Search This Blog

Wednesday, February 1, 2017

Δεν μας έφτανε ο παπάς, έχουμε και τον ψάλτη…



Δεν έφτανε το …αφεντιλίκι του παπα-Φίλιππα, στον ναό του Αγ. Ιωάννου, ο οποίος ιερέας ΔΕΝ κουνάει καν το δαχτυλάκι του ώστε να μαζευτούν τα χρήματα για την επισκευή της βλάβης του καμπαναριού, η οποία κοντεύει να γκρεμίσει όλη την εκκλησία, έχουμε τώρα και τον υποτακτικό του, τον ψάλτη ο οποίος το παίζει αφεντικό και διατάσει τους πάντες για τα πάντα όσα συμβαίνουν εντός του ναού.! Θέλει ντε και καλά να δίνει εντολές ακόμα και στο προσωπικό της Κοινότητας, για το πώς θα
κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία έχουν πάρει εντολές από τα αφεντικά τους, τα οποία καλώς ή κακώς είναι η εκλεγμένη διοίκηση του οργανισμού…
Πριν από λίγες ημέρες, όπως πληροφορηθήκαμε, ο ψάλτης, ο κύρΜιχάλης όπως τον λένε, επέπληξε σε απαράδεκτο τόνο μια υπάλληλο της Κοινότητας η οποία προσπαθούσε να κάνει τη δουλειά της, σε βαθμό που η ίδια αποφάσισε να καταφύγει στα «Ανθρώπινα Δικαιώματα», καταγγέλλοντάς τον για την απρεπή συμπεριφορά του. Βέβαια με τη μεσολάβηση των ψυχρεμότερων η υπόθεση σταμάτησε εκεί, ώστε να μη γίνουμε …διεθνώς ρεζίλι, αλλά μήπως  η διοίκηση της Κοινότητας θα πρέπει να πάρει κάποια σοβαρότερα μέτρα, για την αντιμετώπιση τέτοιων φαινομένων, πριν γίνουν χιονοστιβάδα; Διότι ΔΕΝ είναι δυνατόν να ανεχόμαστε έναν παπά να μαζεύει στο ιερό του ναού τους ό, ποιους καθηρημένους,  υπόδικους και νυν κατάδικους ιερείς, χωρίς κουβέντα και τώρα να ανεχόμαστε τις ό, ποιες συμπεριφορές του ψάλτη (του) κατά του προσωπικού του οργανισμού, δίχως να μιλάει κανείς... Εκείνο που έχει και το ζουμί της υπόθεσης είναι το ότι αντί ο παπα-Φίλιππας να «πιάσει από το αυτί» τον ψάλτη και να τον ταρακουνήσει ή ακόμα και να ζητήσει την παραίτησή του ή την απομάκρυνσή του από τη θέση, το μόνο που θεώρησε …σκόπιμο να ρωτήσει ήταν το αν άκουσαν πολλά άτομα την επίθεση του ψάλτη κατά της υπαλλήλου.!!!
Ναι που λέτε, ο παπάς …δικάζει σύμφωνα με την «ποσότητα» των ανθρώπων που άκουσαν και όχι την «ποιότητα» της …θεάρεστης αυτής πράξης.! ΔΕΝ τον ενόχλησε δηλαδή η ενέργεια, αλλά πόσοι την είδαν ή άκουσαν τα λεχθέντα.! Εκεί κατάντησαν οι εκκλησιές μας στον Καναδά επί Σωτηρίου ο οποίος επίσης ενδιαφέρεται για την ποσότητά τους και όχι για την ποιότητα της προσφοράς τους. Όπου βρεθεί κι’ όπου σταθεί μας μιλάει για τους 72  ναούς που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του (ενώ παρέλαβε 22), αλλά ΔΕΝ κάνει κιχ για το πόσοι εκκλησιάζονται σ’ αυτές ή πόσες υπολειτουργούν, πόσες δεν έχουν ιερέα και πόσες είναι κλειστές.
(σημ. Αυτά είναι μια καλή …πάσα στον Σωτήριο για να βρει θέμα για μια επόμενη τηλεοπτική του εμφάνιση, ώστε να στείλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του… Και με την ευκαιρία να μας πει τι απέγινε εκείνο το μοναστήρι του π. Μαρτίνου ο οποίος του το …πούλησε για ένα ($1.00) δολάριο… και ο οποίος την επομένη της συνάντησής τους βρέθηκε «αυτοκτονημένος» λίγα μέτρα πιο πέρα από την …πρώην περιουσία του…)

No comments:

Post a Comment