Search This Blog

Wednesday, October 21, 2015

Ποιον υποτιμούμε και χλευάζουμε στην Ελλάδα; Ποιον σαρκάζουμε;

Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι Πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς από το 2006. 
Ιδιότητα ''συνηθισμένη'' για Έλληνα πολιτικό. Κάθε κόμμα άλλωστε έχει να αναδείξει κ από έναν Έλληνα προέδρο διεθνούς οργανισμού.
Εν τούτοις οι Έλληνες δημοσιογράφοι αναρωτιούνται δήθεν, σκωπτικά και ''απορούν'' ..''Γιατί λείπει συνεχώς στο εξωτερικό''ο Γιώργος Παπανδρέου;; Φαντάζει παράξενο δηλαδή για αυτούς, αλλά και για την κοινή γνώμη, που την διαμόρφωσαν έτσι που αντί να είναι υπερήφανη που ένας Έλληνας πολιτικός, ο διασημότερος στην διεθνή πολιτική σκηνή, διαπρέπει και διακρίνεται διεθνώς, σε όλα τα μήκη και πλάτη της υφηλίου, να κρυφογελάει και να ειρωνεύεται για αυτή την κατάσταση και πραγματικότητα.
Ποια κοινή γνώμη όμως; Αυτή που κατά συνειδητή επιλογή επέλεξε να βάλει στη Βουλή
Λεβέντηδες, Κασιδιάρηδες, Τσιπροκαμμένους, κωμικούς, αποτυχημένους ηθοποιούς και πάσης φύσεως καρναβάλια;;
Ποιον υποτιμούμε κ χλευάζουμε στην Ελλάδα;
Αυτόν που για να παραμείνει πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ΑΛΛΑΞΑΝ το καταστατικό της;;;
Σε μια Σοσιαλιστική Διεθνή που συμμετέχουν πολιτικά κόμματα από όλο τον κόσμο και είναι μια από τις ελάχιστες οργανώσεις με τέτοιο κύρος και σημασία;
Άλλωστε οι κατά καιρούς ομιλίες και συμμετοχές του Γιώργου Α Παπανδρέου σε Διεθνή συνέδρια, όπως και η συμμετοχή τόσων προσωπικοτήτων στο συμπόσιο της Σύμης, καταδεικνύουν το κύρος αυτό και του Παπανδρέου και φυσικά της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
Ποιον σαρκάζουμε;
Αυτό τον άνθρωπο, που νομπελίστες τον ακούν να μιλάει, που τα μέλη της Σοσιαλιστικής Διεθνούς
άλλαξαν το καταστατικό τους για να παραμείνει πρόεδρος;;
Για εμάς εδώ είναι ο χαζός ο Γιωργάκης και φυσικά ούτε έξω από τη Βουλή δεν έχει θέση, ούτε κ μέσα μιας κ φρόντισε η Κωνσταντοπούλου να τον διώξει και από το γραφείο του..
Έναν άλλον όμως πολιτικό, που έκανε 10 χρόνια να πάρει ένα αναθεματισμένο πτυχίο του ΕΜΠ, τον βγάλαμε δεύτερη φορά Πρωθυπουργό και αποκαλούμε πατριώτη κ σωτήρα που θα αλλάξει την Ευρώπη. Αυτόν που έφερε το 3ο μνημόνιο, αφού γελοιοποιηθήκαμε σε όλη την Ευρώπη με τους υπουργούς του, αφού φεσωσε 75δις τη χώρα, αφού διόρισε το σόι του κ τους λοιπούς ψηφοφόρους του σε ΕΡΤ, υπουργεία κλπ, αφού έκλεισε τις τράπεζες κ επέβαλε capital control στις καταθέσεις μας, αφού αύξησε 23% τον φπα σε τρόφιμα κ ιδιωτική εκπαίδευση, αφού άφησε για πρώτη φορά στα χρονικά έναν ολόκληρο μήνα, μετά την έναρξη της ακαδημαικής χρονιάς, τα σχολεία κλειστά, αυτόν που αντί να βρει κονδύλια κ να διορίσει εκπαιδευτικούς άμεσα, αμέσως μετά την επανεκλογή του, επέτρεψε 800.000€ να φυγουν από τα ταμεία του κράτους για την αλλαγή για 2η φορά του ονόματος του Υπουργείου Παιδείας μέσα στο 2015 ενώ θα μπορούσε να πληρώσει 69.000 εκπαιδευτικούς για 12 μήνες με αυτά ακριβώς τα λεφτά..
Βρίζουμε αυτόν που επιθυμούσε πάταξη του πελατειακού κράτους κ της φοροδιαφυγής, ισονομία, αξιοκρατία, δικαιοσύνη κ υμνούμε τον "πατριώτη" του 3ου μνημονίου..
Αυτόν που έφερε το Open Gov, την Διαύγεια, την Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση, τον Καλλικράτη, τον Οικονομικό Εισαγγελέα, την αποκλειστική πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ με διαφανείς όρους κ αξιοκρατικές προυποθέσεις κ αγιοποιούμε αυτόν που 26 του Γενάρη έλεγε "όχι" στα βουλευτικά αυτοκίνητα κ πετούσε σε οικονομική θέση για Βρυξέλες κ τώρα κυκλοφορεί με πολυτελή BMW κ στέλνει την Περιστέρα με ιδιωτικό ελικόπτερο να διδάξει στο Πανεπιστήμιο.. Αυτόν που εχει κλειστά αρκετά σχολεία ανά την Ελλάδα ελλείψει εκπαιδευτικού προσωπικού αλλά στέλνει τα δικά του σε ιδιωτικό στην Πλάκα.. Αυτόν που επιβαρύνει το νοικοκυριό με 300€ επιπλέον φόρο αν θέλει να πάρει το παιδί του Lower..
Γι αυτό σας λέω..δεν μας αξίζει να σωθούμε..

No comments:

Post a Comment