Search This Blog

Monday, February 18, 2013


ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑ…
Τη δόξα πολλοί εμίσησαν το χρήμα ουδείς… Και όταν το χρήμα είναι πολύ και …ξένο, θέλουν όλοι να το κουμαντάρουν και μάλιστα μερικοί εξ’ αυτών με το αζημίωτο… Γιαυτό και γίνονται φασαρίες όταν έρχεται η ώρα να το ελέγξουν…
Έτσι έγινε με την Κοινότητα. Επί 90 χρόνια μάζευε λεφτά από τα μέλη της και γενικά την ομογένεια, έφτιαχνε εκκλησίες, κέντρα πολιτισμού και αθλητισμού, σπίτια και άλλα κτήρια για τις ανάγκες της. Όταν στα 90της, είχε οργανωθεί για τα καλά και μείωσε το χρέος της στα 2.5 περίπου εκατομμύρια, ανέλαβαν ο κ. Μενεγάκης, ως πρόεδρος  με τον κ. Γερονικολό, ως αντιπρόεδρο να την οδηγήσουν ακόμα παραπέρα. Εκεί κάπου, τα σκάτωσαν, έχασαν τον προσανατολισμό τους και την έριξαν στο γκρεμό. Μόλις σιγουρεύτηκαν για το κακό που τους βρήκε, την παράτησαν νύχτα (ο πρώτος τουλάχιστον έφυγε κυριολεκτικά νύχτα) για … «οικογενειακούς λόγους», αφού φρόντισε πρώτα να πάρει το χρίσμα του υποψήφιου βουλευτή και λίγο αργότερα ο άλλος αφού πρώτα φρόντισε να πάρει κάποιον διορισμό στην υπηρεσία μετανάστευσης. Η Κοινότητα παρέμεινε μέσα στο γκρεμό μέχρι που ο Νίκωνας με τη βοήθεια του συμβουλίου του και άλλων σοβαρών ομογενειακών παραγόντων την ανέσυραν από το βυθό και την παρέδωσαν στον Αρτεμάκη ο οποίος και θα φροντίσει για την …αποθεραπεία της.!
Τώρα στο θέμα μας. Μερικοί ομογενείς διαπιστώνοντας ότι η όποια ανεύθυνη διαχείριση δημόσιου χρήματος, η ό, ποια κατασπατάλησή του και η ό, ποια υπερχρέωση ενός οργανισμού δεν είχε καμία επίπτωση στους κακοδιαχειριστές, πήραν θάρρος και θέλουν να διαχειριστούν αυτοί τα χρήματα των δικών τους οργανισμών ή εθνοτοπικών συλλόγων τους. Σήμερα, επί παραδείγματι, σε κάποια συνέλευση ενός συλλόγου, ο οποίος διαθέτει κάποιο γεμάτο ταμείο, πάνω από 100 χιλιάρικα, λίγο έλειψε να «σκοτωθούν» για το ποιος θα αναλάβει τη διαχείρισή του. Και μπορεί να μη βγήκαν μαχαίρια και πιστόλια, αλλά η αστυνομία σίγουρα χρειάστηκε να επέμβει και να επιβάλει την τάξη.!!!
ΔΕΝ ξέρουμε το αποτέλεσμα και δεν μας ενδιαφέρει. Εκείνο που έχει σημασία είναι το ότι ένα κακό προηγούμενο βρήκε μιμητές, χωρίς να γνωρίζουμε και δίχως να μπορούμε να προβλέψουμε, πόσα ακόμα παρόμοια φαινόμενα θα παρουσιαστούν.
ΘΑ συνιστούσαμε, λοιπόν, στα μέλη των Συλλόγων με λίγο φουσκωμένο πορτοφόλι, να λάβουν τα μέτρα τους έγκαιρα και να χρησιμοποιήσουν τα λεφτά τους προς όφελος κάποιων φιλανθρωπικών οργανισμών ή έστω των ίδιων των μελλών διότι πολλοί καραδοκούν να αρπάξουν την ευκαιρία και να βάλουν το χέρι τους στο μέλι… Ελπίζω να γίναμε αντιληπτοί…    

No comments:

Post a Comment