Search This Blog

Friday, July 8, 2016

Σεβασμό στην αλήθεια Bloggers γρηγορείτε





Αναγνώστης μας ζήτησε ολόκληρο το άρθρο του μητροπολίτη Σωτήριου, το οποίο δημοσιεύτηκε στην «Ορθόδοξη Πορεία» στο τεύχος Φεβρουαρίου 2016, με τον παραπάνω τίτλο. Έστω και καθυστερημένα το αναδημοσιεύουμε, μη έχοντας άλλο μέσω επικοινωνίας μαζί του.

Γράφει, λοιπόν, επί λέξει, ο κ. Σωτήριος, στην «Ο. Π»:


Σεβασμό στην αλήθεια Bloggers γρηγορείτε

Την αλήθεια ό,τι και να την κάνεις, θα παραμείνει αλήθεια. Όσο και να την κακοποιήσεις, θα είναι η αλήθεια. Ό,τι και να την κάνεις, ο χρόνος αργά ή γρήγορα θα φέρει στην επιφάνεια την αλήθεια. Όσο και αν κακοποιείς και δεν σέβεσαι και αν συκοφαντείς την αλήθεια, αυτή η αλήθεια, μια μέρα θα σε ρεζιλέψει.
 Η συκοφαντία της αλήθειας, όταν συνδυάζεται και με την ανωνυμία, γίνεται τραγωδία. Γίνεται κωμωδία, που στο τέλος κάμνει όλους να γελούν, εκτός βέβαια από τον συκοφάντη και ανώνυμο, ο οποίος ξεσκεπάζεται.
 Πολλοί από τους bloggers κρύβονται πίσω από την ανωνυμία και συκοφαντούν την αλήθεια. Ο ανώνυμος είναι δειλός. Είναι λιποτάκτης. Είναι σιχαμερός. Φοβάται την αλήθεια. Δεν μπορεί να την κοιτάξει κατάματα.
 Είναι οι bloggers τόσο αφελείς; Πιστεύουν ότι, ό,τι γράφουν-αυτοί και ανώνυμοι σχολιαστές- είναι και θα παραμείνει κρυφό; Δεν ξέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες του κράτους γνωρίζουν τα πάντα; Δεν γνωρίζουν ότι λόγω του τζιχανισμού κάνουν εξωνυχιστικές έρευνες; Άραγε δεν είναι και οι bloggers, οι οποίοι συκοφαντούν, ένα είδος τζιχαντιστών;
 Η αλήθεια είναι ο ίδιος ο Θεός. Και «Θεός ου μυκτηρίζεται».  Ο Θεός δεν μυκτηρίζεται. Κανένας δεν μπορεί να εμπαίξει τον Θεό. Άραγε οι bloggers, γνωρίζουν την πραγματική έννοια της λέξης γρηγορείτε;

No comments:

Post a Comment