Search This Blog

Tuesday, September 22, 2015

Αδιαφορίας Σωτηρίου συνέχεια...

Μου τηλεφώνησε νυχτιάτικα για να με διορθώσει, λέγοντας:


Αγαπητέ Αντίποδα, η ιστορία σου είναι, σχεδόν, 100% σωστή αλλά  δεν είναι όλη,.. Υπάρχει και συνέχεια η οποία έχει, περίπου, ως εξής: 
Αφού δεν ερχόταν απάντηση από την Ιερή Μητρόπολη, κάποιος από τη διοίκηση της εκκλησίας μας τηλεφώνησε σε κάποιον γνωστό του ιερέα μιας άλλης κοντινής κοινότητας ο οποίος υποσχέθηκε ότι μπορεί να έρχεται και να λειτουργεί στην εκκλησία μας, μια φορά το μήνα, σε ημέρα και ώρα που δεν θα έχει υποχρεώσεις στην ενορία του. Συμφωνήθηκε μάλιστα και η πρώτη
του επίσκεψη θα ήταν σε κάποια από τις 2-3 προσεχείς Κυριακές. Με έναν όρο, φυσικά, ότι θα έπρεπε να πάρει την άδεια του μητροπολίτη, για κάτι τέτοιο... Είδατε, μήπως, κάποια τέτοια άδεια εσείς, διότι εμείς οι ενδιαφερόμενοι την περιμένουμε ακόμα, έστω κι' αν πέρασαν πάνω από δέκα ημέρες τώρα και μαζί με μας θα την ...περιμένει και ο ιερέας, πιστεύω.!!!

ΤΙ μπορεί να πει τώρα, ένας κάποιος, έστω και λίγο, σοβαρός άνθρωπος; Εμείς, πάντως, ως μη σοβαροί, όπως μας αποκαλεί ο Σωτήριος, έχουμε καταλήξει στα συμπεράσματα μας.
Ο μητροπαλήτης αυτός επειδή δεν έχει (ακόμα) τους τίτλους κυριότητας του οικοπέδου και του κτιρίου που στεγάζεται ο ναός, προσπαθεί βάσει σχεδίου, να ταλαιπωρεί όσο περισσότερο μπορεί τους εκεί πιστούς, να αγανακτήσουν, να τα παρατήσουν όλα και να βρεθεί ο ίδιος με ένα ακόμα καλό "φιλετάκι" στο ...τσεπάκι του.!
Για όσους (δεν) θυμούνται, πρόκειται για την Αγία Τριάδα του Peterborough, την οποία έχει βάλει στόχο του εδώ και δέκα χρόνια, όταν ...σκέφτηκε και διόρισε  τον π. Κυριάκο, έναν πολύ καλό αλλά γερμανόφωνο, ιερέα ώστε να μη καταλαβαίνουν τίποτα οι, γέροντες στην πλειοψηφία τους, πιστοί,  να απέχουν από τη θεία λατρεία, να μην έχει εισπράξεις το παγκάρι, να μη μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα ο ναός και να πέσει στα χέρια του ως ώριμο φρούτο κ. λπ. κ. λπ. Όπως ακριβώς προσπαθεί να κάνει με την Κοινότητα του Τορόντο, η αξία της οποίας ξεπερνάει τα 50 εκατομμύρια δολάρια.! Και την οποία προσπαθεί να "αρπάξει" για 3 περίπου εκατομμύρια.!!! Ας μη σας κουράζω όμως νυχτιάτικα, θα τα ξαναπούμε. Όσο για σας που ...διαμαρτύρεστε για τα θέματα με τα οποία ασχολούμαστε, μπορείτε ά ν ε τ α να μη μας ξαναδιαβάσετε. Θα το χαρούμε μάλιστα, ιδιαίτερα, αφού θα ελαττωθούν οι ...καλόγεροι (αναγνώστες) και δεν θα έχουμε την υποχρέωση να ψάχνουμε για ...μοναστήρια (ειδήσεις)... Εντάξει;

Σημ.: Για όσους δεν το γνωρίζουν, εντελώς ...συμπτωματικά, η Αγία Τριάδα είναι η ενορία του "Αντίποδα" και ως εκ τούτου υπάρχει και ένα αυξημένο ενδιαφέρον, τι να κάνουμε;









2 comments:

  1. Πάλι με τον εκλεκτό άγιο Τορόντο τα βάζετε εσείς; Τι σας έκανε βρε ο άνθρωπος; Τη δουλίτσα του κοιτάει όσο κανένας άλλος εκπρόσωπος του Θεού επί Γης. Άμα δε φροντίσει αυτός για τα έσοδα της Ιεράς Μητρόπολης, ποιός παρακαλώ θα το κάνει; Τα χρήματα τα οποία δίνουν οι πιστοί στις εκκλησίες έχουν προορισμό το Θεό και αν δεν βρεθεί κάποιος Χριστιανός να του τα συγκεντρώνει ώστε όταν με το καλό έρθει επί της Γης να τα βρει κάπου μαζεμένα, τι θα γίνει; Θα μας ψάχνει όλους για να μας ξανα φορολογήσει από την αρχή κι' άντε ξανά ΕΝΦΙΑ (δηλαδή ΑΜΦΙΑ), άντε κεριά και λιβάνια κλπ. Καλά κάνει και μαζεύει, εντολή του Κυρίου εκτελεί.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Μου θυμίζει το ανέκδοτο με τον Εβραίο επίτροπο που είπε ότι τινάζει τον δίσκο με τα λεφτά των πιστών στον αέρα και ο θεός μπορεί να πάρει όσα θέλει γιατί όσα πέσουν κάτω στη γη είναι δικά του ... έτσι και ο 'δικός' μας, τα μαζεύει, τα βάζει σε GICs και θα τα δώσει στον Κύριο μαζί με τους τόκους.

      Delete