Search This Blog

Wednesday, May 7, 2014

Επιστολή - καταπέλτης - του προέδρου της 

Ελληνικής Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη

 προς τον μητροπολίτη Σωτήριο

Μια επιστολή έκπληξη, θα λέγαμε, για μας είναι η παρακάτω επιστολή του προέδρου της Ελληνικής Κοινότητας Αντώνη Αρτεμάκη. Μεγάλη η επιστολή (7 σελίδες, σχεδόν) αλλά μεγαλύτερο το περιεχόμενό της.! Προφανώς κάτι πάει να κινηθεί στον ...χειμαζόμενο οργανισμό. Με τα συγχαρητήριά μας στον πρόεδρο κ. Αρτεμάκη, σας την παραθέτουμε αυτούσια για μελέτη και μετά βλέπουμε. Ακολουθεί η επιστολή...




7 Μαΐου, 2014
Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Τορόντο (Κανάδα)
 1 Patriarch Bartholomew Way (86 Overlea Blvd.) Τορόντο, Οντάριο M4H 1C6 

Σεβασμιότατε,
Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επιστολή σας της 15ης Απριλίου, 2014 καθώς και για τις Πασχαλινές σας ευχές.
Στην επιστολή μας της 9ης Απριλίου, 2014 αποσαφηνίσαμε τους όρους της συμφωνίας μεταξύ της Μητρόπολής και της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Προσπαθήσαμε επίσης να εξετάσουμε το θέμα της διαφάνειας, και της υπευθυνότητας αλλά πάνω από όλα προσπαθήσαμε να συμμορφωθούμε με τη Νομοθετική Διάταξη Οντάριο 2010 των Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και στο πλαίσιο λειτουργίας της Φιλοπτώχου που λειτουργούν από τις τέσσερις εκκλησίες οι οποίες
ανήκουν στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Είναι ατυχές το γεγονός ότι στην απάντησή σας, επιλέξατε να μην αντιμετωπίσετε τα πραγματικά ζητήματα, αλλά να σχολιάσετε επιλεκτικά μόνο μερικά από τα πολλά σημεία που τέθηκαν στη συζήτησή μας, η οποία διήρκεσε πάνω από δύο ώρες.

Στην συνάντησή μας στις 7 Απριλίου, 2014 συζητήσαμε πολλά θέματα και συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε σε πολλά από αυτά. Σε καμία στιγμή εγώ ή οι συνεργάτες μου κάναμε προσωπικές επιθέσεις εναντίον σας ή εναντίον της Ιεράς Μητροπόλεως.
Διαπιστώνω με λύπη ότι χρησιμοποιείτε το μισό μέρος της επιστολής σας επισημαίνοντας όσα γράφονται στον Τύπο και στα blogs, ενώ την ίδια στιγμή καταλήγετε στο συμπέρασμα ότι οι παρατηρήσεις τους δεν σας αφορούν ούτε σας επηρεάζουν. Πραγματικά δεν δύναμαι να καταλάβω το λόγο για τον οποίο θέσατε το θέμα στην επιστολή σας της 15ης Απριλίου 2014!
Θα μπορούσαμε να εστιαστούμε στο θέμα που πραγματικά μας ενδιαφέρει; Κατόπιν αιτήματος σας συναντηθήκαμε με σκοπό να συζητήσουμε τις πρόσφατες ενέργειες της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο που σχετίζονται με τη λειτουργία της Φιλοπτώχου στις εγκαταστάσεις μας. Θα επισημάνω για άλλη μια φορά τους λόγους για τις θέσεις μας:

1. Διαφάνεια και Λογοδοσία - Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο ελέγχεται σε ετήσια βάση από εξωτερικούς ελεγκτές και πρέπει να παρέχει όλα τα έσοδα που προέρχονται από τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στις εγκαταστάσεις της.
2 Συμμόρφωση και τήρηση της Νομοθετική Διάταξη Οντάριο 2010 αναφορικά με τους Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.
3. Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο έχει ευθύνη ασφαλιστικής κάλυψης για τη δραστηριότητα της Φιλοπτώχου στις εγκαταστάσεις μας.
4. Παροχή της απαιτούμενης φιλανθρωπικής απόδειξης δωρεάς σε όλους τους δωρητές οι οποίοι προσφέρουν τις χορηγίες τους στις κυρίες της Φιλοπτώχου.
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο πιστεύει στο αξιοθαύμαστο έργο που επιτελούν οι Κυρίες της Φιλοπτώχου μας και να υποστηρίζει την αποστολή τους. Εμείς, δουλεύοντας συλλογικά, θέλουμε να τους βοηθήσουμε να επιτύχουν ακόμα περισσότερα.

Σεβασμιότατε, η οικονομική υποχρέωση της Ελληνική Κοινότητας Τορόντο προς την Μητρόπολη ανέρχεται στα 160.000 δολάρια ανά έτος για τις τέσσερις εκκλησίες μας. Κάθε μήνα γίνεται ένας μεγάλος αγώνας για την καταβολή των μηνιαίων πληρωμών προς την Μητρόπολη, που σύμφωνα με τις δηλώσεις σας έχει πάνω από 100 εκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία. Τα περιουσιακά αυτά στοιχεία της Μητρόπολης έχουν συγκεντρωθεί χάρη στα εκκλησιάσματα και τα τέλη που εισπράττονται από όλες τις Ελληνικές Ορθόδοξες εκκλησίες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ανήκουν στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Εκτός από τις αμοιβές σας, η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο πληρώνει τους Ιερείς, τους μισθούς του προσωπικού, καθώς και όλα τα έξοδα που σχετίζονται με τη συντήρηση και λειτουργία των κτιρίων.

Και αν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά, από καιρό σε καιρό απαιτείτε επιπλέον κονδύλια από τις Κυρίες της Φιλοπτώχου για τον ένα ή τον άλλο λόγο (μόλις την περασμένη εβδομάδα ζητήσατε 400 δολάρια από την κάθε Φιλόπτωχο ζητώντας τους να χρηματοδοτήσουν το δείπνο σας που οργανώσατε για τον Εξοχότατο Πρέσβη της Ελλάδα και πολλά άλλα). Θα ήταν ευλογία αν οι χρηματικές σας απαιτήσεις σταματούσαν εδώ! Αλλά εσείς, επιπλέον, απαιτείτε από τις κυρίες της Φιλοπτώχου προμήθεια 7% επί των εσόδων τους και κατευθύνετε τους ιερείς μας να συλλέξουν ακόμα περισσότερους πόρους από το εκκλησίασμα για λόγους, όπως η βοήθεια προς το βρέφος Αλέξανδρος, τις Φιλιππίνες, την Ουκρανία, κλπ. Όλα αυτά αποτελούν αξιόλογους σκοπούς, αλλά η φιλανθρωπία πρέπει να αρχίζει στο σπίτι του καθενός. Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο πρέπει πρώτα να πληρώσει το προσωπικό της και τις άλλες υποχρεώσεις της προτού να μπορέσει να συμβάλει στη Μητρόπολη η οποία στη συνέχεια θα συμβάλει σε φιλανθρωπικούς σκοπούς όπως οι παραπάνω.
Σεβασμιότατε στα κηρύγματα σας μιλάτε πάντα για την υποστήριξή σας στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και την ίδια χρονική στιγμή δηλώνετε σχεδόν περιφρονητικά «Ποιά είναι η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο; Είναι μια εκκλησιαστική οργάνωση με μόνο τέσσερις εκκλησίες». Δηλώνετε επιπλέον ότι η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο δεν έχει καμία δουλειά να έχει στην ιδιοκτησία της Εκκλησίες. Εσείς όμως δεν έχετε κανένα ενδοιασμό η Μητρόπολη να έχει στην ιδιοκτησία της και να λειτουργεί σχολεία, πολιτισμικούς οργανισμούς και αίθουσες δεξιώσεων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης μας ξεκαθαρίσατε το γεγονός ότι θέλετε να δείτε όλες τις Εκκλησίες και τις Ελληνικές Κοινότητες να λειτουργούν υπό την Μητρόπολη στην οποία εσείς ως Μητροπολίτης θα έχετε τον κεντρικό ρόλο ως:


Πνευματικός Ηγέτης

Πολιτικός Ηγέτης

Εθνικός Ηγέτης και

Διοικητικός Ηγέτης

ενώ την ίδια στιγμή θα έχετε τον έλεγχο τον οικονομικών  αλλά και όλων των διαδικασιών λήψης αποφάσεων.
Η επόμενή σας κίνηση, όπως δηλώσατε, θα είναι η δημιουργία Επαρχιακών και Ομοσπονδιακών Οργανισμών, οι οποίοι θα είναι φυσικά ΟΛΟΙ κάτω από τον έλεγχο της Μητρόπολης.
Σε πολλές περιπτώσεις έχετε δηλώσει ότι η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο πρέπει αν δώσει ΟΛΗ την ακίνητη περιουσία της στην Μητρόπολη. Έχετε επισημάνει ότι «Η ακίνητη περιουσία δεν είναι δική μου, ανήκει στον Ελληνισμό». Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι ΟΛΗ η ακίνητη περιουσία της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο ανήκει στα μέλη της και τουλάχιστον στην δική μας περίπτωση τα μέλη μας είναι αυτά που παίρνουν τις τελικές αποφάσεις με την ψήφο τους. Κάτι το οποίο δεν ισχύει στην περίπτωση της Μητρόπολης.
Όπως έχω δηλώσει και στο παρελθόν η λάμψη του Ελληνισμού και η λάμψη της Ορθοδοξίας έχουν τη δική τους σημαντική και ξεχωριστή ταυτότητα. Η συνεργασία μας θα ήταν η ιδανική προσέγγιση ώστε οι δύο αυτές μοναδικές αξίες του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας να ανθίσουν.
Στην επιστολή σας υπαινίσσεστε ότι έγιναν «ψευδή και συκοφαντικά» σχόλια εναντίον σας (από τον κύριο Γεωργακόπουλο, τον κύριο Ιορδάνους και από εμένα) κυρίως σχετικά με τη γνωστοποίηση των γεγονότων από την Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη σχετικά με το βρέφος Αλέξανδρο.
Σεβασμιότατε κατά την έναρξη της ομιλίας σας δηλώσατε ότι θέλατε ΟΛΕΣ οι Κοινότητες και η Μητρόπολη να ανθίσουν. Ο κύριος Γεωργακόπουλος διερωτήθηκε για το πώς κάτι τέτοιο είναι εφικτό όταν η Μητρόπολη παρεμβαίνει στα θέματα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο στέλνοντας επιστολές στους τραπεζίτες της Κοινότητας χρησιμοποιώντας το επίσημο επιστολόχαρτο της Μητρόπολης, τον Ιανουάριο του 2011, εκφράζοντας ενδιαφέρον για την απόκτηση όλης της ακίνητης περιουσίας της Κοινότητας συμπεριλαμβανομένων των εκκλησιών την ίδια μάλιστα στιγμή που η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο κατέβαλλε σημαντικές προσπάθειες κάνοντας διαπραγματεύσεις με στόχο τη διαγραφή του υπέρογκου χρέους της. Σεβασμιότατε επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι αυτή η επιστολή ήρθε υπ’ όψιν της Ελληνική Κοινότητα Τορόντο παρουσίας του κύριου Ιωάννη Δάγωνα, του παρόντος γραμματέα του Συμβουλίου της Μητρόπολης, του κύριου Ιωάννη Παπαδάκη και παρουσία επτά ακόμα μαρτύρων.
Στις 10 Ιουνίου 2014 η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο ειδοποιήθηκε από τον κύριο Rocco Fabiano, Αντιπρόεδρο του τμήματος Ειδικών Λογαριασμών της Scotia Bank, για το γεγονός ότι η κυρία Αντιπρόεδρος της Scotia Bank για την περιοχή του Τορόντο, και για λογαριασμό της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης ζητούσε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τις οικονομικές υποχρεώσεις της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο προς την Τράπεζα της Nova Scotia. Ποτέ δεν δόθηκε καμία τέτοια άδεια από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο για την αποκάλυψη αυτών των στοιχείων και για το λόγο αυτό ο νομικός σύμβουλος της Ελληνικής Κοινότητας, κύριος Γιώργος Μπουγάδης, επικοινώνησε απευθείας με τον Γραμματέα της Μητρόπολης, τον κύριο Γιώργο Παπαδάκη, προκειμένου να ενημερώσει το Συμβούλιο της Μητρόπολης ότι θα πρέπει να μην ανακατεύεται στα οικονομικά θέματα της κοινότητας διαφορετικά θα υπάρξουν οι ανάλογες νομικές συνέπειες.
Όταν ο κύριος Γεωργακόπουλος σας μίλησε ανοιχτά σχετικά με το θέμα αυτό το 2011, εσείς αρνηθήκατε ότι υπογράψατε αυτή την επιστολή και υποδείξατε ως υπαίτιο τον αποθανόντα ταμία της Μητρόπολης, κύριο Κωνσταντίνο Γεωργανά. Είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός ότι η επιστολή στάλθηκε από την Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη του Τορόντο (Καναδά) στηScotia Bank με σκοπό να εμποδίσει την διαπραγματευτική δύναμη της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Στις αρχές του Μαΐου 2012, εβδομάδες πριν την πώληση του Ελληνικού Πολιτιστικού Κέντρου, ο κύριος Γεωργακόπουλος έλαβε ένα τηλεφώνημα από αξιόπιστη πηγή σύμφωνα με την οποία η Μητρόπολη έχει θέσει επίσημη προσφορά για τη απόκτηση της περιουσίας της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο.
Σεβασμιότατε στις 25 Οκτωβρίου 2012 στο κήρυγμα σας σε ένα κοινό μεγαλύτερο των 1200 ατόμων στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Τορόντο δηλώσατε ότι ήσασταν απογοητευμένος με 3 θέματα που συνέβαιναν εκείνη τη χρονική περίοδο:

Για το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι άνθρωποι έκαναν εξεγέρσεις αντί να προσεύχονται

Για μια αβάσιμη μήνυση κατά της Ελληνική Ορθόδοξης Μητρόπολης και της Ελληνικής
Κοινότητας Τορόντο για $2,000,000 και

Για το γεγονός ότι ο κύριος Γεωργακόπουλος δεν επέτρεψε τη περιφορά δίσκου για την
συλλογή χρημάτων υπέρ του βρέφους Αλέξανδρου.



Αμέσως μετά τη λειτουργία του Εσπερινού ο κύριος Γεωργακόπουλος, παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Τορόντο, κύριου Δημήτρη Αζεμόπουλου καθώς και του κύριου Ιωάννη Κακαγιάννη, σας είπε ξεκάθαρα ότι «δεν έγινε ποτέ κανένα σχετικό αίτημα για την τρίτη παρατήρηση και ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι ψευδής και παραπλανητικός». Είχατε ήδη πληροφορηθεί από τους Αιδεσιμότατους ότι η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο είχε οργανώσει τη συλλογή χρημάτων για το βρέφος Αλέξανδρο καθώς και για το γεγονός ότι τα χρήματα αυτά θα αποστέλλονταν κατευθείαν στην οικογένεια.
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο συνέλλεξε $6,864 και στις 29 Οκτωβρίου 2012 έστειλε το ποσό αυτό με έμβασμα στην οικογένεια, όπως είχε υποσχεθεί. Σύμφωνα με την επίσημη φορολογική δήλωση προς την Καναδική Κυβέρνηση αναφορικά με τις φιλανθρωπίες της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης, ο οργανισμός «Global Angel Charitable Organization», έλαβε μόνο $1,450. Εσείς ο ίδιος δηλώσατε στη συνάντησή μας στις 7 Απριλίου 2014, παρουσία των Σεβαστών Πατέρων μας και περισσότερων από 25 ατόμων ότι τα όσα δηλώθηκαν στην φορολογική δήλωση της Μητρόπολής δεν ήταν ακριβή. Στην πραγματικότητα παραδεχτήκατε ότι συγκεντρώθηκαν περισσότερα χρήματα εκτός από τα $1,450 που δόθηκαν για το βρέφος Αλέξανδρο, χρήματα τα οποία δόθηκαν σε άλλους «κοινωφελείς σκοπούς», όπως το θέσατε, στην Ελλάδα.
Προς μεγάλη έκπληξη όλων των παρευρισκομένων στην συνάντησης της 7ης Απριλίου 2014 δηλώσατε ότι είχατε αμφιβολίες για το αν μεταφέρθηκε ποτέ το βρέφος Αλέξανδρος στο Τορόντο από την Ελλάδα από τον οργανισμός Global Angels ή για το αν ο Αλέξανδρος Καρανίκας πράγματι νοσηλεύτηκε στο Νοσοκομείο «Hospital for Sick Children» στο Τορόντο.
Τα παραπάνω αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα της ακατάλληλης δικής σας παρέμβασης και της Μητρόπολής στα θέματα της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. 

Σεβασμιότατα ειλικρινά πιστεύουμε ότι είναι ανάρμοστο από μέρους σας να υπαινίσσεστε ότι συκοφαντούμε και διαδίδουμε ψέματα για εσάς και για τις πράξεις σας αναφορικά με το βρέφος Αλέξανδρο. Μέχρι και σήμερα δεν έχετε ακόμα δηλώσει τα χρήματα που έχετε συγκεντρώσει για το βρέφος Αλέξανδρο αλλά ούτε και το που είναι αυτά τα χρήματα. Εσείς ο ίδιος δηλώσατε στην συνάντησή μας στις 7 Απριλίου ότι τα χρήματα που συγκεντρώσατε για το βρέφος Αλέξανδρο αποστάλθηκαν προς κοινωφελείς σκοπούς στην Ελλάδα! Είμαστε βέβαιοι ότι όσοι έδωσαν χρήματα κατευθείαν στη Μητρόπολη θα ήθελαν πολύ να μάθουν ότι τα χρήματα τους χρησιμοποιήθηκαν για τον σκοπό για τον οποίο δόθηκαν. 

Σεβασμιότατε στην επιστολή σας ισχυρίζεστε ότι «ο τύπος και κάποια blogs» γράφουν ψέματα και συκοφαντικά σχόλια. Πιστεύω Σεβασμιότατε ότι γνωρίζετε καλά ότι η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο δεν έχει καμία δικαιοδοσία ούτε επιρροή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Επιπλέον στην επιστολή σας της 15ης Απριλίου, 2014 γενικεύετε το γεγονός ότι στην δική μας επιστολή της 9ης Απριλίου, 2014 προς την Μητρόπολη «δεν αντιπροσωπεύεται η αλήθεια». Σε κανένα σημείο της επιστολής σας Σεβασμιότατε δεν προσδιορίζετε ή υποδεικνύετε αυτές τις δήθεν «μη-αλήθειες». Θα πρέπει να θυμάστε ότι για όλα τα θέματα που τέθηκαν υπό συζήτηση εμείς παραθέσαμε και τα αντίστοιχα αποδεικτικά στοιχεία.
Εάν στην πραγματικότητα η επιστολή μας της 9ης Απριλίου 2014 περιείχε ανακρίβειες όπως ισχυρίζεστε, είμαστε βέβαιοι ότι θα μας τις είχατε υποδείξει στην απάντησή σας στις 15 Απριλίου, 2014.
Δηλώνετε ότι « Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο και η Μητρόπολη πρέπει να βρουν ένα τρόπο να συνεργαστούν» και συνεχίζετε λέγοντας ότι «Δυστυχώς το καθήκον μου απαιτεί να δεχτώ το γεγονός ότι μετά από πολλά χρόνια υπηρεσιών διαπιστώνω με μεγάλο πόνο ότι οι διοικητές της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο δεν έχουν δείξει πνεύμα συνεργασίας. Το τελικό αποτέλεσμα είναι γνωστό σε ΟΛΟΥΣ. Πού ήταν η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο πριν 30 χρόνια και που είναι σήμερα;»
Σεβασμιότατε επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο είναι ένας οργανισμός που ιδρύθηκε το 1909 και μαζί με την Ελληνική Κοινότητα του Μόντρεαλ (1906) συνέβαλλαν καθοριστικά στο να φέρουν την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία στον Καναδά. Έχουμε επιδείξει επανειλημμένα και διαρκές πνεύμα συνεργασίας. Δεν μπορεί το ίδιο να ειπωθεί και για εσάς, που όπως φαίνεται, έχετε κάνει ανεπίσημο σκοπό σας να διαλύσετε τις παραπάνω αλλά και άλλες Ελληνικές Κοινότητες στον Καναδά. 

Οι συζητήσεις σας με την κοινότητα μας κατά τα τελευταία 40 χρόνια περιστρέφονται συνεχώς, σε βαθμό παρενόχλησης, γύρω από το θέμα των χρημάτων και ειδικότερα γύρω από τις χρηματοδοτικές συνεισφορές μας προς την Μητρόπολη. Έχετε, Σεβασμιότατε, ποτέ αναρωτηθεί γιατί στη διάρκεια της σαρανταετούς θητείας σας δεν υπήρξατε ποτέ σε θέση να συνεργαστείτε με τους, πάνω από 30 πρόεδρους και τα συμβούλια των Κοινοτήτων Τορόντο και Μόντρεαλ; Έχετε σκεφτεί ποτέ το γεγονός ότι μπορεί να είναι υπερβολικές οι απαιτήσεις σας;
Σεβασμιότατε επιλέξατε οι συζητήσεις μας να γίνονται δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης.
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο θα είναι ευτυχής εάν οι συζητήσεις μας συνεχιστούν δημόσια πλέον. Λειτουργούμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε με διαφάνεια σε ότι κάνουμε.
Είμαστε πρόθυμοι να αναφέρουμε πλήρως τις ιδιωτικές μας συζητήσεις των τελευταίων πέντε ετών συμπεριλαμβανομένων των σχολίων σας για ορισμένους Αιδεσιμότατους, για την ανάρμοστη συμπεριφορά κάποιων άλλων καθώς και για την πρόταση σας για το κλείσιμο εκκλησιών.
Στην επιστολή σας εγείρετε την ανησυχία ότι δεν θα είστε σε θέση να απαντήστε πριν τις 21 Απριλίου, 2014 όπως ζητήσαμε και συνεχίζετε λέγοντας ότι «θα έπρεπε να ξέρουμε καλύτερα» από το να επιβάλλουμε προθεσμίες καθώς κάτι τέτοιο δεν είναι ευνοϊκό για εποικοδομητικές διαπραγματεύσεις. Σεβασμιότατε σε αυτό το σημείο ας συμφωνήσουμε ότι διαφωνούμε. Εσείς και η Μητρόπολη ποτέ στο παρελθόν δεν είχατε κανένα πρόβλημα να επιβάλλετε προθεσμίες στην Ελληνική Κοινότητα Τορόντο. Μήπως ξεχάσατε την προθεσμία για την επιβολή του τέλους των $600,00 για τα μυστήρια που πραγματοποιούνται στις εκκλησίες της Ελληνικής Κοινότητα Τορόντο κατά την χειρότερη οικονομική μας κατάσταση? 

Εάν πράγματι η Μητρόπολη ενδιαφέρεται να συνεργαστεί ή να δουλέψει με την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στα 40 χρόνια της θητείας σας, κάτι τέτοιο θα μας ενδιέφερε πολύ, υπό τον όρο ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην επιστολή μας της 9ης Απριλίου, 2014 και όπως απαιτούνται από τις Καναδικές φορολογικές αρχές και το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο. Ποτέ δεν είναι αργά να ξεκινήσει η συνεργασία μας.
Θα ήμασταν ιδιαίτερα ευτυχείς να συναντηθούμε μαζί σας καθώς και με το Συμβούλιο της Μητρόπολης την Παρασκευή 16 Μαΐου, 2014 στις 7:00μμ όπως ζητήσατε. Δεν υπάρχει λόγος να παρευρεθούν στην συνάντηση οι Κυρίες της Φιλοπτώχου ούτε και οι Σεβαστοί Πατέρες από τη στιγμή που όλες οι δεσμευτικές αποφάσεις λαμβάνονται από την Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, από εσάς και το Συμβούλιο σας και όχι από τα Τμήματα της Φιλοπτώχου της Κοινότητάς μας αλλά ούτε από τους Σεβαστούς Πατέρες των Εκκλησιών.
Στο πνεύμα της διαφάνειας θα προτείναμε, αν σας ενδιέφερε η ιδέα, να συμμετάσχετε σε μια ανοιχτή και δημόσια συνάντηση στο χώρο της Ελληνικής Κοινότητας Τορόντο όπου το κοινό θα ήταν ευπρόσδεχτο να παρευρεθεί με την ιδιότητα του παρατηρητή.
Προσβλέπουμε σε μια παραγωγική και αμοιβαίως επωφελή συνάντηση. Ειλικρινά,
Αντώνης Αρτεμάκης
Πρόεδρος, Ελληνική Κοινότητα Τορόντο
Cc:
Α.Θ. Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης
Σεβασμιότατο Πάτερ Κωνσταντίνο Σιαράπη Σεβασμιότατο Πάτερ Φίλιππο Φιλίππου Σεβασμιότατο Πάτερ Παναγιώτη Αυγερόπουλο Σεβασμιότατο Πάτερ Κωνσταντίνο Παυλίδη
Ευθυμία Κουτσουγέρας Ελένη Σπυρίδης
Ζωή Βερούτη
Σούλα Γιαννακοπούλου Σοφία Βλάχος
Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη
Καθεδρικός Ναός της Παναγίας
Ιερός Ναός Αγίου Δημήτριου
Φιλόπτωχος Κεντρικής Μητρόπολης Φιλόπτωχος Καθεδρικός Ναός Παναγίας Φιλόπτωχος Ιερός Ναός Αγίου Δημήτριου Φιλόπτωχος Ιερός Ναός Αγίου Ιωάννη Φιλόπτωχος Ιερός Ναός Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου

No comments:

Post a Comment