Search This Blog

Friday, May 20, 2016

Καλεντερίδης, ο «στρατηγός» που έφερε στην Ελλάδα τον Οτσαλάν…



Έπρεπε να περάσουν πάνω από 30 σχεδόν χρόνια για να γνωρίσουμε από κοντά τον άνθρωπο που παραλίγο να γίνει αιτία να «επαναληφθεί» η Γενοκτονία των Ποντίων, με την ονομασία Γενοκτονία των εντός Ελλάδας Ελλήνων, αυτή τη φορά, ή κάπως έτσι.! Ναι αγαπητοί μου. Ο κ. Σάββας Καλεντερίδης ήταν ο στρατιωτικός που έμπασε κρυφά στην Ελλάδα τον καταζητούμενο από τις τουρκικές αρχές, Οτσαλάν, αφού καμιά χώρα δεν τον δέχονταν, προφανώς για να μη προκαλέσει την οργή της Τουρκίας.
Και αφού τον έφερε κρυφίως στην Ελλάδα χωρίς καμιά έγκριση, ζήτησε από το υπουργείο
Εξωτερικών την νομιμοποίηση της πράξης του… Φυσικά ο Πάγκαλος, ως υπουργός Εξωτερικών, τότε, ΔΕΝ δέχτηκε μια τέτοια ενέργεια η οποία ουσιαστικά ισοδυναμούσε με «κήρυξη» πολέμου κατά της γειτονικής χώρας με απρόβλεπτες συνέπειες ακόμα και ένα είδος Γενοκτονίας… Έτσι, λοιπόν, με εντολή Πάγκαλου μεταφέρθηκε ο Οτσαλάν εκτός Ελλάδας, με τα γνωστά αποτελέσματα και φυσικά με τη σίγουρη αποφυγή μιας ...πιθανής Γενοκτονίας.! Τώρα καταλάβαμε επιτέλους, γιατί όπου σταθεί και όπου βρεθεί, στο Τορόντο τουλάχιστον, ο κ. Καλεντερίδης, καταφέρεται κατά του Πάγκαλου και της τότε κυβέρνησης στο σύνολό της…
Αυτόν τον … «στρατηγό» βρήκαν οι ομογενείς μας Πόντιοι του Τορόντο να προβάλουν πέραν του δέοντος, με αποτέλεσμα να απέχει η μεγάλη πλειοψηφία αυτών, από τις εκδηλώσεις όπου πρωταγωνιστεί ο κ. Καλεντερίδης… Οι Πόντιοι γνώριζαν εμείς όχι, μέχρι που το μάθαμε.! «Ουδέν κρυφό ΑΠΟ τον Ήλιο» που λέει και ξαναλέει ο …Παγκόσμιος της ενημέρωσης και δυστυχώς …κολλητός τους…
Αυτά για τώρα, με την επιφύλαξη για κάθε διόρθωση και κάθε επέκταση του θέματος τούτου…

1 comment:

  1. Η εθνική ανασφάλεια μάς οδηγεί (ενίοτε) σε ακρότητες που εκφράζονται τέλεια από κάποιους ρατσιστές πατριδοκάπηλους σαν τον "στρατηγό".

    Γνωστό ακροδεξιό στοιχείο ο "κύριος" που βάλει μονίμως κατά των "άλλων" -προσφύγων, αριστερών, Εβραίων, κτλ. Είναι, βλέπετε, εκείνος "πραγματικός Έλλην πατριώτης" κι εμείς "μυάσματα". Δεν φταίει αυτός, βέβαια, αλλά οι καλοθελητάδες της παροικίας που φασίζουν ασυστόλως τελευταία. "Ηγέτες" σου λένε μετά...Αιδώς Αργείοι!

    Οποία ειρωνία! Να μιλήσει για την Γενοκτονία των Ποντίων αυτός που κατατρέχει τους κατατρεγμένους! Μαζί με τον Φαήλο και τους αναθεωρητές της πραγματικότητας Καλύβα και Μαραντζίδη...Ουαί ημίν!

    Υ.Γ. Η παροικία μας τείνει όλο και περισσότερο στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό, την εσωστρέφεια, την άκρα δεξιά γενικώς. Πολλοί "ηγέτες" είναι όχι μόνον ανεπαρκείς και κατώτεροι των περιστάσεων, αλλά, όπως φαίνεται πλέον καθημερινά, άκρως επικίνδυνοι.

    ReplyDelete