Search This Blog

Saturday, June 20, 2020

Ξενη Δημοσίευση: Άρθρο του εκδότη Χρήστου Μανίκη, στο Ελ. Βήμα…


Για το Κογκρέσο και το δίδυμο Πάππα – Μάνιου.!!!


Αποδείξτε μου επί τέλους, ότι κακώς σας κατηγορώ ως «δίδυμο, που αποβλέπει σε καρέκλες εξουσίας!!»

Δεν προλάβαμε να πούμε πέντε λόγια για τα αλητήρια ελληνόφωνα γαϊδούρια και έφτασε στα χέρια μας - ΄λίγο καθυστεριμένα, βέβαια – άρθρο του κ. Χρ. Μανίκη, εκδότη του Ελληνοκαναδικού Βήματος του Μόντρεαλ, με όλες τις λεπτομέριες γα τα έργα και τις ημέρες των ..ανθρώπων του «Εθνικού» υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του αδίστακτου δίδυμου Πάππα – Μάνιου.!
Για μερικούς από τους αναγνώστες μας, το εν λόγω άρθρο του κ. Μανίκη θα φανεί …λίγο μακροσκελές, κάτι, βέβαια, πολύ λογικό αφού ασχολείται με έναν τόσο σοβαρό και μεγάλο Εληνοκαναδικό Οργανισμό, όπως ήταν και θα έπρεπε να είναι, το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, αν ΔΕΝ έπεφτε στα χέρια των σημερινών άσχετων «διοικούντων» αυτό, με το έτσι θέλω…
Διαβάστε, λοιπόν, ό, σοι από σας ενδιαφέρεστε για τα παροικιακά πράγματα και σχηματίστε την όποια κατά τη γνώμη σας εικόνα νομίζετε, ενώ οι άλλοι με το λίγο χρόνο, ρίξτε μια γρήγορη ματιά και πληροφορηθείτε έστω και λίγο με το αντικείμενο.
Εμείς πάντως, το βρήκαμε ενδιαφέρον, το διαβάσαμε και σας το μεταφέρομε, συνιστώντας το ανεπιφύλακτα και σε σας. 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ,
«…ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ!!»

Πολλά είναι τα περίεργα που συναντά κανείς στην ζωή του. Ένα από αυτά είναι και η εμμονή μερικών ανθρώπων με την διοίκηση διαφόρων Οργανισμών, τους οποίους θεωρητικά τουλάχιστον, υπηρετούν εθελοντικά. Το φαινόμενο αυτό είναι απόλυτα συνυφασμένο και με την σημερινή παρέα, την επί χρόνια παραμένουσα στην διοίκηση του Εθνικού μας Κογκρέσου που επισήμως στα Γαλλικά ονομάζεται «CONGRÈS HELLÉNIQUE CANADIEN,» στα Αγγλικά ονομάζεται «CANADIAN HELLENIC CONGRESS,» και στα Ελληνικά «ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΚΟΓΚΡΕΣΟ.»
 Ο Οργανισμός αυτός πρέπει να τονίσουμε σεμνύνεται ότι είναι: 
«Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά και είναι αφιερωμένος και εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς.»
Η ομάδα του δίδυμου «Γιώργου Μάνιου και Κώστα Πάππα», όχι μόνο παραμένει στην Διοίκηση από το 2012 μέχρι σήμερα, αλλά κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου, έμμεσα ή άμεσα να επιμηκύνει όσο το δυνατόν περισσότερο τον χρόνο που θα διαφεντεύει τα του Εθνικού. 
Αν και έχουμε επί μακρόν ασχοληθεί με το θέμα και μάλιστα μόλις την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύσαμε μια απόλυτα κατατοπιστική συνέντευξη του πρώην Προέδρου του Εθνικού κ. Νίκου Πάνου (ζει στο Βανκούβερ) που αναφέρεται στο παρελθόν και στην ερώτηση, «τί πρέπει να γίνει τώρα, που έχουμε στα χέρια μας και την σχετική με τις διαφορές μας δικαστική απόφαση», πολύ εύστοχα αφού υπενθύμισε ότι «στις Δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα» έδωσε την απάντηση: 
«…δεν έχουμε παρά να σεβαστούμε τους Εσωτερικούς Κανονισμούς που ισχύουν από το 1999, να προχωρήσουμε σε Σύγκληση Συνεδρίου και να προβούμε σε εκλογές. Το Συνέδριο θα γίνει στο Μοντρεάλ, όπως έπρεπε να γινόταν και το 2014. Μετά την διεξαγωγή των εκλογών,  όλοι θα πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα και ενωμένοι να προχωρήσουμε, αφού οι προκλήσεις στα Εθνικά μας θέματα είναι μεγάλες. Σαν Έλληνες είναι πολλά εκείνα που μας ενώνουν και ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε».
Όλα αυτά για την παρέα των «Γιώργου Μάνιου και Κώστα Πάππα», στην οποία από το 2016, προστέθηκε και ο Dr. Θεόδωρος Χαλάτσης, και μερικοί, πολύ, μα πάρα πολύ πέριξ αυτών ημέτεροι, φαίνεται ότι δεν ισχύουν. 
Αυτοί, σαν να μην είχε εκδοθεί καμία δικαστική απόφαση,  μέσω ενός εκ των «ψηφισμάτων» της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου που έγινε 17 Μαΐου 2020, στο Μοντρεάλ, προαναγγέλλουν «Γενική Συνέλευση του ΕΚΚ στα πλαίσια του ετήσιου Συνεδρίου του που προγραμματίζεται να γίνει από τις 20 έως και τις 22 Νοεμβρίου 2020 στο Μοντρεάλ».
 Ακριβώς για όλους αυτούς τους λόγους, και για να αναφερθούμε στο πως φτάσαμε ως εδώ, θα υπενθυμίσω ότι: 
Το Φθινόπωρο του 2014, έπρεπε να γίνουν εκλογές για να αναδειχθεί η Διοίκηση που θα αναλάμβανε τα του Εθνικού για το χρονικό διάστημα από 1ης  Ιανουαρίου 2015, έως και 31ης Δεκεμβρίου του 2016. Πρόεδρος του Εθνικού τότε ήταν ο κ. Γ. Μάνιος, αλλά η Διοίκηση βρισκόταν  στα χέρια του  δίδυμου Γ. Μάνιου και Κ. Πάππα. Εκείνοι «μετρώντας τα κουκιά» έβλεπαν ότι θα έχαναν την Διοίκηση, που φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι αναντικατάστατοι. 
Με ευλογοφανείς δικαιολογίες (δημοτικές εκλογές στο Τορόντο, όπου συμμετείχαν και πολλοί εκ των στελεχών του Εθνικού), ουσιαστικά  όμως «με το έτσι θέλω», ζήτησαν γραπτώς να παραμείνει η Διοίκηση μέχρι την Ανοιξη του 2015.  Τα Επαρχιακά Κογκρέσα, καλή τη πίστει το αποδέχτηκαν.
Όμως το «δίδυμο της Διοίκησης» απέφυγαν να κάνουν εκλογές και με δικτατορικό τρόπο, «προεδρική διαταγή» όπως είπε ο κ. Μάνιος, αποφάσισαν να μείνουν στην Διοίκηση για δύο ακόμα χρόνια, δηλαδή μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016.
 Όμως σαν να μην έφτανε αυτό, κατά απόλυτη παράβαση των Εσωτερικών Κανονισμών που ίσχυαν και μεταξύ των άλλων προέβλεπαν πως θα γίνονταν οι τροποποιήσεις των Εσωτερικών Κανονισμών, προέβησαν σε ριζική τροποποίηση και του Καταστατικού και των Εσωτερικών Κανονισμών του Εθνικού Κογκρέσου.
Ετσι μεταξύ των άλλων θέσπισαν και τον θεσμό της αντιπροσώπευσης μιας Επαρχίας, όχι μόνο από Συλλόγους και Κοινότητες που θεσμικά απαρτίζουν τα Επαρχιακά Κογκρέσα αλλά και από «προσωπικότητες.»
Γι’ αυτό το θέμα, το «θέμα των προσωπικοτήτων,» θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι κάτι το αδιανόητο, αφού το Εθνικό Κογκρέσο είναι Τριτοβάθμιος Οργανισμός. Ως Τριτοβάθμιος Οργανισμός απαρτίζεται από Δευτεροβάθμιους Οργανισμούς. Δευτεροβάθμιοι Οργανισμοί είναι τα Επαρχιακά Κογκρέσα. Αυτά με την σειρά τους απαρτίζονται από τους Πρωτοβάθμιους Οργανισμούς που είναι οι Κοινότητες και οι Εθνικοτοπικοί  μας Σύλλογοι. Λόγω του ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων του Καναδά, έχει εγκατασταθεί στα κυριότερα αστικά κέντρα της Χώρας, Επαρχιακά Κογκρέσα βρίσκονται μόνο σε πέντε Επαρχίες, ήτοι στο Οντάριο, στο Κεμπέκ, στην Βρετανική Κολομβία, στην Αλμπέρτα και στην Μανιτόμπα.
Στις δύο τελευταίες Επαρχίες, η δύναμή τους είναι μικρή, αλλά τυπικά και αυτές εκπροσωπούνται ισότιμα στο «Εθνικό» ως «Επαρχιακά Κογκρέσα,»  που πλέον είναι πέντε.
Σημειώνουμε ότι στις Επαρχίες που δεν μπορούν να ιδρυθούν Επαρχιακά Κογκρέσα, μπορεί ένας πρωτοβάθμιος οργανισμός να γίνει κατ’ ευθείαν μέλος  του Εθνικού, όπως η Ελληνική Κοινότητα της New Brunswick που αντιπροσωπεύεται από τον κ. Νικήτα Παπαδόπουλο.   
Αυτή είναι η Διοικητική δομή του Οργανωμένου Ελληνισμού του Καναδά, υπό «τον πρώτο μη κομματικό, κοσμικό, εθνικό θεσμό των Ελλήνων, των Κοινοτήτων και των Οργανώσεών τους στον Καναδά..».
 Παράλληλα και για την ιστορία θα αναφέρω, ότι όπως είναι γνωστό υφίσταται και η «Ελληνική Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Τορόντο Καναδά» υπό την σκέπη της οποίας τελούν  όλες οι ανά τον Καναδά Ορθόδοξες Κοινότητες με τους Ιερούς τους Ναούς και όλες οι Φιλόπτωχες Αδελφότητες, όπως και οι δύο Ιερές Μονές. Αυτή η δομή έχει ως επίκεντρο την Ορθόδοξη Χριστιανική μας πίστη, και διοικείται κυρίως από τα Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο και τις Κληρικολαϊκές Συνελεύσεις.
Επί πλέον, υπάρχει και η Οργάνωση ΑΧΕΠΑ, που κινείται ανεξάρτητα, και διατείνεται ότι εκπροσωπεί  τον Ελληνισμό. 

Οι εκ «προσωπικοτήτων»

Επανερχόμενοι στα της Διοίκησης της παρέας του Εθνικού από τον «Γιώργο Μάνιο και τον Κώστα Πάππα», θα επαναλάβω ότι το 2014, όχι μόνο δεν έκαναν εκλογές, αλλά κυριολεκτικά με το έτσι θέλω, αποφάσισαν με «Προεδρική Εντολή» να παραμείνουν στην Διοίκηση για δύο ακόμα χρόνια και επί πλέον να στρώσουν τον δρόμο για να διοικούν για πάντα το Εθνικό. Ετσι για να εξασφαλίσουν την «μονιμότητα στην Διοίκηση» τροποποίησαν τους Εσωτερικούς Κανονισμούς και σαν καλοί εκλογομάγειροι, θέσπισαν τον κανονισμό «των εκ προσωπικοτήτων μελών.» 
Σύμφωνα με αυτόν, σε όποια Επαρχία  δεν υπάρχει Επαρχιακό Κογκρέσο, ή υπάρχει αλλά δεν είναι μέλος του Εθνικού μπορεί να δημιουργείται άλλο Επαρχιακό Κογκρέσο. Αυτό το «άλλο, το παράλληλο Επαρχιακό» δεν είναι ανάγκη να εκπροσωπεί Συλλόγους, αλλά …την Αυτού Υψηλότητα, ενός εκάστου εκ των «εκ προσωπικοτήτων» που θα γίνονταν κατ’ ευθείαν μέλη του Εθνικού.
Γι’ αυτό επέμενε το «Δίδυμο της Διοίκησης του Εθνικού», ότι τα Επαρχιακά Κογκρέσα του Κεμπέκ και της B.C. αφού δεν πλήρωσαν την συνδρομή τους έθεσαν τον εαυτόν τους εκτός Εθνικού.
Το επιχείρημα αυτό όμως καταδικάστηκε απερίφραστα από την δικαστική απόφαση. Συνέπεια αυτής της δικαστικής καταδίκης, έχουμε το «ψήφισμα,» που καταργεί το «εκ προσωπικοτήτων απαρτιζόμενο Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ,» που μέσω του «ιστορικού ψηφίσματος» αναφέρεται απροκάλυπτα ότι «δημιουργήθηκε ακατάλληλα,» δηλαδή παράνομα και αντικανονικά. (Περί αυτού, αναφερόμαστε ξεχωριστά λίγο πιο κάτω.)
Το περίεργο είναι ότι ακόμα και αυτές τις αντικανονικές τροποποιήσεις του 2016, τις έθεσαν σε εφαρμογή παράνομα. Γιατί αυτές οι αλλαγές θα έπρεπε να ίσχυαν αφού προηγουμένως εγκρίνονταν από το Συνέδριο του 2016 και οπωσδήποτε δεν θα έπρεπε να συμμετείχαν στο Συνέδριο του 2016 οι «προσωπικότητες» αφού μέχρι εκείνο το Συνέδριο, οι τροποποιήσεις δεν είχαν εγκριθεί από Συνέδριο. Με άλλα λόγια, συμμετείχαν βασιζόμενοι σε μια αλλαγή Εσωτερικών Κανονισμών που ΘΑ εγκρινόταν. Θα είχε δηλαδή αναδρομική ισχύ. Αυτό γίνεται κατανοητό από ένα Δελτίο Τύπου του Εθνικού που φέρει ημερομηνία 15 Φεβρουαρίου 2017. Σε αυτό, μεταξύ των άλλων αναφέρεται ότι:
 «Τα επαρχιακά Κογκρέσα της B.C. και του Κεμπέκ και η Ελληνική Κοινότητα του New Brunswick…. καλέστηκαν επανειλημμένως να συμμετάσχουν στο Συνέδριο που διοργανώθηκε στο Τορόντο στον Νοέμβριο του 2016, είτε ως μέλη με την πληρωμή των οφειλομένων συνδρομών, ή ως παρατηρητές…..»
Ακριβώς λόγω του ότι «καλέστηκαν τα Επαρχιακά…» μεταξύ των άλλων και εκείνο του Κεμπέκ, ήταν αδύνατο να είχαν καλεστεί ανεξάρτητα «οι Προσωπικότητες» καθώς και το άλλο, εκείνο το «Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ» που απαρτιζόταν από «Προσωπικότητες.» 
Αξίζει να αναφέρουμε ότι τελικά και μετά από πολλές άκαρπες προσπάθειες να βρεθούν εκπρόσωποι Συλλόγων για να δημιουργηθούν νομότυπα τα παράλληλα Επαρχιακά Κογκρέσα του Κεμπέκ και της B.C., κατέληξαν να δημιουργήσουν μόνο το παράλληλο και εκ προσωπικοτήτων  Επαρχιακό Κογκρέσο του Κεμπέκ.
Και πάλι σαν μην έφτανε αυτό, σύμφωνα με άλλο Δελτίο Τύπου του Εθνικού (9ης Ιανουαρίου 2017) από την δεξαμενή των «Προσωπικοτήτων του Επαρχιακού του Κεμπέκ», εκλέχτηκαν στην Διοίκηση του Εθνικού οι:
Θεόδωρος Χαλάτσης, Πρόεδρος, Ηλίας Σταφυλάκης, Ταμίας,  (αν και δεν άσκησε ποτέ καθήκοντα και δεν γνωρίζει τίποτα για τα δικαστικά έξοδα), Ζωή Ηλιοπούλου Communications & Social media, Aντζη Τζουβελάκου  Cultural & Social Development, Βρασίδας Γιαννόπουλος Chair of Quebec Region και ως μέλος o Γιάννης Βάθης. Εκτός αυτών ήταν και άλλες «Προσωπικότητες,» που ως «Προσωπικότητες» ανάλαβαν να εκπροσωπούν τους Ελληνες του Κεμπέκ στο Εθνικό. 
Σημειώνουμε ότι πάντα σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου που προανάφερα από τις εκλογές αυτές, αναβαπτισμένοι εξήλθαν και ο Γιώργος Μάνιος, ανέλαβε Deputy President of  East Canada και ο Κώστας Πάππας, VP Administration/Secretary (Temporary). Εκείνο το “Temporary”  δηλαδή το «Προσωρινό» έμελλε να επαληθεύσει για μια ακόμα φορά την ρήση του Χαρίλαου Τρικούπη «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» αλλά αυτό, προσωρινά, και λόγω μονιμότητας του προσωρινού, προσωρινά ας το αφήσουμε στην άκρη….

Πορεία προς τα δικαστήρια…

Όπως ήταν επόμενο, λόγω των πολλών παρανομιών καθώς και του σφετερισμού της Διοίκησης του Εθνικού που από το 2014 ως το 2016,  γινόταν από το δίδυμο «Γιώργου Μάνιου και Κώστα Πάππα», και κατόπιν (από το 2016 και έως σήμερα)  και από τον «εκ προσωπικοτήτων» νεοεκλεγέντα Πρόεδρο Dr. Θεόδωρο Χαλάτση, προκλήθηκαν πολλαπλές αντιδράσεις. Στην συγχορδία  των αντιδράσεων, και των εκατέρωθεν αντιπαραθέσεων (πύρινες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές αντιπαραθέσεις και άρθρα με βαρύτατες κατηγορίες στον Τύπο και ιδιαίτερα στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης) συμμετείχαν από την μια πλευρά οι διοικούντες το Εθνικό και από την άλλη τα Επαρχιακά Κογκρέσα της B. C. και του Κεμπέκ, καθώς και εκπρόσωποι των Κοινοτήτων Μοντρεάλ, Τορόντο, Βανκούβερ και Νew Brunswick. Οι αντιπαραθέσεις συχνά, λόγω επίδειξης δυνάμεων, αλλά και τήρησης του πρωτοκόλλου καθώς  και διεκδίκησης πρωτοκαθεδριών, έφταναν και σε εκδηλώσεις Συλλόγων και Κοινοτήτων …
 …Επόμενο ήταν η αντιπαράθεση να φτάσει στα δικαστήρια, και φυσικό επακόλουθο ήταν οι δικηγόροι να στοιχίσουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες δολάρια, που είχαν δεν είχαν, καλέστηκαν και οι δύο πλευρές να πληρώσουν.

Δικαστική απόφαση με ….δύο νικητές;

 Όμως, εδώ είναι το παράξενο… αν και η δικαστική απόφαση είναι σαφής, την ερμήνευσαν ως νίκη τους και οι δύο πλευρές.
Αποφεύγοντας να μπω στα των λεπτομερειών της δικαστικής απόφασης, θα αντιγράψω από την συνέντευξη του κ. Νίκου Πάνου που δημοσιεύσαμε την περασμένη εβδομάδα, την πολύ εύστοχη ερώτησή του: 
{«Γιατί οι του Εθνικού στα τελευταία τους ψηφίσματα, «που με τόσο δικολαβικό τρόπο παρουσίασαν  ως συμβιβαστική λύση» αναφέρουν ότι:
«Σε ότι αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κεμπέκ (QRC), δήλωσε ότι δημιουργήθηκε ακατάλληλα και χωρίς εξουσιοδότηση. Επιπροσθέτως, παρόλο που δεν το απαιτούσε η δικαστική απόφαση, το ΕΣ αποφάσισε ομόφωνα να διαλύσει το QRC με άμεση ισχύ;»}

«ψηφίσματα,»  «εκ προσωπικοτήτων,» «δημιουργήθηκε ακατάλληλα»
Και τρέχα γύρευε και …Νικολοκαρτέρα

Αφού τονίσω, ότι άλλο οι αποφάσεις, που ως αποφάσεις πρέπει να γίνονται σεβαστές, και άλλο είναι τα «ψηφίσματα» που είναι κυρίως έκφραση για κάτι που θα θέλαμε να γίνει, ή να μην γίνει, όπως για παράδειγμα: Ζητούμε μέσω Ψυφίσματος: «Ο Ιερός Ναός της Αγίας Σοφίας να μην γίνει Τζαμί.»
 Αναρωτιέμαι, λοιπόν, από πότε ένα «ψήφισμα» του Δ.Σ. του Εθνικού, παίρνει μορφή απόφασης, απόφασης που τίθεται σε άμεση ισχύ και μάλιστα μιας τόσο βασικής για την νέα δομή που προσπάθησε να δώσει στο Εθνικό το «δίδυμο» που επί χρόνια το διοικεί; 
Θα έλεγα, ακόμα, από πότε αυτά «τα ψηφίσματα» φτάνουν στο σημείο να προβαίνουν σε άμεση διάλυση, του «εκ προσωπικοτήτων» Επαρχιακού; Σαφέστατα δεν αναγνωρίζουν έτσι ότι αυτό το «εκ προσωπικοτήτων Επαρχιακό, δημιουργήθηκε ακατάλληλα και χωρίς εξουσιοδότηση» και επομένως έγινε αιτία να εκθέσει τα άτομα που το επάνδρωσαν;
Συνειρμούς, απλούς συνειρμούς κάνω και δεν θέλω  να θεωρηθεί ότι μπαίνω στα θέματα του Επαρχιακού του Κεμπέκ. Αυτό το αφήνω στην κρίση σας. Μόνο θα ρωτήσω, μεταξύ των «εκ προσωπικοτήτων διαλυομένων με άμεση ισχύ» συγκαταλέγεται και ο Πρόεδρος Dr Χαλάτσης; 
Αναφέρομαι στον Dr. Χαλάτση, όχι μόνο επειδή κανένας από τους άλλους, τους εκ «προσωπικοτήτων» δεν έχει να παρουσιάσει στον παροικιακό ορίζοντα έστω και μία δήλωση, αλλά επειδή ο Dr Θεόδωρος Χαλάτσης, που πολλά μπορεί να προσφέρει, όχι μόνο έλαβε μέρος στην Γ.Σ. του Εθνικού που έγινε 2016, ως εκπρόσωπος του εκ προσωπικοτήτων επαρχιακού Κογκρέσου, αλλά  έκτοτε παρουσιάζεται και ως  Πρόεδρος του Εθνικού.
Αν και αυτός συγκαταλέγεται στο εκ προσωπικοτήτων Επαρχιακό του Κεμπέκ, αυτό δηλαδή που δημιουργήθηκε «ακατάλληλα και χωρίς εξουσιοδότηση,» τότε και αυτός είναι ένας από εκείνους που μέσω του «ψηφίσματος που έχει άμεση ισχύ,» είναι εκτός Εθνικού! 
Πάντως οφείλω να παραδεχτώ τον δικολαβικό  τρόπο σύνταξης του «Ψηφίσματος» της Διοίκησης του Εθνικού, που συνεδρίασε στις 17 Μαΐου 2020.
Από δικολαβική άποψη, είναι τέλειο. Διαβάστε το για μια ακόμα φορά με την ανάλογη προσοχή:
«Σε ότι αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο του Κεμπέκ (QRC), δημιουργήθηκε ακατάλληλα και χωρίς εξουσιοδότηση. Επιπροσθέτως, παρόλο που δεν το απαιτούσε η δικαστική απόφαση, το ΕΣ αποφάσισε ομόφωνα να διαλύσει το QRC με άμεση ισχύ».
Μα αγαπητοί,  προς τι ο παραπειστικός τρόπος  και οι νεφελώδεις ανακοινώσεις; 
Γιατί συνεχίζετε να προσβάλετε τά «εκ προσωπικοτήτων» μέλη του «δοτού» Επαρχιακού Κογκρέσου; 
Γιατί, προσβλητικά τους ζητήσατε να αυτοδιαλυθούν;
Γιατί θεωρείτε αφελείς τους Ελληνες του Καναδά;
Γιατί δεν ομολογείτε ευθέως τα λάθη σας, λάθη που επικυρώθηκαν και από την δικαστική απόφαση;
Το: «δημιουργήθηκε ακατάλληλα και χωρίς εξουσιοδότηση,» πέρα του ότι παραπέμπει σε έξυπνη αλλά άκρως διφορούμενη σοφιστεία,  δεν αποκαλύπτει και παρανομία;
Αμ, εκείνο το: «ΕΣ αποφάσισε ομόφωνα να διαλύσει το QRC με άμεση ισχύ» δεν αποκαλύπτει μία ακόμα παρανομία;
Γιατί δεν προβαίνετε σε Σύγκληση Συνεδρίου, ενός Συνεδρίου στο οποίο θα συμμετέχουν νόμιμοι αντιπρόσωποι και σύνεδροι και στο οποίο θα γίνουν και εκλογές, από τις οποίες θα σχηματιστεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο, που όλοι θα πρέπει να σεβαστούμε και στο οποίο όλοι θα πρέπει να συμπαρασταθούμε, προκειμένου ενωμένοι να προχωρήσουμε. Αλλωστε οι προκλήσεις στα Εθνικά μας θέματα είναι μεγάλες και από τους αγώνες που όλοι θα κληθούμε να δώσουμε, κανένας, μα κανένας  δεν περισσεύει!!
Και κάτι άλλο, που ως προσωπικό αίτημα ζητώ από την Διοίκηση του Εθνικού: Αποδείξτε μου επί τέλους, ότι κακώς σας κατηγορώ ως «δίδυμο, που αποβλέπει σε καρέκλες εξουσίας!!»
Θα το χαρώ ιδιαιτέρως και είμαι έτοιμος να σας ζητήσω χίλια συγνώμη!!



 

No comments:

Post a Comment