Search This Blog

Sunday, July 3, 2016

ΜΟΝΤΡΕΑΛ: Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνεδρίαση του νεοεκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινότητας



Δηλώσεις του προέδρου της Ν. Παγώνη:
Σφετεριστές της εξουσίας
οι ηγέτες του Ελληνοκαναδικού «Εθνικού» Κογκρέσου
Από το Ελληνοκαναδικό ΒΗΜΑ

 Την  περασμένη Δευτέρα 27 Ιουνίου έγινε η πρώτη υπό τον κ. Παγώνη  συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητος Μείζονος Μοντρεάλ  που προήλθε από την εκλογική αναμέτρηση της 12ης Ιουνίου.
 Σε αυτήν την Συνεδρίαση εκτός της κατανομής των διαφόρων Γραμματειών,  δηλαδή του νέου άτυπου φυσικά "Υπουργικού Συμβουλίου" του κ. Παγώνη, πάρθηκαν αποφάσεις και ελέχθησαν μερικά πράγματα τα οποία είναι σημαντικά, πολύ σημαντικά για την πορεία της Κοινότητας μας. 
 Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητος, απαντώντας σε σχετική με το Κογκρέσο ερώτηση αναφέρθηκε στα όσα συγκλονίζουν το Ελληνοκαναδικό «Εθνικό» Κογκρέσο  καθώς και στους κινδύνους διάσπασης, ακόμα και
διάλυσης που δείχνουν το άσχημό τους πρόσωπο.
Χωρίς επιφυλάξεις ο κ. Παγώνης αφού απεκάλεσε την σημερινή ηγεσία του «Εθνικού» (Σ.Γ. Γιώργου Μάνιου και Κώστα Πάππα κυρίως) ως σφετεριστές της εξουσίας, ως επικίνδυνους για την απρόσκοπτη λειτουργία του ανώτατου οργάνου των Ελλήνων του Καναδά, επαίνεσε την στάση των Επαρχιακών Κογκρέσων του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας τονίζοντας μάλιστα ότι: «καλά έκαναν και καλά κάνουν και κατακρατούν την συνδρομή τους προς το «Εθνικό» αφού αφ’ ενός την αιτιολόγησαν εγκαίρως και απόλυτα, και αφ’ ετέρου οι του «Εθνικού» δεν έχουν παρουσιάσει ούτε και στοιχειώδους σοβαρότητας οικονομικούς απολογισμούς».
Συνεχίζοντας, πρόσθεσε  «ότι ως Κοινότητα είμαστε, στο πλευρό των Επαρχιακών Κογκρέσων και ζητούμε από το «Εθνικό» όχι μόνο να σταματήσει κάθε κίνηση αλλαγής του Καταστατικού και τροποποίησης των Εσωτερικών Κανονισμών, αλλά και να προβεί και σε ανάκληση των όσων παράτυπα άλλαξαν αφού ούτε γίνονται με αυτόν τον τρόπο, ούτε σεβάστηκαν τους Εσωτερικούς Κανονισμούς και το Καταστατικό και φυσικά οποιαδήποτε αλλαγή γίνεται δεν μπορεί να έχει αναδρομική ισχύ.» 
Ο κ. Παγώνης, υπενθύμισε ότι τροποποιήσεις αυτού του είδους γίνονται σε Ειδικές Γενικές Συνελεύσεις και μάλιστα με την σύμφωνη γνώμη των 2/3 των παρευρεθέντων μελών. Επομένως είπε, αποφάσεις που έχουν αναδρομική  ισχύ, ή αποφάσεις που διορίζουν άτομα στο Διοικητικό Συμβούλιο, ή εξοβελίζουν την Κοινότητά μας καθώς και τις Κοινότητες του Τορόντο και του Βανκούβερ, από την θέση που ex officio ως ιδρυτικά μέλη έχουν στο Διοικητικό Συμβούλιο, και μάλιστα χωρίς να μας έχουν ενημερώσει προηγουμένως είναι άκυρες, είναι απαράδεκτες, είναι παράνομες  και δεν χρειάζεται  να ανακληθούν, αφού απλούστατα ΔΕΝ ισχύουν.
 Παράλληλα υπενθύμισε ότι «ένα Διοικητικό Συμβούλιο που εκλέγεται για δύο χρόνια, αν παραμείνει πλέον αυτού του χρονικού διαστήματος, όπως γίνεται σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο του «Εθνικού» είναι παράνομο και οι φερόμενοι ως ηγεσία του είναι σφετεριστές της διοίκησής του και πρέπει να παραιτηθούν αμέσως.» 
 Ο κ. Παγώνης ζήτησε την όσο το δυνατόν γρηγορότερη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης του «Εθνικού» όπου θα γίνουν και εκλογές προκειμένου να εκλεγεί νέο Διοικητικό Συμβούλιο  και το ¨Εθνικό» να επανέλθει στην νομιμότητα.
 Αξίζει να αναφέρουμε ότι ανάλογη θέση για το «Εθνικό» είχε εκφράσει ο κ. Παγώνης και στην συνέντευξη που παρεχώρησε το περασμένο Σάββατο, 25 Ιουνίου στον κ. Κώστα Δανιηλίδη στο Ραδιοφωνικό Πρόγραμμα «Ραδιο Ακρίτες» που υπενθυμίζουμε εκπέμπεται κάθε Σάββατο και Κυριακή από τις 4:00 ως τις 6:00 από τον ραδιοφωνικό σταθμό CJLV που εκπέμπει στο 1570 ΑΜ.
 Κατά τα άλλα ο κ. Παγώνης ζήτησε από όλα τα μέλη του Δ.Σ. ενδιαφέρον,  δουλειά και συμμετοχή, αφού, όπως για μια ακόμα φορά τόνισε, έχουμε την καλύτερη Κοινότητα του Απόδημου Ελληνισμού και όλοι οι συμπάροικοι περιμένουν πολλά από εμάς.

Χρήστος Α. Μανίκης
Ελληνοκαναδικό Βήμα, Μόντρεαλ

No comments:

Post a Comment