Search This Blog

Saturday, July 9, 2016

Μα, επιτέλους, πόση ΒΛΑΚΕΙΑ δέρνει τους ηΓΕΤΕΣ, εκεί μέσα στο «Εθνικό»;




ΔΕΝ σέβονται πλέον –αν τον σεβόταν ποτέ- ούτε τον εαυτό τους; Πόσο αρέσκονται στις απανωτές σφαλιάρες του κ. Μανίκη, ώστε να συνεχίζουν να τον προκαλούν με τις ηλίθιες επιστολές τους; 
Πίστεψαν οι αναιδέστατοι ότι ο Μανίκης είναι μια εύκολη λεία και προσπαθούν να τον ..τρικλοποδιασουν, αλλά βρήκαν τον …μπάρμπα τους.!
Βέβαια θα αντιτάξει κάποιος και σωστά: μα τον προεδρά τον
«συνέλαβαν» με τη «γίδα» στην πλάτη κι’ αυτός κυκλοφορεί δημόσια παριστάνοντας τον ηΓΕΤΗ μας, για πια ντροπή μιλάμε; Ας παρακολουθήσουμε, όμως, το άρθρο-απάντηση του εκδότη του «Ελληνικαναδικού ΒΗΜΑτος» του Μόντρεαλ, που είναι τόσο τεκμηριωμένη ώστε να μη χρειάζονται περισσότερα δικά μας σχόλια… Τα λέει ΟΛΑ.!


ΣΤΟ «ΕΘΝΙΚΟ» ΚΟΓΚΡΕΣΟ
ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟ ΔΑΣΟΣ!!



Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβα στις 2 Ιουλίου μία επιστολή από τον κ. Κώστα Πάππα, ο οποίος έχει χρηματίσει Πρόεδρος του «Εθνικού» (Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου). Aπό ότι έχει διαπιστωθεί, τώρα τελευταία λόγω του ότι πολλά από τα έργα και τις ημέρες του «Εθνικού» ήλθαν στο φως της δημοσιότητας, συχνά πυκνά είτε μέσω ραδιοφωνικών συνεντεύξεων, είτε μέσω γραπτών του παρεμβάσεων,  παρουσιάζεται ως «εκπρόσωπος τύπου» του «Εθνικού.» Ετσι φαίνεται καθαρά ότι από κοινού με τον Πρόεδρο του «Εθνικού» κ. Γιώργο Μάνιο, διοικούν το «Εθνικό,» η διοίκηση του οποίου έχουμε τονίσει, και με στοιχεία αποδείξει, ότι προ πολλού θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί, αφού παραβιάζει ασύστολα και προκλητικά  τους Εσωτερικούς Κανονισμούς  του και «σφετερίζεται την εξουσία του». Για να μην νομίσει κάποιος ότι υπερβάλουμε για την απόλυτη επιρροή του κ. Κώστα Πάππα στα του «Εθνικού», αυτή  διαπιστώνεται και στον «επιλεκτικό διορισμό» των τεσσάρων από το Κεμπέκ, αφού όχι μόνο αυτός  γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα» στο Μόντρεάλ, αλλά και οι διορισθέντες ανήκουν στο στενό φιλικό του περιβάλλον.
Η επιστολή του κ. Κώστα Πάππα
Δεν σας κρύβω ότι την επιστολή του κ. Πάππα, την δέχτηκα με μεγάλη χαρά, επειδή πίστευα ότι μέσω αυτής θα καταδεχόταν να απαντήσει στις ερωτήσεις που του είχα υποβάλλει.
Όταν την διάβασα, διαπίστωσα ότι δυστυχώς διαψεύστηκα, αφού σε καμία από τις ερωτήσεις μου δεν καταδέχεται να απαντήσει. Πάντως, ασχέτως  των απαράδεκτων χαρακτηρισμών του, για να ακουστεί και η άποψη του κ. Πάππα, δημοσιεύω ολόκληρη την επιστολή του :  
Κ. Εκδότα, 
Στην έκδοση του εντύπου σου, της 11 Ιουνίου 2016, στην σελίδα 54, στο κάτω μέρος της τελευταίας κολόνας, μεταξύ άλλων ψευδών, αποκυημάτων της νοσηρής φαντασίας σου και της αντιπάθειας που έχεις για το άτομό μου, για ανεξήγητους λόγους, γράφεις: «…Το Ίδρυμα του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου απώλεσε το δικαίωμα έκδοσης αποδείξεων για φορολογικούς λόγους, στις 5 Ιουνίου 2015 επί προεδρίας Μάνιου/Πάππα για ανεξήγητους λόγους».
Αυτό είναι ένα κακοηθέστατο ψεύδος, αναίσχυντη συκοφαντία και αισχρός λίβελλος με σκοπιμότητα να κηλιδώσεις την υπόσταση και την προσωπικότητα μου δημόσια. Το δικαίωμα έκδοσης αποδείξεων απωλέσθηκε πριν από την διοίκηση Σιδηρόπουλου και επειδή παριστάνεις τον δημοσιογράφο, κάνε μια έρευνα να το βρεις και να βρεθείς προ μεγάλης εκπλήξεως. Μια και άνοιξες τους ασκούς του Αιόλου θα υποστείς τις συνέπειες των κακών ανέμων και θα βλάψεις…φίλους σου. Όποιος σκάβει τον λάκκο του άλλου πέφτει ο ίδιος μέσα.
Γιατί το cc: στον κύριο Μανωλάκο; Ρώτα τον πατριώτη σου κ. Μανωλάκο, πρόεδρο του Εθνικού μετά το 2006, εάν μπορούσε να εκδίδει φορολογικές αποδείξεις (Donation receipts).
ΑΠΑΙΤΩ, ΠΑΡΑΥΤΑ στην επόμενη έκδοση του εντύπου σου, να ανακαλέσεις τις ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΕΣ και κακοήθεις δηλώσεις σου και συκοφαντίες, αποδεχόμενος ότι ήταν ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ.»

Αυτή είναι η επιστολή του κ. Κώστα Πάππα. Την δημοσιεύω με ιδιαίτερη χαρά προκειμένου οι αναγνώστες να μπορούν ανεπηρέαστα να σχηματίζουν την δική τους άποψη. 
 Παρακάμπτοντας  τις ύβρεις, πριν απαντήσω στα σχετικά με το «Εθνικό» ερωτήματά του, θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι δεν έχω «καμία αντιπάθεια προς το άτομό του» και δεν μπορώ να καταλάβω πως έχει σχηματίσει αυτήν την εντύπωση. Μάλιστα, «δοθείσης της ευκαιρίας»  θα προσθέσω ότι δεν έχω αντιπάθεια για κανέναν.  Άλλο όμως κριτική επί πράξεων και παραλείψεων και άλλο αντιπάθεια και μάλιστα «αντιπάθεια» που ανάγεται «σε ανεξήγητους λόγους» .  


Στο θέμα της έκδοσης αποδείξεων για φορολογικούς λόγους

Τώρα, ας έλθουμε και στο θέμα της απώλειας του δικαιώματος του «Εθνικού» να εκδίδει «αποδείξεις για φορολογικούς λόγους.» Οι δικές μου πληροφορίες αναφέρουν  ως ημερομηνία Dissolved / Revoked (=διάλυσης/ανάκλησης) , την  5η Ιουνίου 2015, επί προεδρίας δηλαδή Μάνιου/Πάππα.
Φαίνεται, κ. Πάππα ότι διαφωνείς με αυτήν την ημερομηνία και αναφέρεις ότι «το δικαίωμα έκδοσης αποδείξεων απωλέσθηκε πριν από την διοίκηση Σιδηρόπουλου.» 
Μα κ. Πάππα αν εσύ γνωρίζεις ότι  «το δικαίωμα έκδοσης αποδείξεων απωλέσθηκε πριν από την διοίκηση Σιδηρόπουλου» γιατί δεν το λες;  Ποίον «ασκό Αιόλου» απειλείς ότι θα ανοίξεις και γιατί απειλείς ότι «θα υποστώ τις συνέπειες των κακών ανέμων και από αυτούς τους ανέμους  θα βλαφτούν και  φίλοι μου;» Γιατί με παραπέμπεις στον κ. Μανωλάκο;
Και μιάς και με παρέπεμψες  στον πρώην Πρόεδρο του «Εθνικού» κ. Μανωλάκο, αυτός  απαντώντας σε σχετική μου ερώτηση, με διαβεβαίωσε ότι επί ημερών του, το «Εθνικό» διατηρούσε το δικαίωμα έκδοσης αποδείξεων για φορολογικούς λόγους.
 Αν, κ. Πάππα, ασχέτως υπό ποία διοίκηση του «Εθνικού» έχουν γίνει «παρατράγουδα» οποιασδήποτε φύσης, όπως αφήνεις να εννοηθεί, και αν σε αυτά οφείλεται «η απώλεια του δικαιώματος, έκδοσης αποδείξεων για φορολογικούς λόγους,» όχι μόνο οφείλεις να τα αποκαλύψεις, αλλά ευθύνεσαι επειδή μέχρι τώρα δεν τα έχεις αποκαλύψει!  Εχεις ακούσει κ. Πάππα ότι βάσει του ποινικού κώδικα, ευθύνη δεν φέρουν μόνον οι πάσης φύσεως παρανομούντες, αλλά  όσοι τους καλύπτουν, καθώς και όσοι τους υποθάλπουν;  Επομένως  όσους ήξεραν, ή ξέρουν τους λόγους και τα αίτια που απωλέστηκε το δικαίωμα έκδοσης αποδείξεων από το «Εθνικό», όποτε και αν αυτό έγινε, καλά θα κάνουν να αποκαλύψουν και τους υπευθύνους και το τι ακριβώς έγινε. Αυτό το ερώτημα είναι πολύ πιο σοβαρό από το αν η κατάργηση του δικαιώματος απωλέστηκε  το 2015, ή προ του 2006, ή πρό της διοίκησης Σιδηρόπουλου.
Παρά ταύτα και προκειμένου να απαντήσω στην ουσία της ερώτησής σου κ. Πάππα,  ερεύνησα το θέμα λεπτομερέστερα. Ως εκ τούτου σε παραπέμπω στο: https://www.ic.gc.ca/app/scr/cc/CorporationsCanada/fdrlCrpDtls.html?corpId=2445247&V_TOKEN=1467830246677&crpNm=Canadian%20hellenic%20congress&crpNmbr=&bsNmbr
Corporation Number
244524-7
Business Number (BN)
881773972RC0001 
Corporate Name
HELLENIC CANADIAN CONGRESS CHARITABLE FOUNDATION -
LA FONDATION DE CHARITÉ DU CONGRÈS HELLÉNIQUE CANADIEN 
Status
Dissolved by Corporations Canada (s.222) on 2015-06-05 
Governing Legislation
Canada Corporations Act - Part II - 1989-03-0

Επομένως  δεν έχουν καμία σχέση με την αλήθεια, τα γραφόμενά σου κ. Πάππα και κακώς συμπεραίνεις  ότι τα γραφόμενά μου είναι «ΨΕΥΔΕΣΤΑΤΑ» «κακοήθεις δηλώσεις,» «συκοφαντίες,» και «ΑΝΑΛΗΘΕΙΣ» αφού όλες αυτές οι κατηγορίες, διαψεύδονται και «ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ.» 

Μόνο «το κάτω μέρος της τελευταίας κολόνας» είδες κ. Κ. Πάππα;

 Ειλικρινά εκπλήσσομαι για πολλούς λόγους και για το υπόλοιπο περιεχόμενο της επιστολής του κ. Πάππα. Και αυτό επειδή αναφέρεται επιλεκτικά  μόνο «στο κάτω μέρος της τελευταίας κολόνας, της έκδοσης του εντύπου μου, της 11 Ιουνίου 2016, στην σελίδα 54…»
Μα κ. Πάππα πριν διαβάσεις «το κάτω μέρος της τελευταίας κολόνας…» δεν διάβασες και τις ερωτήσεις που γράφονται προ «της τελευταίας κολόνας;» Επ’ αυτών, γιατί δεν απαντάς; Ετσι για να θυμηθούμε τις ερωτήσεις τις υπενθυμίζω, πολύ περιληπτικά  στην διοίκηση του «Εθνικού» και ιδιαίτερα σε εσένα προσωπικά κ. Πάππα:

Σε επιστολή σας αρχικά ισχυριστήκατε ότι:  
«Το να οργανώσεις ένα Συνέδριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο από πέντε μήνες για να γίνει σωστά….»
 Κατόπιν κατηγορήσατε την διοίκηση του Επαρχιακού Κογκρέσου του Κεμπέκ, επειδή, επί πέντε μήνες προ του Συνεδρίου του Νοεμβρίου του 2014  δεν είχε φροντίσει   για την διοργάνωσή του. Ως εκ τούτου καταγγείλατε την διοίκηση του Επαρχιακού Κογκρέσου για αμέλεια. Αυτή η αμέλειά τους γράφετε, έγινε αιτία να αναβληθεί το Συνέδριο του 2014. Ετσι υποχρεωθείτε, (τι μεγάλη θυσία εκ μέρους σας!!) να αναλάβετε «το βάρος» της επιμήκυνσης της θητείας σας για δύο επί πλέον χρόνια!!
. Αυτό το επιχείρημα σας, που έτσι και αλλιώς είναι έωλο, διαψεύστηκε από την μέσω Email επιστολή του κ. Μάνιου προς τον κ. Κώστα Τρωγάδη, τότε Αντιπρόεδρο του Επαρχιακού του Κεμπέκ στο «Εθνικό». Αυτή η επιστολή Μάνιου είχε κοινοποιηθεί και σε άλλα στελέχη του «Εθνικού.».
 Σε αυτήν, που φέρει ημερομηνία 8 Οκτωβρίου 2014,  ο ίδιος ο κ. Μάνιος όχι μόνο ζητούσε  την αναβολή του Συνεδρίου, αλλά συνιστούσε να μετατεθεί το Συνέδριο για την Άνοιξη του 2015. Συγκεκριμένα η  επιστολή αυτή σε ελεύθερη μετάφραση αναφέρει:
«Δεν μπορούμε να έχουμε το Συνέδριο το Νοέμβριο, (του 2014) καθώς υπάρχουν πάρα πολλές δεσμεύσεις και άλλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες. Εδώ στο Οντάριο έχουμε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων στις 15 Νοεμβρίου.
Ας προσπαθήσουμε να το οργανώσουμε την Ανοιξη του 2015. Δώσε μου μερικές πιθανές ημερομηνίες. Περαιτέρω θα πρέπει να έχουμε μια πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου είτε στο Μόντρεαλ, είτε στο Τορόντο, στα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο του 2015. Επί πλέον πρέπει να βρούμε και χρήματα για τους συμβούλους της BC, Manitoba, και Αλμπέρτα για να παραστούν στo συνεδρίαση. Θα σας καλέσω στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για να συζητήσουμε κάποιες από αυτές τις προκλήσεις. 
Γιώργος»
Δεν είναι αφοπλιστικά αποκαλυπτική αυτή η επιστολή σας κ.κ. Γ. Μάνιο και Κ. Πάππα; Και όταν κάποιος διαβάσει αυτήν την επιστολή, δεν θεωρεί ως απόλυτα αναληθή τον ισχυρισμό σας, ότι «Το να οργανώσεις ένα Συνέδριο είναι μια διαδικασία που διαρκεί περισσότερο από πέντε μήνες για να γίνει σωστό….» 

Εκτός αυτών, όπως έχω γράψει, το Σάββατο (4 Ιουνίου 2016), συμμετείχα στο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα «Ράδιο Ακρίτες» του κ. Κώστα Δανιηλίδη, (μεταδίδεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 4:00 ως τις 6:00 μ.μ. από το CJLV στο 1570  ΑΜ και σας συνιστώ να το παρακολουθείτε). Στην συζήτηση έλαβε μέρος μέσω τηλεφώνου  «για να διευκρινίσει και να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση,»  ο Πρόεδρος του «Εθνικού» κ. Μάνιος. Στον διάλογο συμμετείχε επίσης  και  ο πρώην Πρόεδρος του «Εθνικού» κ. Κ. Πάππας, ο οποίος είναι γνωστό ότι γνωρίζει πολλές από τις  δραστηριότητες (παρασκηνιακές αλλά και λίαν νεφελώδεις, κυριολεκτώ εν προκειμένω) του «Εθνικού.» Ο κ. Πάππας μάλιστα ήταν παρών στο Στούντιο. 
Τόσο ο κ. Δανιηλίδης, όσο και εγώ, θέσαμε στους συνομιλητές μας, ορισμένες ερωτήσεις, επί των οποίων ουσιαστικά δεν λάβαμε καμία διευκρινιστική  απάντηση.
 Δεν λάβαμε απάντηση στο γιατί παραμένει το σημερινό Δ.Σ. του «Εθνικού» πέρα της διετίας, αφού  αν είχε δημοκρατική ευαισθησία, στην καλύτερη περίπτωση θα έπρεπε αρχικά και για περίοδο λίγων εβδομάδων να ενεργούσε μόνο σαν «υπηρεσιακό» και το συντομότερο να είχε διεξαγάγει νέες εκλογές.   (Δυστυχώς, μέχρι το περασμένο Σάββατο δεν γνωρίζαμε την αποκαλυπτική επιστολή της 8ης Οκτωβρίου 2014, του κ. Μάνιου προς τον κ. Τρωγάδη.), 
Δεν λάβαμε απάντηση, στο γιατί μόνο μια μικρή ομάδα του «Κονκλάβιου του Εθνικού στο Τορόντο» προέβη σε παράτυπη, παράνομη και ετσιθελική αλλαγή του Καταστατικού καθώς και Τροποποίηση των Εσωτερικών Κανονισμών,
Δεν λάβαμε απάντηση ούτε και για τον τρόπο που έγινε η αποκαλουμένη στην επιστολή Μάνιου «εκλογική διαδικασία,» μέσω της οποίας επιλέχτηκαν και διορίστηκαν τέσσερα άτομα από το Κεμπέκ στην διοίκηση του «Εθνικού». Εκτός αυτών, το περίεργο είναι ότι με κανέναν τρόπο δεν θέλησαν να αποκαλύψουν τα ονόματα των τεσσάρων!!
Ο κ. Μάνιος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επανέλαβε ότι ο διορισμός έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης και με πλήρη σεβασμό των Εσωτερικών Κανονισμών. Αυτό άλλωστε υπενθυμίζουμε ότι είχε γράψει και στην επιστολή του. Ιδού η σχετική αναφορά του: 
«Τα άτομα του Κεμπέκ προτάθηκαν, δευτερώθηκαν, αποδέχτηκαν και ψηφίστηκαν ομόφωνα από όλες τις συμμετέχουσες στην τηλεδιάσκεψη επαρχίες . Κανένας από το Κεμπέκ δεν πρότεινε τον πρόεδρο του Επαρχιακού για να μπεί στην διαδικασία εκλογής.»
Επαναλάβαμε στον κ. Μάνιο την ερώτηση, την οποία, έχω υποβάλει και γραπτώς και την οποία υποχρεώνομαι να επαναλάβω: 
 Κατά πόσο τα της τηλεδιάσκεψης μαγνητοφωνήθηκαν, ή έστω τηρήθηκαν πρακτικά, έτσι ώστε εκτός των άλλων,  να διαπιστώσουμε και τα του υποτιθέμενου δημοκρατικού τρόπου λειτουργίας του Εθνικού.
 Αν δεν έχουν μαγνητοφωνηθεί, ζητήσαμε να δοθούν στην δημοσιότητα τα πρακτικά τα οποία οπωσδήποτε πρέπει να τηρούνται.

Αυτά τα ερωτήματα  κ. Πάππα, σας υπενθυμίζω ότι  είναι γραμμένα και λίγο πριν από «το κάτω μέρος της τελευταίας κολόνας της έκδοσης του εντύπου μου, της 11 Ιουνίου 2016, στην σελίδα 54…»
Τα πολύ απλά αυτά ερωτήματα, δυστυχώς παραμένουν ακόμα αναπάντητα. Αυτά, σας υποχρεώνουν να παραιτηθείτε, αφού κάθε ημέρα που παραμένετε στην διοίκηση εξόφθαλμα και αναντίρρητα σφετερίζεστε την εξουσία του «Εθνικού.»  Παραιτηθείτε γιατί ουδέποτε τόσοι λίγοι, δεν ζημίωσαν τόσο πολύ, το «Εθνικό» που είναι το τριτοβάθμιο όργανο των οργανωμένων Ελλήνων του Καναδά, που μπορεί και πρέπει να προσφέρει πολλά. 
Tόσο εσύ προσωπικά κ. Κ. Πάππα, όσο και ο πρόεδρος του «Εθνικού» κ. Γ. Μάνιος ή όποιος άλλος από αυτό θέλει, μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα που για μια ακόμα  φορά, με υποχρεώσατε να σας υποβάλλω, αφού οι αποδέκτες τους φαίνονται: «Τυφλοί τά τ᾽ ὦτα τόν τε νοῦν τά τ᾽ ὄμματ᾽ εἶ», δηλαδή «είναι τυφλοί στα αυτιά, στο μυαλό και στα μάτια...»  όπως ακριβώς και επί λέξει διατυπώνεται  σε μια αρχαία  Ελληνική τραγωδία του Σοφοκλή, (στίχος 371) που τι σύμπτωση (!!!) φέρει τον τίτλο Οιδίπους Τύραννος!!...

Χρήστος Α. Μανίκης
Ελληνοκαναδικό Βήμα
Μοντρεάλ  9 Ιουλίου 2016

No comments:

Post a Comment