Search This Blog

Tuesday, May 17, 2016

Άρχισαν τα …όργανα.!



Δεν είμαστε οι μόνοι που καταγγείλαμε τις ύποπτες μεθοδεύσει των ηΓΕΤΩΝ του δήθεν «Εθνικού Κογκρέσου» στο οποίο …προΐσταται ο γνωστός απατεωνίσκος. Έρχεται με τη σειρά του και ο κ. Μανίκης εκδότης του Βήματος του Μόντρεαλ ο οποίος σε εμπεριστατωμένο  άρθρο του το οποίο δημοσιεύουμε παρακάτω, γράφει:


Το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο μπροστά σε μεγάλη κρίση


Δεν ξέρω αν έχετε πληροφορηθεί τα τεκταινόμενα στο Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, το οποίο όπως είναι γνωστό είναι τριτοβάθμιος φορέας και θεωρητικά τουλάχιστον, είναι το ανώτερο όργανο των Ελλήνων του Καναδά. 
Μάλιστα όπως αυτοπροσδιορίζεται σε ανακοίνωσή του είναι:
«Ο πρώτος μη κομματικός, κοσμικός, εθνικός θεσμός των Ελλήνων, των κοινοτήτων και των οργανώσεών τους στον Καναδά, αφιερωμένο να εργάζεται από κοινού για να προωθεί την δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την πολιτική ευθύνη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, τη πολιτιστική
πολυμορφία και την οικονομική δικαιοσύνη για όλους τους Καναδούς».
Οσους θέλουν να πληροφορηθούν περισσότερα, παραπέμπονται στον Πρόεδρό του κ. Γιώργο Μάνιο. Ο αριθμός τηλεφώνου του είναι 1.647-216-3264, η ιστοσελίδα του είναι: chcpresidium@gmail.com»
 Αρχικά λοιπόν θα πρέπει να τονίσουμε ότι ένας οργανισμός όπως είναι το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, ένας οργανισμός που διατείνεται ότι «προωθεί την δημοκρατία» θα πρέπει πρωτίστως να την εφαρμόζει το ίδιο.
 Όμως ενώ οι Εσωτερικοί Κανονισμοί του, αναφέρουν ότι οι εκλογές για την ανάδειξη του Διοικητικού του Συμβουλίου πρέπει να γίνονται ανά διετία, την τελευταία φορά που έγιναν εκλογές σε αυτό ήταν το 2012. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ενώ είχε συμφωνηθεί ώστε οι εκλογές να γίνονταν το 2014, συνεχώς ετεροχρονίζεται η ημερομηνία διεξαγωγής τους και αναθεωρείται ο τόπος του Συνεδρίου, στο οποίο θα διεξαχθούν και οι εκλογές. Ετσι μέχρι τώρα δεν φαίνεται στον ορίζοντα, ούτε καν πρόθεση για  ανακοίνωση ημερομηνίας νέων εκλογών.
Αναρωτιέμαι αν αυτό είναι δείγμα «πρoώθησης της δημοκρατίας.»
 Ως τόσο έχουμε και άλλα, αφού ναι μεν το κέντρο της δύναμης του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου βρίσκεται στο Οντάριο, αλλά υπάρχουν και τα επαρχιακά Κογκρέσα του  Κεμπέκ, της Βρετανικής Κολομβίας και της Αλμπέρτας. 
Από ότι έχω πληροφορηθεί, λόγω των διαφορών που έχουν σημειωθεί μεταξύ τους, τους τελευταίους κυρίως μήνες, τα Κογκρέσα του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας, βρίσκονται σε μόνιμη διαμάχη με την διοίκηση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου. Αιτία της σύγκρουσης είναι τόσο το αίτημά τους για άμεση διεξαγωγή νέων εκλογών, που ματαίως επί χρόνια ζητούν, όσο και το επί πλέον αίτημά τους για οικονομικό απολογισμό, που ισχυρίζονται ότι επί χρόνια, ούτε καν έχουν δει!!..
Λόγω μη ανταπόκρισης της διοίκησης του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, στα αιτήματα των δύο Επαρχιακών Κογκρέσων, αυτά προ μηνών μέσω επιστολής τους, ανακοίνωσαν στην κεντρική διοίκηση ότι, έως ότου ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, για εκλογές και κυρίως για λεπτομερή οικονομικό απολογισμό,  αυτά δεν θα στέλνουν στο Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο, την οικονομική τους συνδρομή.
 Ακόμα και αν οι διαφορές ήταν μόνο αυτές θα καταλάβαινε κανείς ότι υπάρχει θέμα δυσλειτουργίας και βαθιάς κρίσης στο Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο.
 Όμως δυστυχώς υπάρχουν και χειρότερα, αφού η διοίκηση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, όχι μόνο προχώρησε σε μονομερή παύση αναγνώρισης των Διοικήσεων των Κογκρέσων  του Κεμπέκ και της Βρετανικής Κολομβίας, αλλά στην θέση τους για το Κεμπέκ διόρισε τέσσερα άτομα. Από αυτά τα τρία, δεν εκπροσωπούν κανέναν σύλλογο, ενώ το τέταρτο, ναι μεν είναι υψηλόβαθμο στέλεχος παροικιακού Συλλόγου, αλλά ο Σύλλογος αυτός δεν είναι μέλος του Επαρχιακού Κογκρέσου.

 Όλα αυτά, όσο απαράδεκτα και αν φαίνονται είναι θέματα καθαρά διοικητικά. Γιατί δυστυχώς, πέρα αυτών, υπάρχει και ένα άλλο θέμα, μέσω του οποίου φαίνεται περίτρανα ότι το Ελληνοκαναδικό Κογκρέσο. δεν σέβεται το αυτοδιοίκητο, ούτε των Συλλόγων, ούτε των Επαρχιακών Κογκρέσων. Και αυτό επειδή την περί αναγνώρισης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου επιστολή τους, (στην οποία αναφερθήκαμε και επαινέσαμε στην πρώτη σελίδα) δεν  αρκέστηκαν να την στείλουν μόνο στους Δημάρχους της Επαρχίας του Οντάριο, αλλά την έστειλαν και σε Δημάρχους μεγάλων Δήμων του Κεμπέκ όπως του Λαβάλ, του Μόντρεαλ και του Pierrefonds.
 Βέβαια αν κάποιος μας ρωτήσει «και τι το κακό έπραξαν, αφού εθνικό θέμα προωθούν» θα τους πούμε, ότι ήταν λάθος η ενέργειά τους, αφού ενήργησαν μονομερώς, αφού εν τω μεταξύ με  τους Δημάρχους Μοντρεάλ και Λαβάλ, εκτός των άλλων  επικοινωνούσε και το Επαρχιακό Κογκρέσο.
 Ετσι από ενέργειες, επικάλυψης αρμοδιοτήτων σαν αυτή, όχι μόνο σαν Έλληνες φαινόμαστε διαιρεμένοι, (κάτι που δεν είναι αλήθεια) αλλά μηδενίζουμε, έναν από τους βασικούς πυλώνες ίδρυσης του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, που ήταν και παραμένει ο παν-καναδικός συντονισμός, κυρίως σε Εθνικά Θέματα, όλων των Συλλόγων, Οργανισμών και Κοινοτήτων.
 Θα σταματήσω σε αυτά και θα αποφύγω να γράψω τα ονόματα των τεσσάρων διορισμένων μελών, μέσω των οποίων ετσιθελικά και δικτατορικά η Διοίκηση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου, αντικατέστησε την νόμιμη διοίκηση του Επαρχιακού Κογκρέσου. 
Θα αποφύγω να τα γράψω δια δύο λόγους. Ο πρώτος είναι επειδή δεν πιστεύω ότι έγινε αυτό και ο δεύτερος επειδή θα προτιμούσα να ανακοινώσει τα ονόματά τους η Διοίκηση του Ελληνοκαναδικού Κογκρέσου μέσω απαντητικής σε όσα έγραψα επιστολής, την οποία και φυσικά θα δημοσιεύσω ευχαρίστως.
Με αυτά
 Χρήστος Α. Μανίκης


4 comments:

  1. Παρ'ολο που πολλοί κατηγορούν τον ΑΝΤΙΠΟΔΑ, προσωπικα μ'αρεσει να διαβάζω τα γραπτά του....Τώρα γιατί υμνεί αυτόν τον χριστιανό-δολάριο ψεύτο-δημοσιογράφο (πρώην ψαρά) δείχνει ότι δεν πάει τους Κογκρέσο Εθνικούς ...Δικαίωμα του...αλλα γιατί να στηριχτεί στον Μανικη ο οποίος κατακρίνει έναν αρχιτέκτονα που πρόσφερε όλα τα σχέδια και την εργασία ανέγερσης του καμένου ναού της "Παναγίτσας" τελείως
    δωρεάν και να υποστηρίξει την επιλέξω άλλου με δαπάνες από την Ελλ. Κοινότητα να ανερχονται σε εκατοντάδες δολάρια ..
    Τον Μανικη τον γνωρίζει η Ελληνική παροικία του Μοντρεαλ....Ξέρει ετουτη η παροικία την εφημερίδα του Μανικη...ένα στουποχαρτο ψαλιδισμενων Ελληνικών και ξένων (παλαιών) νέων που η καλύτερη χρηση της είναι στο κάτω μέρος κλουβιών για πουλιά....αν δημοσιεύστε τούτο σας βγάζω το καπέλο ....

    ReplyDelete
  2. Ο κ. Μανίκης, αγαπητέ, στηρίζεται στους αναγνώστες του και στους διαφημιζόμενους οι οποίοι κάτι θα πρέπει να του βρίσκουν ώστε να τον στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια. Ο κ. Μανίκης, έχει τα κότσια να υπογράφει τα όσα γράφει, ώστε να μπορεί να τον κρίνει ο κάθε αναγνώστης του, ακόμα κι’ εσείς, αλλά όμως, ΔΕΝ είδα το ονοματάκι σας ώστε να μπορέσουμε να σας κρίνουμε κι΄εμείς… Γιατί τόσος φόβος; Μήπως, λοιπόν, λέτε αρλούμπες κ. ΤΙΠΟΤΑ, για να …καμαρώνετε στη συνέχεια ότι του τα …ψάλατε; Όπως θα γνωρίζετε, υποθέτω, κ. ανώνυμε μια σοβαρή μελέτη, μια τεκμηριωμένη άποψη, ένα σοβαρό άρθρο μπορεί να δημοσιευθεί και ανώνυμα, αφήνοντας τον αναγνώστη να κρίνει, αλλά το ανώνυμο κατινίστικο κουτσομπολιό – όπως το δικό σας- κατά παντός επώνυμου, όπως είναι ο κ. Μανίκης, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ.!!!
    Τέλος, παρακαλώ μη βγάλετε το καπέλο σας διότι άρχισαν οι ζέστες και ίσως επιδεινωθεί η κατάστασή σας, λόγω ηλιοφάνειας… Ευχαριστώ και τα ξαναλέμε…

    ReplyDelete
  3. Ευχαριστώ για τους επαίνους σας....Προς
    πληροφόρηση σας οι περισσότεροι που το
    προμηθεύονται είναι για να 'δουν τα μνημόσυνα και αγγελίες θανάτου ....ο φίλος σας Κυρ Μανικης αυτά που γράφει για το Εθνικό κρύβει αλήθειες και αλλαζει γεγονότα που μόνο αυτός γνωρίζει ... Για να
    δούμε όταν σύντομα λάβει απάντηση από το Κογκρέσο θα την δημοσιεύσει ;;;; Προσωπικά δεν νομίζω ....Ας κρατησωμε το καπέλο για λίγο να δούμε σε πιόν ταιριάζει καλύτερα.....

    ReplyDelete
  4. Σημασία δεν έχει το γιατί παίρνει κάποιος μια εφημερίδα αλλά το ότι την παίρνει, άρα δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι ακριβώς διαβάζει… Δεν ξέρω αν αλλάζει γεγονότα ο κ. Μανίκης, αλλά το ότι κρύβει, ίσως, το βίο και την πολιτεία κάποιων νέων μελλών του Κογκρέσου- όπως είναι ο παπα-Σμίθ- ας πούμε… μπορεί να είναι και υπερ του οργανισμού. Ες αύριον τα σπουδαία περί της απαντήσεως τους…

    ReplyDelete