περίεργα και διφορούμενα είναι τα όσα κατ’ εξακολούθηση γράφει στην ιστοσελίδα του ο «Αντίποδας από το Τορόντο.» 

Όμως πολύ πιο διφορούμενα και πολλαπλώς πιο περίεργα θεωρώ εκείνα που γράφουν στην ιστοσελίδα του «Αντίποδα από το Τορόντο», οι ομογάλακτοι συνοδοιπόροι του από το Μοντρεάλ. 

Ως τόσο και οι εκ Τορόντο και οι από το Μοντρεάλ, έχουν ορισμένα κοινά χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Τα κυριότερα από αυτά είναι:

 *οι ύβρεις εναντίον όσων δεν συμφωνούν με αυτούς, 

*η διαστρέβλωση τόσο των κειμένων μου, όσο και των κειμένων εκείνων που αντιπαθούν, προκειμένου να υποστηρίξουν τα φιλικά προς αυτούς πρόσωπα, μεταξύ των οποίων πασιφανώς συγκαταλέγεται και ….ο εαυτούλης τους, 

* η συστηματική αποφυγή απαντήσεων επί των ερωτημάτων επί των οποίων καλούνται να απαντήσουν, και  πάνω απ’ όλα 

* η έλλειψη του θάρρους της γνώμης τους, σε σημείο που κατ’ εξακολούθηση ξεχνούν να υπογράφουν τα κείμενά τους που είναι γεμάτα ψεύδη, ύβρεις αλλά και πλήρους διαστροφής των νοημάτων εκείνων με τους οποίους διαφωνούν. 

Θα επαναλάβω σε όσους διαβάζουν τα κείμενά μου, στα οποία έδωσα τον τίτλο 

«Τί τέλος πάντων είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό;» «Πώς φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα;» και «πού πήγαν τα χρήματα;»

Το παρακάτω κείμενο κ. Μανίκη, δημοσιεύτικε στις 14 Μαΐου 2021, απαντώντας όπως μπορούσε, στις  επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις σας. Γιατί ΔΕΝ το διαβάσατε, αλλά συνεχίζετε να μας εγκαλείτε; Σας βολεύει κάτι τέτοιο ή απλά θέλετε να …αποσπάσετε τον… τιμητικό τίτλο του «αλητήριου» από τον φίλο σας τον κυρ Σωτήριο; Δεν ντρέπεσαι λίγο για την προσπάθειά σου να σπιλώνεις ανθρώπους; Στο κάτω κάτω, γιατί να χάνω τον χρόνο μου να απαντώ σε ερωτήσεις που ΔΕΝ με αφορούν; Ο καθ’ ένας δικαιουτε να έχει την ό,ποια δική του άποψη για το τι είναι οι κοινότητες του εξωτερικού, τις υπηρεσίες των οποίων μπορεί να απολαμβάνει ή να απορρίπτει, εμένα τι με ενδιαφέρει; Οι μόνοι που ΔΕΝ μπορούν να έχουν εξουσία επ’ αυτών, είναι οι κληρικοί οι οποίοι είναι οι μόνοι που τους τα παίρνουν και μάλλιστα χοντρά, και είναι αυτοί οι ίδιοι που ΔΕΝ έχουν συμβάλει ούτε με ένα δολάριο στη δημιουργία τους.!!!  

Ξαναδιαβάστε τώρα την απάντησή μας που σας …διέφυγε  και τα ξαναλέμε:

 

«Tί τέλος πάντων είναι των Ελλήνων οι Κοινότητες στο εξωτερικό;»

«Πώς φτάσαμε στα σημερινά αδιέξοδα;» και «πού πήγαν τα χρήματα;»

Με τις τρείς παραπάνω ερωτήσεις του, έρχεται και επανέρχεται ο εκδότης του ΒΗΜΑΤΟΣ κ. Μανίκης, προσπαθώντας «αγωνιωδώς» να βρει απαντήσεις, ώστε να μάθουμε κι’ εμείς, τι είναι, πώς φτάσαμε εδώ και πού πήγαν τα χρήματα.!

Επειδή ο κ. Μανίκης ΔΕΝ φημίζεται για την αφέλειά του, μα ούτε και  για άγνοια τόσο απλών θεμάτων, φοβούμαστε ότι τα συγκεκριμένα ερωτηματικά κρύβουν κάποιες παγίδες που μόνον ένας Λάκωνας  με τη συνεργασία ενός Ηπειρώτη θα μπορούσαν να σκεφτούν και να αμολήσουν στα πόδια του ελληνικαναδικού ποιμνίου, με στόχο να αποσπάσουν τη συμπάθεια και την περαιτέρω στήριξή του, προς ίδιο όφελος.! Ναι, σωστά διαβάσατε, αφού αυτοί ό,τι κάνουν το κάνουν για να κερδίσουν προσωπικά οφέλη, οικονομικά ή άλλα...

Διαπιστώνοντας, λοιπόν, ότι ο κ. Μανίκης έχει μια κάποια «δυσκολία» να απαντήσει στα ερωτήματα που θέτει, θα τολμήσουμε εμείς να βάλουμε το χέρι στη φωτιά και να του πούμε ότι: α) Ελλληνων Κοινότητες στο Εξωτερικό είναι οργανώσεις τις οποίες ίδρυσαν Έλληνες μετανάστες για να μπορέσουν να ικανοποιήσουν τις ό,ποιες  ανάγκες  αντιμετώπιζαν με την εδώ παρουσία τους. Η βασικότερη των αναγκών τους ήταν η εκκλησία, μέσω της οποίας μπορούσαν να πολιτικογραφηθούν αυτοί και τα παιδιά τους ως Έλληνες, και αφού, βέβαια, είχαν τελέσει υποχρεωτικά τα θρησκευτικά μυστήρια… Φυσικά ήταν και η πίστη τους ότι η τέλεση μιας κηδείας δεν θα είχε το σωστό αποτέλεσμα, αν την ταφή του νεκρού δεν έψαλε κάποιος (αμφιβόλου, ως επι το πλείστων, πίστης) ιερέας… β) Όσον αφορά τις επώμενες δυο ερωτήσεις, οι οποίες ουσιαστικά είναι μία, όπως μπορούμε με σιγουριά να πούμε κ. Μανίκη, στα οικονομικά αδιέξοδα έφτασαν οι κοινότητες ύστερα από την απληστία τόσο των φιλοχρήματων πατριαρχών, όσο και πολύ περισσότερο η αρώστεια του εδώ …ιεράρχη Σωτηρίου, ο οποίος μόνον στα χρήματα έχει το αρωστημένο μυαλό του και πώς θα αυξήσει τα έσοδα από τις λογίες του, τις παραλογίες και τις κατασχέσεις των εισπράξεων των κάθε λογής βοηθητικών εσόδων της Κοινότητας-Ενορίας, από τα μυστήρια.

Τέλος, πόσα χρήματα μπορεί να  μείνουν σε μια Κοινότητα ή έστω ενορία, όταν με το …καϊμένο κεράκι της γριούλας πρέπει να πληρωθεί με 200 δολάρια την ημέρα, βρέξει-χιονίσει, ο παπάς της εκκλησίας, να πάρει κάτι ο νεωκόρος, ένα άλλο μικρότερο ποσό ο ψάλτης και φυσικά 40.000 δολάρια το χρόνο για τη λογία του Σωτήριου,!  Ε, πόσο στο διάολο να αντέξει και να πληρώνει το κεράκι αυτό της γριάς;

Κοντολογής κ. Μανίκη, οι επικεφαλής της Εκκλησίας με τη δική σας απλόχερη συμπαράσταση, προσπαθούν να βάλουν κάτω από τη σκέπη τους, εκτός των καθημερινών μετρητών που εισέρχονται στο Ναό, ΚΑΙ όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία που συγκεντρώνεται από το υστέρημα του απόδημου στην εκκλησία της περιοχής του, για τα διάφορα, εκπαιδευτικά ως επί το πλείστων, προγράμματα για την διατήρηση της ελληνικότητας των παιδιών της Κοινότητας.

(ΥΓ. Γνωρίζουμε ότι σας κούρασε κ. Μανίκη (αν βέβαια είχατε χρόνο να διαβάσετε τις απαντήσεις), αλλά ευελπιστούμε στον αντίλογό σας, μήπως και μάθουμε κάτι παραπάνω γι’ αυτές τις …ριμάδες τις Κοινότητες για τις οποιες τόσο πολύ κόπτεστε, εσείς, ο Σωτήριος και κάποια άλλα συναδελφάκια σας, κολαούζοι – σφουγκοκωλάριοι του αλητήριου αφέντη…)

 

 

 

4 comments:

  1. Την απάντηση αυτή που δημοσιεύτηκε πριν από δυο σχεδόν μήνες δεν την διάβασες κ. Μανίκη; Ή επειδή δεν συμφωνείς με αυτά που λέει έκανες ότι δεν την διάβασες, ενώ τη διαβάσαμε όλοι σχεδός εδώ στο Μόντρεαλ. Αν βέβαια σου την έστειλε ταχυδρομικά και δεν την έλαβες τότε έχεις δίκιο και θα πρέπει να τα βρείτε ματαξύ σας.

    ReplyDelete
  2. Ακολουθούν μερικά πολύ ενδιαφέροντα σχόλια που εμφανίστηκαν χθες στο Facebook από την γνωστή δημοσιογράφο Ιουστίνη Φραγκούλη. Ο Αρχιεπίσκοπος δεν της έδωσε αρκετά $$$ για να την κάνει πιο «αντικειμενική» όπως τον φίλο μας τον κ. Μανίκη. Ο σούπερ σταρ μάγειρας Ηλίας Μαμαλάκης μας έδωσε επίσης τη συνταγή του για τραχανά.

    Justine Frangouli-Argyris: Μαθαίνω ότι ο Αρχιεπίσκοπος Καναδά κ. Σωτήριος έχει περιπέσει σε σφάλματα με τους ιερείς του. Πρώτον, βρίσκεται σε τέλμα με την Ελληνική Κοινότητα του Τορόντο επί μια εξαετία καθώς έχει επιβάλει την πληρωμή των μυστηρίων προς αυτόν με αποτέλεσμα να τους έχει αφήσει επί μια εξαετία απλήρωτους η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Η υπόθεση βρίσκεται στα δικαστήρια.
    Δεύτερον, απαιτεί απο τις έξι εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητας του Μοντρεάλ να δώσουν την ετήσια λογία των $40.000 εκάστη όταν οι εκκλησίες (εκτός του Αγίου Γεωργίου) έχουν μείνει επί ενάμισυ χρόνο αδειανές απο κόσμο και βρίσκονται σε τεράστια ελλείμματα.
    Τρίτον, κακολογεί τους ιερείς του σε λαϊκούς ανοιχτά.
    Μήπως ήρθε η ώρα να αποχωρήσει ο Αρχιεπίσκοπος από την κεφαλή της Εκκλησίας του Καναδά στα 86 του διότι έχει κουραστεί πολύ και δεν έχει πιά δίκαιη κρίση;

    Ioannis Petsilas : Λυπηρό που το ακούω. Εγώ τον θυμάμαι ως σώφρονα ιεράρχη, ικανό να ηγείται της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας του Καναδά.

    Justine Frangouli-Argyris : δυστυχώς όταν γεράζει ο άνθρωπος και περιβάλλεται απο κόλακες, είναι μοιραίο να πέφτει σε λάθη!
    Yorgos Dardavillas: έτσι τον θυμάμαι κι εγώ. Τον έβλεπα τακτικά μετά την ενθρόνιση του το 1996

    Justine Frangouli-Argyris: δυστυχώς γεράζουν οι άνθρωποι και γίνονται ευάλωτοι στους αυλοκόλακες με αποτέλεσμα να χάνουν την κρίση τους

    Ηλίας Μαμαλάκης : Να φύγει να πάει να μονάσει να συγχωρεθούν οι αμαρτίες του

    Justine Frangouli-Argyris : πιστεύω πως ήρθε η ώρα του. Έκανε πολλά καλά για την Εκκλησία του Καναδά αλλά τώρα η μοναξιά της κορυφής τον έχει κάνει ευάλωτο και παίρνει διαρκώς λανθασμένες αποφάσεις

    Demetrios Stavrakas: Και ο πρώην Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος είχε «παραμείνει» στην ηγεσία της Αρχιεπισκοπής και τα «προβλήματα» πολλαπλασιάστηκαν.
    Στην Καθολική Εκκλησία οι Καρδινάλιοι είναι υποχρεωμένοι να παραιτηθούν στα 75. Μάλιστα οι συνταξιούχοι Καρδινάλιοι ύστερα από τα 80 δεν έχουν δικαίωμα να ψηφίζουν για εκλογή του Παπα!
    Ο Πατριάρχης Βαρθολομαιος προσπαθεί με ευγένεια να θεσμοθετήσει παραίτηση Αρχιεραιων στα 75 αλλά νομίζω στο τέλος πρέπει να επιτύχει τον σκοπό του και ας είναι και με το ζόρι!

    ReplyDelete
  3. Όπως όλοι, δεν είχα το ενδιαφέρον ούτε το χρόνο να διαβάσω όλες τις μαλακίες από τον Μανίκη αυτή την εβδομάδα. Πήγα στο τέλος για να διαβάσω τα συμπεράσματά του. Στη σελίδα 38, στην τελευταία παράγραφο ζητά ευγενικά από τον κ. Αντίπαδα να στείλει στον Μανίκη όλα τα μελλοντικά του γραπτά για να μπορούν να δημοσιευτούν. Γιατί δεν τα παίρνουν απευθείας από τον ιστότοπο του Αντίπαδας όπως όλοι οι άλλοι; Γιατί ο κ. Αντίποδα θα του στείλει μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο μέλλον, ώστε ο Μανίκης να ζητήσει από τον ύπουλο Καρύδη να βρει τη διεύθυνση IP του Αντίποδα, ώστε να μπορούν να τον αποκαλύψουν; Πιστεύουν πραγματικά ότι ο Αντίποδας είναι τόσο ΒΛΑΞ;

    ReplyDelete
  4. Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος (κατά κόσμον Δημήτριος Αρχοντώνης, γεννηθηκε στους Άγἰους Θεοδὠρους της Ίμβρου στην Τουρκία,στις 29 Φεβρουαρίου 1940. Αρα είναι 81 χρονὠν. Συνεπὠς, κὐριε DEMETRIOS STAVRAKAS, προσπαθεί να εφαρμόσει δυο μέτρα και δύο σταθμἀ. Ας αρχίσει πρωτα από τον ευατό του και ας παραιτηθεί με το ζὀρι αυτὀς να δὠσει το παρἀδειγμα. Αλλά πρὠτα θέλει να φἐρει την ἐνωση του Πατριαρχείου με τους Παπικούς που την ἐχουν συμφωνἠσει ήδη από την εποχή του Αθηναγὀρα. και γι αυτὀ θα κρατήσει μἐχρι πέρα από τα 100 τον πολυχρονεμένο μητροπολίτη στην θἐση του Καναδἀ. Αυτὀς θα είναι που σε πολύ λίγα χρονἀκια θα σας ανακοινὠσει την ἐνωση με τον ψευδοπροφἠτη του αντιχρίστου και θα αναλάβει να πείσει το πόπολο των ορθοδόξων του Καναδά ότι εἰναι το σωστὀ. Και τότε θἐλω να σας βλέπω από μια ἀκρη εκεί πέρα τι θα λέτε και πως θα το καταπιείτε ΑΜΑΣΗΤΟ πουλάκια μου. τὀτε θα βλέπω κἀτι ρήτορες αρθρογρἀφους, Μανίκηδες, Παγὠνηδες και άλλους ἀρχοοντες να προσπαθούν να σας παρουσιἀσουν το μαύρο-ασπρο. Ε ρε γλέντια που θα κάνουμε όλοι και κατἀμαυρο δἀκρυ που θα χὐσουμε. Αλλά πού είσαι, κυρ STAVRAKAS, πρώτα θα καταπιείς ὠς ελληνόφωνος πατριωτης την αναγνὠριση ἰδρυσης της εκκλησίας της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ που είναι στα σκαριά από το φανάρι, και μετἀ τα υπόλοιπα. ΟΛΑ θα γἰνουν με ησυχία και τἀξη καλέ μου. Σε λίγα χρόνια τις δωρεἐς σου θα τις διαχειρίζονται οι Παπικοί, που ἐχουν και τρἀπεζα δικἠ τους (αν σου διἐφυγε, ο Πάπας δεν είναι μὀνο αρχηγός θρησκευτικἠς οργἀνωσης αλλά πρωτίστως πολιτικός αρχηγὀς ανεξαρτἠτου κρἀτους). Το Βατικανό. Ἀντε με τις υγίες σου. Τουρἰστας της Ελλάδος τὠρα και συγχρόνως υπήκοος Καναδά και σὐντομα ΔΟΥΛΟΣ του ΠΑΠΑ.

    ReplyDelete