Search This Blog

Tuesday, May 6, 2014

ΞΕΝΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ

Σχόλιο Αναγνώστη μας.

Λάβαμε σχόλιο αναγνώστη για τις ...απόψεις της κ. Φραγκούλη περί τουρισμού και τουριστών και το μεταφέρουμε για μια ακόμα καλύτερη ενημέρωσή της, αφού οι αναγνώστες μας έχουν ήδη αντιληφθεί την πραγματικότητα από τα πρώτα κι' όλα σχόλιά μας...

Τζουστινάκι - Τουριστάκι - Ασχετάκι; 

Μεγάλη τρικυμία προκάλεσε το σχόλιό μας για τον Τουρισμό. Όμως απο την άλλη πλευρά βρήκε νόημα η ζωή της Κας Φραγκούλη.Τόσο προθυμία και επιμονή για να αποδείξει τα αναπόδεικτα πρώτη φορά μου συναντάω. Επειδή έχω μια δυσκολία στο αν πρέπει να την κατατάξω στους άσχετους τους ανίδεους ή στους κολλημένους απλά σημειώνω επιγραμματικά ότι.

1.Το σχόλιο μου αναφέρει επίσημα πραγματικά στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας του Καναδά. (www.Goverment Canada.com/Tourism and Leisure.) η οποία καταγράφει τα στοιχεία των επιβατών κατά την έξοδο και είσοδό τους στην χώρα (άκρως αξιόπιστη καταγραφή)

2. H kα Φραγκούλη δεν μας αναφέρει πουθενά, με ποιά στοιχεία συγκρίνει την 88.1% αύξηση;

Σε πραγματικούς αριθμούς σημαίνει ότι αφού το 2010 είχαμε 139.000 Καναδούς τουρίστες το ενιάμηνο του 2013 είχαμε συν 122.450 ήτοι σύνολο 261.450 (απλή αριθμητική) !!!!!

Ακόμη και άν το 2011 υπήρξε πτώση στον αριθμό των επισκεπτών είναι αδύνατο να έπεσαν κάτω από 100.000. Mε άλλα λόγια η Ελλάδα κατέγραψε ρεκόρ επισκεψιμότητας από έναν προορισμό σε παγκόσμιο επίπεδο.

3. Αν πάλι συμφωνήσουμε ότι τα στοιχεία της είναι πραγματικά και είχαμε αυτή την αύξηση τότε το 2012 πήγαν στην Ελλάδα μόνο 9,133 Καναδοί. Ίσως τότε πρέπει να μας εξηγήσει ποιους μετέφεραν οι πτήσεις της Air Transat και της Air Canada χωρίς να υπολογίσουμε τις άλλες αεροπορικές εταιρείες? Μάλλον άδειες πηγαινοερχόντουσαν!

4 . Από πότε η τράπεζα της Ελλάδος μετράει εισερχόμενους και εξερχόμενους τουρίστες? Μήπως μετράει συνάλλαγμα? Λέω εγώ κι' αν κάνω λάθος να με διορθώσετε.

5. Για να τελειώνουμε με τις αμπελοφυλλοσοφίες κανείς Πρέσβης η Πρόξενος δεν έχει κάνει τα τελευταία χρόνια τίποτε θετικό για τον τουρισμό,το αντίθετο θα έλεγα. Ευτυχώς που υπάρχουνε κάποιοι συνεπείς τουριστικοί παράγοντες-επαγγελματίες , κάποιοι φιλότιμοι Έλληνες και φιλέλληνες, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού όσο υπήρχε και όταν διέθετε κονδύλια για διαφήμιση και προβολή και μια Ελλάδα που από μόνη της είναι πόλος έλξης για τους Καναδούς.

6.Ασχολήσου Τζουστινάκι με κάτι που ξέρεις καλύτερα όπως συγγραφή παραμυθιών που έχεις και τη δυνατότητα να τα δείς να παίζονται και στο θέατρο, γιατί αν περιμένεις να δαφνοστεφανωθείς μέσα από τις κολακείες σου προς ...μεγάλους, μάλλον ατύχησες, στα καμαρίνια θα μείνεις.

Αναγνώστης σου.

No comments:

Post a Comment