Search This Blog

Wednesday, June 17, 2020

Απάντηση του προέδρου του Ελληνικού Σπιτιού κ. Γιάννη Φαναρά, για το σχόλιο της Εβδομάδας…

Από τον πρόεδρο του Ελληνικού Σπιτιού κ. Γιάννη Φαναρά, λάβαμε μια απάντηση στο δημοσίευμά μας, με αφορμή σχολίου της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Εβδομάδα». Γράφει, λοιπόν, ο κ. Φαναράς:

Αγαπητέ Αντίποδα,
Θα ήθελα να διευκρινίσω κάποια πράγματα, για το περιεχόμενο του δημοσιεύματος το οποίο παρουσιάστηκε στην τελευταία έκδοση της εφημερίδος «Εβδομάδα», σχετικά με τους ιερείς των δύο παρεκκλησίων των Ελληνικών Γηροκομείων μας.
Το εν λόγω δημοσίευμα εκτός από ανευθυνότητα εμπεριέχει και κάποια στοιχεία παραπληροφόρησης τα οποία αδικούν, όχι μόνο τα φιλανθρωπικά αυτά Ιδρύματα, αλλά και τους υπηρέτες της εκκλησίας μας κληρικούς και κατ’ επέκταση τους διοικούντες.
Το αρμόδιο Υπουργείο, με την εμφάνιση της πανδημίας, έθεσε αμέσως σε καραντίνα τα δύο Ιδρύματά μας, με στόχο να αποφευχθεί η «επίσκεψη» και η εξάπλωση του Covid-19, ενοίκους και τους εργαζόμενους σ’ αυτά.
Απαγορεύτηκε η είσοδος σε όλους τους επισκέπτες, εκτός του ααραίτητου προσωπικού το οποίο φροντίζει και εξυπηρετεί τις ανάγκες των ηλικιωμένων. Θα ήταν, επομένως, ανόητο – αν ΄χι και επικίνδυνο – να επιτρέψουμε στους δύο ιερείς, να τα επισκέπτονται και να εισέρχονται στα δωμάτιά τους για να προσφέρουν πνευματική στήριξη στους ηλικιωμένους ενοίκους αυτών. Μάλιστα, δεν ήταν επικίνδυνο μόνον για τους ιερείς αλλα και για τους γέρους τους οποίους με όλες μας τις δυνάμεις φροντίζουμε
Με την ευκαιρία ετούτη θέλω, επίσης, να πληροφορήσω τους ομογενείς ότι, από την εμφάνιση του Κορωνοϊού και το κλείσιμο των εκκλησιών, ανεστάλη και η μισθοδοσία των ιερέων, οι οποίοι έπαψαν να πληρώνονται, αφου δεν θεωρούνται εργαζόμενοι των Γηροκομείων. Ανεστάλει, δηλαδή, η σύμβασή μας με την Αρχιεπισκοπή, στην οποία καταβάλαμε κάθε μήνα την αμοιβή τους.
Κακώς, λοιπόν, [C1] αναφέρει η εφημερίδα ότι οι ιερείς μας «κάθονται και πληρώνονται»!
Ένα απλό τηλεφωνιματάκι, λοιπόν, για την επιβαλλόμενη διασταύρωση της παραπληροφόρησης, κάποιου «συγγενούς» θα ήταν νομίζω ό, τι το καλύτερο. Εκτός κι’ αν δεν έπρεπε….  
Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Γιάννης Φαναράς, πρόεδρος Ελληνικού Σπιτιού





 [C1]

No comments:

Post a Comment