Search This Blog

Wednesday, February 20, 2013

… «Υποκρισία φανατικών» 2

Ώρα να πάμε λίγο παρακάτω, στο δεύτερο μισό του …περισπούδαστου άρθρου του μητροπολίτη -όπως όλα δείχνουν- με τον παραπάνω τίτλο.
Γράφει, λοιπόν, ο …άγιος Τορόντο και τα εξής: «Κάποια Κοινότης άλλαξε το καταστατικό της και επέτρεψε και σε μη Ορθόδοξους να γίνονται μέλη της. Δηλαδή μέλη της Εκκλησίας…»
Τι προσπαθεί να (ξανά) πει ο …ποιητής κ. κ. Σωτήριος με αυτό του το σχόλιο;
Ότι Έλληνες ομογενείς, καθολικοί ή παλαιοημερολογίτες, δεν πρέπει να γίνονται δεκτοί ως μέλη στην Ελληνική Κοινότητά τους; Και δεν ντρέπεται διόλου γι’ αυτό; Έχει δει κάπου στο καταστατικό της Κοινότητας να μιλάει για Άραβες, Τούρκους, Αφρικανούς ή Πακιστανούς, ό, ποιου θρησκεύματος, να μπορούν να γίνουν μέλη του οργανισμού; Εσείς … «σεβάσμιε» άγιε Τορόντο μαζεύετε ΟΛΟΥΣ τους αρχηγούς, ΟΛΩΝ των χριστιανικών -μη Ορθόδοξων-Εκκλησιών στον Καναδά, συλλειτουργείτε, συντρώγετε και συνπίνετε εντός της Μητροπόλεως, μετά την …κουραστική προσευχή σας.!
Η Ελληνική Κοινότητα Τορόντο, προς τιμή της, δέχεται στους κόλπους της ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες ανεξαρτήτου θρησκευτικής προτίμησης, παρέχοντας ελληνική Παιδεία και ελληνικό Πολιτισμό στα παιδιά τους και τα εγγόνια τους, εσείς τι παρέχετε σ’ αυτούς με τις συνάξεις και τα φαγοπότια με τους «αντίπαλους» εκκλησιαστικούς ηγέτες; Σοβαροί να είμαστε, ασεβέστατε γέροντα, άγιε ποιμένα παντών των εν Καναδά αμνών και εριφίων (σας)…
Με την επιφύλαξη, αν χρειαστεί, - που θα χρειαστεί - να επανέλθουμε κ. κ. «αρχηγέ της Ορθοδοξίας»…


"Με θέμα «Κοινή κλήση για αγιότητα» έγινε συνέδριο όλων των αρχηγών των χριστιανικών Εκκλησιών του Τορόντο στην Ιερά Μητρόπολη.
Το πρόγραμμα άρχισε  με ειδική ορθόδοξη ακολουθία στον Ι.Ν. του Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου.
Συνεχίσθηκε με ομιλία του Μητροπολίτη Σωτηρίου στο θέμα της κλήσης όλων από το Θεό για αγιότητα. Ακολούθησε συζήτηση για μία ώρα και μετά παρετέθη γεύμα για όλους. Το συνέδριο τελείωσε μετά το γεύμα."

No comments:

Post a Comment