Search This Blog

Thursday, May 28, 2015

Από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας,

Το  Παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, στην κα Ανδρομάχη Καρακατσάνη, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά.



Η κα Ανδρομάχη Καρακατσάνη, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου 
του Καναδά και ο πρέσβης της Ελλάδος, κ. Γεώργιος Μαρκαντωνάτος 

Σε ειδική εκδήλωση που διοργανώθηκε στην Πρεσβευτική κατοικία, την Παρασκευή, 22 Μαΐου 2015, ο Πρέσβυς της Ελλάδας στον Καναδά, κ. Γεώργιος Λ. Μαρκαντωνάτος, επέδωσε το, απονεμηθέν από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, παράσημο του Ανωτέρου Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, στην ομογενή κα Ανδρομάχη Καρακατσάνη, μέλος του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Καναδά.
Η απονομή της τιμητικής διάκρισης του ανωτέρω τάγματος αριστείας συνιστά αναγνώριση και επιβράβευση για το γενικότερο πολυετές έργο της , την προσφορά της προς την Μητέρα Πατρίδα και τη συμβολή της στη προώθηση των ελληνο-καναδικών σχέσεων.
Η κ. Καρακατσάνη, αφού ευχαρίστησε την Ελληνική Πολιτεία για την τιμή, σημείωσε ότι είναι υπερήφανη για την ελληνική καταγωγή της, ενώ παράλληλα υπογράμμισε την αγάπη και θαυμασμό της για τον ελληνικό πολιτισμό. Συναφώς, τόνισε την σημαντική συμβολή του στην διαμόρφωση του δυτικού πολιτισμού, ιδιαίτερα στις τέχνες και τα γράμματα, καθώς και την συνεισφορά του στην πρόοδο της ανθρωπότητας.

3 comments:

  1. Αντιποδα,μη το κοψεις..αν θες βεβαια..
    Ποια η προσφορα,αν ξερεις βεβαια και συ, η προσφορα της εν λογω κυριας δικαστικου στα της Μητριδος,και ποια η συμβολη της στην προωθηση των ελληνοκαναδικων σχεσεων,ουτως ωστε να δικαιολογειται και να δικαιωνεται η εν λογω απονομη του παρασημου;Επισης,αν γνωριζεις,φιλτατε,ποιος ο προεδρος,που το αποφασισε;Ο παρων πακης ο εκ των ιερων χωματων των Καλαμων ορμωμενος,για ο προηγουμενος τοιουτος;
    Μια,κατα το δυνατον,διαφωτιστικη απαντηση,θα βοηθουσε τα μαλα εις τον κατευνασμο των παθων,καθοτι ειμαι ο μονος εις μιαν αλφα συνευρεση ομογενων οπου εννοει και κατανοει το ευλογον του πραγματος,ενω πλειστοι οσοι εις την ομηγυριν αειθαλων μα και πεισμονων γεροντων,επιχειρηματολογουν περι του αντιθετου..βοηθησε,παρακαλω,και δεν ειναι κι ο αντζαλοπουλος αραουντ να βοηθησει..

    ReplyDelete
  2. Πολύ σωστά κάνουν και ...επιχειρηματολογούν περί του αντιθέτου, οι εν λόγω αειθαλείς έτι και πείσμωνες γέροντες, καθ' ότι, ως γνωστόν, κάτι παρόμοιο έπραττε και ο διάολος όταν δεν είχε εργασία.! Ακόμη καλλίτερα, φίλτατε, θα ήταν να πάνε για ύπνο αφού 2 & 10 το πρωί είναι ώρα περασμένη για την ηλικία τους!
    Και τώρα στο ψητό. Δεν έχει κυκλοφορήσει κάτι εναντίον της περί ης ο λόγος, αλλά και δεν πιστεύω ότι είμαι σε θέση να υποκαταστήσω το διπλωματικό Γραφείο, το νομικό Τμήμα, ή έστω το Γραφείο πληροφοριών της Προεδρίας και ακόμα τον ίδιο τον πρόεδρο ο οποίος είναι επιλογή της κυβέρνησης ενός ..σοφού λαού, μέρος του οποίου είναι και οι εν λόγω πείσμωνες της ομήγυρης.! (ελπίζω όχι εσείς...) Έγινα αντιληπτός, πιστεύω...

    ReplyDelete
  3. Τόσα ομογενειακά θέματα υπάρχουν και δεν είδαμε να ασχολούνται μαζί τους οι "αειθαλείς και πείσμωνες γέροντες", η απονομή του παράσημου σε μια πραγματικά πετυχημένη ομογενή μας τους πείραξε; Εκτός κι' αν προορίζονταν για κάποιον από αυτούς και του το άρπαξε μέσα από τα χέρια του! Συμβαίνουν αυτά......

    ReplyDelete