Search This Blog

Monday, June 15, 2020

Μέγας …σκοτωμός για το γλείψιμο του κουταλιού.!!! Ή «Τι το θες το κουταλάκι»…


«Σκοτωμός» έγινε χθες σε εκκλησία του Τορόντο για το …γλείψιμο της λαβίδας της Θείας Κοινωνίας.!
Όταν πλησίασαν οι …πιστοί για να μεταλάβουν, ο ιερέας τους συμβούλεψε να ανοίγουν λίγο παραπάνω το στόμα τους - κατά την στιγμή του μυστήριου,- ώστε να μην ακουμπήσει η λαβίδα στα χείλη και τη γλώσσα τους…

Μόλις το άκουσαν αυτό κάποιοι …θερμόαιμοι  υποκριτές «πιστοί» …χριστιανοί της πλάκας, εξ ανέστησαν κατά του ιερέα, διαμαρτυρόμενοι έντονα, διότι- οι άνθρωποι - ήθελαν να γλείψουν κάτι και ο παπάς ΔΕΝ τους το επέτρεπε.!!!
Βέβαια θα αντιτάξει κάποιος ότι αυτά τους μαθαίνουν οι περισσότεροι ιερείς και κατηχητές, αυτά πιστεύουν και αυτά απαιτούν και άρα καλά να πάθουν, όταν τα βρίσκουν μπροστά τους… Συμβαίνει, δηλαδή, κάτι σαν τα ούρα, ας πούμε, που όταν τα ρίχνουμε στη θάλασσα τα βρίσκουμε στο αλάτι.!
Λες κι αν ΔΕΝ γλύψουν το κουταλάκι, ο Θεός θα τους βάλει μικρό βαθμό και ΔΕΝ θα περάσουν τις εξετάσεις του Αγ. Πέτρου ή όποιου άλλου έχει υπηρεσία στην πύλη, τη συγκεκριμένη ώρα της δικής τους …επίσκεψης..! Και, καλά, τη δική τους ζωή ΔΕΝ την υπολογίζουν – γιατί ποιος ξέρει τη αλητείες θα έχουν κάνει – αλλά με τη ζωή των  άλλων τι γίνεται; Καθόλου ΔΕΝ τους ενδιαφέρει αν μεταδώσουν κάτι όχι καλό, αλλά προσπαθούν όμως να πείσουν  ότι είναι Χριστιανοί.!!!
Φαρισαίοι υποκριτές, είναι όλα αυτά τα καθίκια του κερατά, αλλά, επειδή είναι και βλάκες, νομίζουν ότι ο κόσμος όλος είναι σαν κι’ αυτούς.! Θα τα ξαναπούμε όμως διότι το θέμα εχει ενδιαφέρον…
Πέρα και πάνω απ' όλα όμως αξίζει και κάποιος έπαινος στον παπαΣπύρο για την σωστή επιλογή του...

4 comments:

  1. Καλά θα κάνεις να μην ανακατεύεσαι εκεί που δεν σε σπέρνουν. Όσοι φοβούνται να μην κολλήσουν αρρώστιες, καλά θα κάνουν να μην κοινωνήσουν. Δεν του υποχρεώνει κανείς. Ας αφήσουν τους υπόλοιπους να κοινωνούν όπως κάνουν εδώ και 2000 χρόνια.
    Όσο για τον πατέρα Σπύρο, με όλο το σεβασμό, καλά θα κάνει να ακολουθήσει τις οδηγίες του σεβασμιωτάτου που δόθηκαν στις 9 Ιουνίου οι οποίες ενθαρρύνουν ( δεν υποχρεώνουν) τους πιστούς να ανοίγουν το στόμα όχι για να μήν αγγίξουν την λαβίδα, αλλά να μήν χυθεί η Θεία Κοινωνία.
    Όσο για σένα έχεις δικαίωμα να πιστεύεις ή να μην πιστεύεις. Δεν έχεις όμως δικαίωμα να βρίζεις αυτούς που πιστεύουν

    ReplyDelete
  2. Καλά θα κάνει η ...κλώσα που, ενώ φοβάτε να βάλει το ονοματάκι της, έχει το θράσος να μας συμβουλέψει τι να κάνουμε, τι να λέμε και πώς να σκεφτόμαστε, να κάτσει στ' αβγά της, αφήνοντας τους ενδιαφερόμενους να πουν επώνυμα τα παράπονά τους.! Αν, πάλι θίχτηκε διότι συμμετείχε στην "ομάδα" των φωνασκούντων υποκριτών, ας ψάξει αλλού να βρει το "δίκιο" της.! Και επειδή ΔΕΝ αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε σοβαρά με την κυρα Κατίνα, θα πούμε τούτο μόνον. Όταν κάποιος εκκλησιάζεται μια φορά την εβδομάδα, τον μήνα ή το χρόνο, υποχρεούτε να ακολουθήσει τους κανόνες που έχει θέσει η Πολιτεία, η εκκλησιαστική αρχή και η διοίκησή της... Όποιος άλλος προσπαθήσει να επιβάλει τους δικούς κανόνες είναι απλά ένας Φαρισαίος Υποκριτής ή και παλιάνθρωπος, που μόνον στον Θεό ΔΕΝ πιστεύει.! Αν όλα αυτά θεωρηθούν ως ύβρεις, ας πρόσεχαν λίγο παραπάνω... Άντε και τα ξαναλέμε, με πρώτη ευκαιρία.!

    ReplyDelete
  3. Σωστά σου μιλάει ο 11:31. Κοίταξε την δουλειά σου και μην προσβάλεις την πίστη των ανθρώπων. Και εάν θέλεις να σου σχολιάζουν οι άνθρωποι με το ονοματεπώνυμό τους, φρόντισε πρώτα εσύ να τυπώνεις το ονοματεπώνυμό σου και όχι το ψευδώνυμο αντίποδας, και να μην κουνάς το δάχτυλο. Δεν έχει κανείς την δυνατότητα ούτε τον χρόνο να ζητάει από την κυβέρνηση και την εφορία να μάθει το όνομα του ιδιοκτήτη κάθε σελίδας που διαβάζει στο διαδίκτυο. Τυχερός είσαι που υπάρχουν σχολιαστές που σε διαβάζουν, αλλά για να ενδιαφέρεσαι να μαθαίνεις και ονόματα μάλλον παίζεις τον ρόλο του καταδότη σε αυτούς που προβάλλεις και ποιος ξέρει τι άλλο.

    ReplyDelete
  4. Μέσα σε λίγες μόλις γραμμές τα είπες όλα και ξαλάφρωσες... Έγινες δικαστής δικαιώνοντας τον 11:31.! Έγινες σύμβουλος μας, λέγοντας μας να κοιτάξουμε τη δουλειά μας ενώ εσύ ΔΕΝ κοιτάζεις τη δικιά σου.! Άλλοι είναι που προσβάλουν την πίστη μας ενώ εμείς προβάλουμε απλά την απιστία τους. Κυκλοφορούν στην πιάτσα πάνω από 5.000 κάρτες με ονόματα, τηλέφωνα και ε-μαίλ του Αντίποδα, αν εσείς ΔΕΝ γνωρίζετε, το πρόβλημα είναι προφανώς δικό σας.Όσο για τους σχολιαστές, υπάρχουν, διότι μας διαβάζουν κάποιοι (5-10 ) αναγνώστες, όχι τυχαία, αφού προφανώς κάτι θα βρίσκουν στη σελίδα μας.!!! Όσο για το καταδότης, ΔΕΝ παίζουμε απλά το ρόλο αλλά είναι το χόμπι μας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, και τίποτα άλλο... Αλλά, ρε κύριε, πώς τά'μαθες όλα αυτά αλλά ΔΕΝ έμαθες το όνομά μας; Και φαίνεσαι ξύπνιο παλικάρι με γνώση γραφής αλλά όχι σοβαρής σκέψης... Και παρ' όλα αυτά, κατάφερες να ασχοληθούμε μαζί σου ενω ΔΕΝ θά 'πρεπε...

    ReplyDelete