Search This Blog

Saturday, February 4, 2017

Λίγα λόγια περί "Εθνιού"...



Άραγε, οι του  Ελληνοκαναδικού (Εθνικού)  Κογκρέσου
βλέπουν πού το έχουν οδηγήσει;

Φαίνεται ότι οι παρουσιαζόμενοι ως ηγέτες του Ελληνοκαναδικού (Εθνικού)  Κογκρέσου, αγνοούν που έχουν οδηγήσει αυτό το τριτοβάθμιο όργανο των Ελλήνων του Καναδά. Φαίνεται ότι αγνοούν, ή προσποιούνται ότι αγνοούν, ότι σφετεριζόμενοι παράνομα και αντικανονικά την διοίκησή του, το έχουν οδηγήσει σε πλήρη ανυποληψία και  στα πρόθυρα της διάλυσης;
 Το περίεργο είναι ότι φαίνεται ότι δεν έχουν καταλάβει, ή δεν θέλουν να καταλάβουν ακόμα, ότι η ομόφωνη πρόταση όλων των Επαρχιακών Κογκρέσων (πλην του Οντάριο) αποτελεί την μοναδική ελπίδα διεξόδου από
το σημερινό αδιέξοδο που το έχουν οδηγήσει.
 Από ότι μαθαίνουμε, τα Επαρχιακά Κογκρέσα από κοινού με τις Κοινότητες Τορόντο, Μοντρεάλ και Βανκούβερ μέσω επιστολής τους προς τον κ. Μάνιο, ο οποίος είχε εκλεγεί νόμιμα το 2012, του ζητούν για μια ακόμα φορά, να φροντίσει ώστε «να διοργανώσει Συνέδριο στο οποίο θα γίνουν και Εκλογές.» 
Αυτό του ζητούν «να γίνει σύμφωνα με τους Εσωτερικούς Κανονισμούς που ίσχυαν στο προηγούμενο Συνέδριο του 2012.»
 Για τα Επαρχιακά Κογκρέσα και τις Κοινότητες που προαναφέραμε,  εκείνοι οι Εσωτερικοί Κανονισμοί ισχύουν, αφού όπως τονίζουν η υποτιθέμενη αλλαγή τους «δεν έγινε σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία».
 Αυτήν την πρόταση υποβάλλουν τα Επαρχιακά Κογκρέσα. Αυτήν, ως μονόδρομο πρέπει να υιοθετήσει και ο κ. Μάνιος.
 Γιατί, ειλικρινά, πιστεύει ότι έγινε νόμιμο Συνέδριο τον περασμένο Νοέμβριο;
Πιστεύει ότι εκλέχτηκε νόμιμο Συμβούλιο;
Αν είναι έτσι, πιστεύει ότι η επιστολή/διάταγμα, που υπογράφεται μόνο από τον  υπερπρόεδρο κ. Κ. Πάππα περί καθαίρεσης και διαγραφής του προέδρου της Εξελεγκτικής (διαδικαστικά και ασχέτως προσώπων) είναι νόμιμη; 

Ειλικρινά αναρωτιέμαι κατά πόσο έχει καταλάβει ο κ. Μάνιος ότι ο γιαλός δεν είναι στραβός, αλλά αυτός και οι περί αυτόν στραβά αρμενίζουν!
Και να σκεφτεί κανείς ότι το «Εθνικό» αυτοπροσδιορίζεται ως: 
«Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».
Φανταστείτε πόσο ψηλά είχαν τοποθετήσει τον πήχη των ελπίδων τους οι ιδρυτές του «Εθνικού»  που το οδήγησαν οι σημερινοί «ηγέτες του!!» 
 Άρθρο του κ. Χρήστου Μανίκη στο Ελληνοκαναδικό Βήμα.

No comments:

Post a Comment