Search This Blog

Monday, June 15, 2020

Επιτέλους και μια …καλή κουβέντα για τον Σωτήριο.!!!



Διαβάζω σε τοπική …εβδομαδιαία εφημερίδα ότι, κάποιοι συγγενείς κάποιων ενοίκων των ελληνικών γηροκομείων παραπονούνται, λέει, επειδή οι ιερείς των ιδρυμάτων αυτών ΔΕΝ ανεβαίνουν στα δωμάτια των γερόντων για να τους συμπαρασταθούν πνευματικά τούτες τις δύσκολες μέρες της πανδημίας η οποία τους υποχρεώνει να βρίσκονται κλεισμένοι στα δωμάτιά τους… Αντί αυτού, λέει ο συντάκτης, κάθονται και πληρώνονται, ενώ με μια καλή προφύλαξη, θα μπορούσαν άνετα οι ιερείς να προσφέρουν πνευματικό έργο στους γέρους – ενοίκους.

Γνωρίζοντας από πρώτο χέρι τους διοικούντες τα φιλανθρωπικά αυτά ιδρύματα, καθώς και τις επιστημονικές, επαγγελματικές, επιχειρηματικές και φιλανθρωπικές τους ικανότητες, τις οποίες διαθέτουν, είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι θα (πρέπει να) προσπάθησαν για το καλύτερο και τους προέκυψε αυτό που υπάρχει και γίνεται από τους κληρικούς μας εκεί. Και μη ξεχνάμε – είπε καποιος  εξ αυτών– ότι οι ιερείς υπάγονται στην δικαιοδοσία του Σωτήριου ο οποίος έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε αυτά τα θέματα των κληρικών. Ένας άλλος εκ των διοικούντων, που έτυχε να συναντήσουμε, μας είπε – με κάθε επιφύλαξη , όμως - ότι το έργο αυτό έχει αναλάβει προσωπικά ο αρχιεπίσκοπος, που επισκέπτεται 2-3 φορές την εβδομάδα, τα Γηροκμεία και λόγω της αδυναμίας που τρέφει  στους ηλικιωμένους, τους οποίους αποκαλεί γονείς του, όπου βρεθεί και όπου σταθεί.!
Απορούμε λοιπόν γιατί ο εκδότης, αντί να δίνει ο ίδιος οδηγίες στους ιερείς των ιδρυμάτων αυτών,  δεν μετέφερε τα παράπονα των συγγενών στον προϊστάμενο-αρχιεπίσκοπο που είναι ο μόνος αρμόδιος, ώστε να πάρει την (μόνη) σωστή απάντηση, να διορθωθούν κάποια πράγματα και να μάθοιυμε κι’ εμείς τι γίνεται;
Να περιμένουμε μια απάντηση, έστω και τώρα; Γιατί όχι…

1 comment:

  1. Μην λέτε ότι θέλετε.
    Από ότι γνωρίζω το αρμόδιο Υπουργείο απηγόρευε την επίσκεψη όλων, στα ίδρύματα ηλικιωμένων λόγω της πανδημίας. Οι ιερείς απελύθησαν και ευρίσκονται σε αναμονή για το τι θα γίνει μελλοντικώς.
    Ψάχτε το και ίσως βρείτε την άκρη.

    ReplyDelete