Search This Blog

Monday, May 5, 2014

Ένα σχόλιο της κ. Φραγκούλη και μια απάντηση του dragoumanos. blog 

Προς πλήρη ενημέρωση των επισκεπτών-αναγνωστών μας, τους οποίους σεβόμαστε ό,σο μας είναι δυνατόν, (ξέρουν αυτοί...) αναδημοσιεύουμε ως κύριο θέμα το σχόλιο που έστειλε στον Αντίποδα η  κ. Φραγκούλη, ώστε να γίνει κτήμα όλων όσων δεν επισκέπτονται τα σχόλια...
Έτσι θα πληροφορηθούν και οι πιο ανίδεοι από σας πόσο ..."άχρηστοι και αναξιόπιστοι και γελοίοι" είμαστε... Όλα στο φως εδώ και τώρα κυρία Ιουστίνη μας ή επί τω παιδαριώδες, "Τζουστινάκι", όπως ως επί το πλείστον  υπογράφεις. Αυτά για τώρα...
Για την ιστορία, στο τέλος αναδημοσιεύουμε το σχόλιο του dragoumanos.blog το οποίο ασχολείται ως επί το πολύ με θέματα του Υπ. Εξ.

Justine FrangouliMay 5, 2014 at 12:14 AM

Επειδή είστε άχρηστοι και αναξιόπιστοι και γελοίοι, σας παραπέμπω στα στοιχεία της Τράπεζας της΅Ελλάδας για το πρώτο 9μηνο του 2013.
Και βέβαια γελοιότεροι είναι αυτοί στην Αθήνα που αναπαράγουν τις αστείες σας ανακρίβειες.
Αλλά από τότε που βγήκε το μπλόγκινγκ, ο καθένας σας γράφει ό,τι νάναι και κάνει και τον παράγοντα.
Τζουστινάκι

Record Year for Canadians visiting Greece

January 27th 2014, Ottawa

Arrivals from Canada to Greece, according to latest statistics during the January - September 2013 period, increased by 88,1%, over the same period of 2012, an additional 76.573 visitors.

Αισιοδοξία επικρατεί στην Οττάβα για την Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό των Καναδών, μετά την πρόσφατη δημοσιοποίηση στοιχείων από την Τράπεζα της Ελλάδας που αφορούν στις αφίξεις μη κατοίκων από το εξωτερικό ανά χώρα προέλευσης (Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2013). Ετσι η άνοδος των αφίξεων από τον Καναδά στην Ελλάδα, κατά 88.1% ήτοι, σε απόλυτους αριθμούς, (76573 περισσότεροι επισκέπτες για το πρώτο εννιάμηνο του 2013) , δημιουργεί μια βάσιμη ελπίδα για περαιτέρω αύξηση των αριθμών.
Ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά, Ελευθέριος Αγγελόπουλος σημείωσε ότι "η αύξηση αυτή που αποτελεί ρεκόρ της τελευταίας δεκαετίας αναδεικνύει την Ελλάδα σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τους Καναδούς".
Αξίζει να επισημανθεί ότι η ποσοστιαία αύξηση που παρουσίασε ο Καναδάς είναι τέτοια που τον κατατάσσει στην τέταρτη θέση παγκοσμίως, από πλευράς ποσοστιαίας αύξησης, ενώ η αύξηση του αριθμού των επισκεπτών, σε απόλυτους αριθμούς, είναι εφάμιλλη με αυτήν των ΗΠΑ (76573 περισσότεροι επισκέπτες από τον Καναδά για το 2013 και 78173 περισσότεροι επισκέπτες από τις ΗΠΑ για το ίδιο διάστημα) παρά το γεγονός ότι ο Καναδάς πληθυσμιακά αποτελεί περίπου το 1/8 των ΗΠΑ

Απάντηση ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟΥ*
Είναι φυσικό να μην άρεσαν στην κα Φραγκούλη, τα όσα (όχι εμείς αλλά ο εκ Καναδά επιστολογράφος μας) ανέφερε. Δικαίωμά της. Από εκεί και πέρα τα περί «κακόβουλων» και «λοιδορίας» στο πρόσωπό της, μάλλον δική της εκτίμηση είναι, μιας κι εμείς δεν προσφύγαμε σε χαρακτηρισμούς.
Επί της ουσίας τώρα. Η αμφισβήτηση του ρεπορτάζ της. Δεν γνωρίζαμε ότι όσα γράφονται στο μπλογκ της, αποτελούν την επίσημη εκδοχή του ΑΠΕ. Γιατί το ρεπορτάζ της γίνεται για το ΑΠΕ, αν δεν είναι λάθος η πληροφόρησή μας. Αλλά αρκετά με αυτού του είδους τα παιχνίδια στην Ελλάδα της κρίσης. Κι εξηγούμαστε: μας παραθέτει το ρεπορτάζ της σαν αποδεικτικό των όσων γράφει στο μπλογκ της;
Η αύξηση, αν υπάρχει των τουριστών, από τις ΗΠΑ και τον Καναδά, είναι ένα θέμα. Σύμφωνα με τις μετρήσεις τις καταγεγραμμένες στις αφίξεις στο αεροδρόμιο Αθηνών, εμφανίζεται αύξηση εισόδου ατόμων με καναδικά ή αμερικάνικα διαβατήρια. Όχι όμως απλώς Καναδών και Αμερικανών. Γιατί τότε, δεν αναγνωρίζουμε τους Έλληνο-Αμερικανούς και τους Ελληνό-Καναδούς, τους χαρίζουμε στις χώρες που μετανάστευσαν. Τους οποίους το 2013 δεν έφεραν πίσω στην Ελλάδα οι ακούραστοι πρέσβεις μας στην Ουάσιγκτον και Οττάβα, αλλά η καμπάνια του ΕΟΤ και των αντιστοίχων τοπικών ομοσπονδιών.
Επίσης, όταν μιλάμε για αύξηση των τουριστών, δεν την μετρούμε σε επίπεδο ετών κρίσης, δηλαδή 2010-12013 αλλά σε επίπεδο προ και μετά την κρίση. Γιατί αν ήταν συγκρίσιμα το 2013 με το 2012 ακόμη καλύτερα αποτελέσματα θα είχατε, αν συγκρίνατε αριθμούς του 2010 και 2011.
Τώρα για τον άξιο διπλωμάτη, αφήστε να το κρίνει η υπηρεσία του, δηλαδή το ΥΠΕΞ. Το ότι ο κ. Αγγελόπουλος σε δήλωσή του αναφέρει για την «αύξηση ρεκόρ» δεν τον κάνει αυτόματα άξιο διπλωμάτη μιας και η τουριστική καμπάνια της Ελλάδας, ούτε είναι δική του, ούτε ο ίδιος επιχείρησε να την παρουσιάσει έτσι. Πρόκειται για δική σας εκτίμηση, όπως και το «άξιος» που αυτόματα δημιουργεί ερωτηματικά για την εγκυρότητα του ρεπορτάζ, μιας και όπως διδάσκουν στην δημοσιογραφία, χαρακτηρισμοί παρόμοιοι δεν παρατίθενται σε ρεπορτάζ αλλά σε σχόλια, κλπ.
Αυτά και τέλος με την υπόθεση αυτή.

* Τα σχόλια-απάντηση της κας Φραγκούλη έφθασαν στον ΔΡΑΓΟΥΜΑΝΟ μέσω facebook, κι όχι σαν απάντηση στο ίδιο το δημοσίευμα αλλά θεωρήσαμε χρέος μας να το αναβάσουμε εδώ μαζί με το βασικό θέμα, όπως και την απάντησή μας.

Σημ. Αντίποδα: Σας αφήσαμε το καλύτερο και το κολακευτικότερο για μας, έτσι για να σας φτιάξουμε τη ...βραδιά.! Γράφει, λοιπόν, η κ. Φραγκούλη στο blog της:


Ο Δραγουμάνος απλώς αντέγραψε ένα αναξιόπιστο μπλόγκ του Τορόντο,ονόματι Αντίποδας  το οποίο είναι γνωστό για την ελαφρότητα  των πηγών του. Αυτή είναι η παραπολιτική του δημοσιογραφία; Να αναπαράγει ό,τι νάναι χωρίς να κάνει έλεγχο στοιχείων;:

Αυτόν τον Δραγουμάνο διαβάζουν όλοι στο υπεξ παρόλο που αναγκάζεται να ανακαλεί τα σχόλιά του λόγω της έλλειψης ρεπορτάζ.

Αλλά Δραγουμάνοι και άλλοι Αντίποδες ας πάνε στα σπίτια τους επιτέλους. Στη δημοσιογραφία δεν χωρεί η αναξιοπιστία!!! Αρκετά με αυτούς!
Τζουστινάκι!

Αντίποδας.: Συμφωνούμε απόλυτα με το "Τζουστινάκι!", αλλά το ...μόνο που δεν ξέρει είναι ότι ο Αντίποδας ΕΙΝΑΙ σπίτι του (από κει αναρτά τις δημοσιεύσεις του) και άρα ΔΕΝ μπορεί να πάει εκεί που είναι, Σωστά; Όσο για τον Δραγουμάνο, τι να πω; Αν διαθέτει γραφείο ας το παρατήσει να πάει σπίτι του τον υπολογιστή του, προκειμένου να ικανοποιήσει το "Τζουστινάκι", τι να (ξανά)πω...

No comments:

Post a Comment