Search This Blog

Thursday, May 19, 2016

Κάποιος να τον μαζέψει... Ασχημονεί εκθέτοντας την Εκκλησία...



Έφτασε στα χέρια μας κείμενο της Μητρόπολης , γραμμένο προφανώς για λογαριασμό του μητροπολίτη, με το οποίο κατηγορείται μια τοπική εφημερίδα την οποία μπορεί να μη  κατονομάζει αλλά πεντακάθαρα τη φωτογραφίζει, πρόκειται για  τον  «Ελληνικό Τύπο».!
Το …αμάρτημα της εφημερίδας ήταν το ότι ΔΕΝ λογόκρινε …αρκετά ένα «ποίημα» κάποιου αναγνώστη της με αποτέλεσμα να δεί το φως της δημοσιότητας.!!! Μάλιστα, ενώ η εφημερίδα …ομολόγησε την απόπειρα της λογοκρισίας, ΔΕΝ κατηγορείται γι’ αυτό αλλά  ότι ασχημονεί.!!!
Διαβάστε όμως με την ησυχία σας το κατηγορητήριο της Μητρόπολης (λέγε με Σωτήριο) και αργότερα θα σας πούμε τη γνώμη μας, έστω κι’ αν ΔΕΝ τη χρειάζεστε…

Μεγάλη Παρασκευή Μ.Μ.Ε. ασχημονεί:
 Η αλήθεια για το γράμμα
Γνωστή ελληνική εφημερίδα του Τορόντο, που πολλές φορές έχει ασχημονήσει και έχει συκοφαντήσει κατά τον χειρότερο τρόπο ανθρώπους, και επλήρωσε αρκετές χιλιάδες δολάρια στο παρελθόν για το λόγο αυτό, την Μ. Παρασκευή διάλεξε να δημοσιεύσει ποίημα του Δ.Χ. (γνωστός είναι ο Δ.Χ.) συκοφαντικό και υβριστικό στο
έπακρον.
Την Παρασκευή της Διακαινησίμου η ίδια εφημερίδα με κροκοδείλια κλάματα έδειξε δήθεν την μεταμέλειά της. Ισχυρίσθηκε μάλιστα, ότι κατά λάθος δημοσιεύθηκε το ποίημα αυτό. Ποιος την πιστεύει; Αν ήταν η πρώτη φορά που συκοφαντεί, κάποιος θα την πίστευε, αλλά η ιστορία της μαρτυρεί άλλα.
Το ερώτημα είναι ποιος κρύβετ­αι πίσω από το ποίημα αυτό του Δ.Χ.; Ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός;
Αν κάποτε τα πράγματα φθάσουν στην καναδική δικαιοσύνη, γι’αυτό το ποίημα και όχι μόνο, σίγουρα κάποιοι, αλλά και κάποιοι ηθικοί αυτουργοί θα τιμωρηθούν παραδειγματικά.
Την Πέμπτη, 5 Μαΐου, ο Μητροπολίτης Σωτήριος έγραψε γράμμα στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και το απηύθυνε στους «Ευλαβεστάτους Ιερατ. Προΐσταμένους, Αξιότιμο κ. Πρόεδρο και Εντιμότατα μέλη του Διοικητικού».
Έδωκε εντολή στην γραμματέα να το στείλει αμέσως σε όλους τους παραλήπτες»και φυσικά στον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας. Δυστυχώς, ο δαίμονας του διαδικτύου κατάφερε να μη ληφθεί το γράμμα από τον πρόεδρο της Κοινότητας. Αυτή είναι η αλήθεια.
Την Δευτέρα, 9 Μαΐου, το ίδιο γράμμα εστάλη από το γραφείο της Ι.Μητρόπολης στα ελληνικά μέσα ενημέρωσης του Καναδά.
Φυσικό ήταν, εφόσον ο κ. πρόεδρος δεν είχε λάβει ο ίδιος το γράμμα να απορήσει και να διερωτηθεί γιατί; Φαίνεται, ότι εξεμάνη και έστειλε γράμματα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, στην ελληνική και την αγγλική γλώσσα και καταφέρεται εναντίον του Μητροπολίτη με χαρακτηρισμούς αχαρακτήριστους. Εάν ο κ. πρόεδρος είχε τις καλές διαθέσεις που ισχυρίζεται ότι έχει, γιατί δεν τηλεφώνησε στον Μητροποπολίτη να μάθει την αλήθεια; Έως εδώ μέχρι σήμερα. Αφήνουμε τους αναγνώστες να κρίνουν.
 

1 comment:

  1. Αγαπητέ Αντίποδα, τώρα θα μας τρελάνουν, παλιά είχαμε το δαίμονα του τυπογραφείου, τους δαίμονες της κόλασης και τώρα το δαίμονα του διαδικτύου. Παντού ο φόβος και η υποταγή σ΄αυτόν. Δεν υπάρχουν δαίμονες, κανενός τύπου, ας το καταλάβουν, αρκεί να το καταλάβουμε πρώτα εμείς.

    ReplyDelete